Satılık Bayramda Amerika, sipariş alınır.

Cihan

Bayramamerika
Takasa
Kapalı
Fiyat
1
Para Birimi
TL
Screenshot 2026-05-21 at 12.15.21.webp
Merhaba,Bayramda New York'a gideceğim. Özellikle Fender Gibson USA tarafında ucuz. temiz bir gitar getirmeyi düşünüyorum satmak için masraflarım çıkar. Türkiye fiyatlarıyla arasında ciddi fark var gibi duruyor.

Örnek olarak burada 700k+ bandına çıkan bazı modeller var. Orada 300k falan gibi.

Fikir ve yorumlarınıza açığım. Alıcı bulmadan riske girmek istemiyorum gibi ya da girilir mi? Her türlü satılır mı?

Teşekkürler.

2.el olarak alsanız kârlı olabilir. Sıfır olarak da mutlaka kâr edersiniz ama getirme maliyetlerini de hesaplamak lazım. Özellikle Gibson’larda dikkat etmeniz lazım. Hardcase’den çıkarıp softcase içerisinde kabine almalısınız. Bagaja vermek çok riskli; özellikle headstock kısmı çok kolay kırılabiliyor. Ayrıca üçüncü bir meseleye gelirsek: Ekonomi ortada. Alıcı bulabilirsiniz tabii ama şu dönemde gitar satışı biraz yavaş. Rakamlar da çok yüksek ve alternatifler artık çok fazla. Güzel, 2. el, koleksiyonluk bir ürün bulursanız zamanla satılacaktır elbet. Fiyatlar için Türkiye ikinci el fiyatlarına bakmayı ihmal de etmeyin. Büyük kurumsal satış yapan yerlerde 700 600 olan gitarların temiz örnekleri 300-400 bandında olabiliyor, haliyle bu da beklemek demek.

Önceden alıcı bulursanız çok daha iyi ama zor gibi şu an, yani çevrenizde yok sanırım. İlla getirecekseniz fender piyasası daha hızlı gidiyor. Gibson garip fiyatlarından ötürü daha yavaş. Diğer markaları bilemiyorum.

Fiyat arttıkça da alıcı çemberiniz daralıyor epey. Çevreniz yoksa o dediğiniz meblağlar yüksek epey. Biraz da şans işi.

Gitar değil de popüler prosesör yada pedallar daha taşınabilir ve daha kolay satılabilir ama onlar da öyle beklediğiniz miktarda kar ettirmez bana kalırsa. Quad cortex, işte helix vs gibi. Ucuz uzakdoğu alternatiflerine yöneliyor herkes.

Türkiye piyasasında enstrüman satarken de kafanızdaki fiyata satmak epey zor, beklentiyi düşürmek lazım biraz.

Geri