Behringer FCB 1010 (EurekaProm V.2) ve Neural DSP Nano Cortex Bağlantı Sorunu

Neural DSP Nano Cortex’i kontrol etmek için Behringer FCB 1010 EurekaProm V.2 çipli footcontroller aldım. Behringer’in midi çıkışı 5 pin, Nano’nun midi girişi TRS (Kullanma kılavuzunda TRS Type A olarak belirtilmiş). 5 Pin Midi – TRS Type A kablo yaptırdım. Behringer FCB yi PP Mode da (Programmable) programladım, alttaki 5 pedal Fx bloklarını açıp kapatmak (CC mesaj) için üstteki 5 pedal presetler arası geçiş (PC mesaj) için. Behringer ile Nano’yu bağladığımda herhangi bir iletişim kurulmuyor (Nano Midi Chanel 1 de, Behringer’in bütün mesajları Chanel 1’de), Nano’yu Mac’e bağlayıp midi thru’yu açınca da bunu görebiliyorum, herhangi bir midi mesajı ulaşmıyor.

Ancak Behringer’i ses kartının midi input’una bağlayıp Macbook’tan midi thru’yu aktif edip gene ses kartının midi output’undan aynı 5 pin Midi TRS Type A kablo ile Nano’nun midi girişine girdiğimde (Nano Macbook’a bağlı değil, bağlı olan tek şey Midi girişi) Behringer’den yolladığım bütün komutlar olması gerektiği gibi Nano’ya ulaşıyor.

Ekran Resmi 2025-08-20 23.51.56.webp
Sorun ne olabilir ve çözüm önerileriniz nelerdir?

öncelikle kablonun doğru yapıldığından ve direncin data için yüksek olmadığından emin olmanız lazım.
  • TRS Type A: Uç (Tip) = MIDI Pin 5, Halka (Ring) = MIDI Pin 4, Gövde (Sleeve) = MIDI Pin 2
  • TRS Type B: Uç (Tip) = MIDI Pin 4, Halka (Ring) = MIDI Pin 5, Gövde (Sleeve) = MIDI Pin 2

doğru bağlantı olduğundan ve kullanma klavuzunun da doğru yazıp yazmadığından emin olun. Kablo uzunluğu fazla ise voltaj değişimi olacağından doğru data okunmuyor olabilir olabildiğince kısa ve kalın damarlı kablo kullanın. düşük voltaj midi kablolarında sorun olduğunda sık görülen bir neden.

diğer düşük voltaj sebebi de cihazların kullandığı adaptör veya pillerden kaynaklanır özellikle şarjlı pillerin volt değeri standartlardan düşük olduğundan ( şarjlı 9 voltlu pilin değeri 9 değil mesela 7,5-8 volt civarı ) ortaya çıkıyor. öncelikle bunlardan emin olun.

öncelikle kablonun doğru yapıldığından ve direncin data için yüksek olmadığından emin olmanız lazım.
  • TRS Type A: Uç (Tip) = MIDI Pin 5, Halka (Ring) = MIDI Pin 4, Gövde (Sleeve) = MIDI Pin 2
  • TRS Type B: Uç (Tip) = MIDI Pin 4, Halka (Ring) = MIDI Pin 5, Gövde (Sleeve) = MIDI Pin 2

doğru bağlantı olduğundan ve kullanma klavuzunun da doğru yazıp yazmadığından emin olun. Kablo uzunluğu fazla ise voltaj değişimi olacağından doğru data okunmuyor olabilir olabildiğince kısa ve kalın damarlı kablo kullanın. düşük voltaj midi kablolarında sorun olduğunda sık görülen bir neden.

diğer düşük voltaj sebebi de cihazların kullandığı adaptör veya pillerden kaynaklanır özellikle şarjlı pillerin volt değeri standartlardan düşük olduğundan ( şarjlı 9 voltlu pilin değeri 9 değil mesela 7,5-8 volt civarı ) ortaya çıkıyor. öncelikle bunlardan emin olun.
Bağlantı Type A (kullanma kılavuzu Type A öneriyor ve bu kablo ile ses kartı midi çıkışından midi mesajları iletebiliyorum nano cortex e) Nano’nun güç ihtiyacı 9V 600mA, bende ki adaptör 9V 1,2 A. Yeni bir kablo sipariş ettim bakalım Adam Hall marka onunla da çözemez isem araya birşeyler ( Behringer midi go tarzı midi host) koyacaz heralde mecbur.

Bağlantı Type A (kullanma kılavuzu Type A öneriyor ve bu kablo ile ses kartı midi çıkışından midi mesajları iletebiliyorum nano cortex e) Nano’nun güç ihtiyacı 9V 600mA, bende ki adaptör 9V 1,2 A. Yeni bir kablo sipariş ettim bakalım Adam Hall marka onunla da çözemez isem araya birşeyler ( Behringer midi go tarzı midi host) koyacaz heralde mecbur.
Behringerden nanoya macbook üstünden veri gidiyor olması, araya koyduklarınızın bir şekilde veri akışını destektiyor olmasından kaynaklanıyor. İlk yöntemde volt uyumsuzluğundan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Yeni kabloyla denedikten sonra bilgilendirir iseniz sevinirim.

Geri