Behringer Truth 4.5 Baslarda Titreme Sorunu

• Konuyu açan Konuyu açan Eterna
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selam arkadaşlar. Behringer Truth 4.5 Aktif Hoparlor aldim. Sesinden genellikle memnunum.

Ancak şöyle bir sorun var. Bazen, sanırım bazı spesifik frekansta, şarkılardaki bas gitar bir titreşim sesi yapıyor ve bu diğer enstrümanları biraz boğuyor gibi oluyor. Bunun normal olup olmadığı veya arızalı bir cihaz olup olmadığı konusunda emin değilim. 120 Hz'e bir notch filtre uyguladığımda bu sorun ortadan kalkıyor.

Kurulumum şu şekilde. Hoparlörlere "titreşimi" azaltmak için silikon ayaklar taktım. Bu soruna özel bir terim olup olmadığından emin değilim.

Duvar ile hoparlörler arasındaki mesafeleri ve nasıl yerleştirildiklerini görebilirsiniz.

Bana yardımcı olabilir misiniz?

IMG_0044.webp IMG_0045.webp IMG_0046.webp IMG_0048.webp

dinlemeden net soylemek zor olsa da 120hz bu boyutta hoparlor icin zorlayici bir frekans. dogrudan woofer uzerinden gelmiyorsa montajdan kaynakli rezonans ta olabilir. arka portlar da duvara biraz yakin duruyor gorundugu kadariyla ama imkan o kadar sanirim. ya bir subwoofer takviyesi ile crossover i bu rakamlarin uzerine cekecekmeli ya da hoparlor ustundeki veya harici eq ile bu frekanslari temizleyene kadar ayar yapmalisiniz.

Buraya bir bir video yüklerseniz duyduğumuz kadarından bahsettiğiniz sorunun teşhisi için düzgün bir fikrimiz olabilir. Bir de titreme esnasında EQ da görünen mix spektrumunun resmini görebilirsek...

dinlemeden net soylemek zor olsa da 120hz bu boyutta hoparlor icin zorlayici bir frekans. dogrudan woofer uzerinden gelmiyorsa montajdan kaynakli rezonans ta olabilir. arka portlar da duvara biraz yakin duruyor gorundugu kadariyla ama imkan o kadar sanirim. ya bir subwoofer takviyesi ile crossover i bu rakamlarin uzerine cekecekmeli ya da hoparlor ustundeki veya harici eq ile bu frekanslari temizleyene kadar ayar yapmalisiniz.
Buraya bir bir video yüklerseniz duyduğumuz kadarından bahsettiğiniz sorunun teşhisi için düzgün bir fikrimiz olabilir. Bir de titreme esnasında EQ da görünen mix spektrumunun resmini görebilirsek...
Tabii ki hocam. Video olarak su sekilde gostereyim:
1. Videoda ozellikle 00.04 ve 00.13. saniyede net anlasilacaktir sanirim.

Test 1:

Test 2:

Bass trap ihtiyacınız var. Odanızın akustiği ile ilgili bir sorun. Yansıma çok fazla. Sadece bass değil tüm frekanslar uğuluyor.
Köşelere Bass trap yerleştirmeniz ve low frekanslardaki uğuldamayı kesmeniz gerekiyor. ayrıca Monitörler duvara çok yakın. 50 Cm uzağa konumlandırmaya çalışın. Odanız dik dörtgen ise; uzunlamasına kullanın. Bunun için masanızın yerini değiştirin çünkü Low frekansların dalga boyu uzundur kısa duvarlardan çok fazla kırılır. Odanızı göremediğim ve boyutunu da bilmediğim için orada çok detay veremiyorum. Duvarlara orta frekansları kesecek trapler / eşyalar yerleştirmeniz gerekir.

Bass trap ihtiyacınız var. Odanızın akustiği ile ilgili bir sorun. Yansıma çok fazla. Sadece bass değil tüm frekanslar uğuluyor.
Köşelere Bass trap yerleştirmeniz ve low frekanslardaki uğuldamayı kesmeniz gerekiyor. ayrıca Monitörler duvara çok yakın. 50 Cm uzağa konumlandırmaya çalışın. Odanız dik dörtgen ise; uzunlamasına kullanın. Bunun için masanızın yerini değiştirin çünkü Low frekansların dalga boyu uzundur kısa duvarlardan çok fazla kırılır. Odanızı göremediğim ve boyutunu da bilmediğim için orada çok detay veremiyorum. Duvarlara orta frekansları kesecek trapler / eşyalar yerleştirmeniz gerekir.
Sag olun hocam. Donanimsal bir sorun yoktur sanirim degil mi? Teknoloji konusunda pek de sansli sayilmam.

Hayır donanımsal ya da üründe bir sorun yok. Ses kartı kullanıyorsanız; RCA yerine balanslı çıkışlar ile bağlayın cihazı, dip gürültüsü azalır.

Hayır donanımsal ya da üründe bir sorun yok. Ses kartı kullanıyorsanız; RCA yerine balanslı çıkışlar ile bağlayın cihazı, dip gürültüsü azalır.
Farki nedir hocam? Arkada da balanced - unbalanced seklinde yaziyor.

Ses karti kullanmiyorum. Lakin baska bir yerde sunu onerdiler: Fosi Audio K5 Pro Mini Stereo Gaming DAC

Nasildir bilginiz var mi? Ne kadar fark ettirir?

@Eterna titresim deyince ben bambaska problem dusunmustum. sadece alt degil hicbir frekans dogru gelmiyor gibi duruyor (telefon mikrofonunun kompresyonunu hesaba katmiyorum) @Rotcafelgnis in de degindigi gibi odanizda cok fazla yansima var, duyulabildigi kadariyla, odanizin akustik iyilestirmeye ihtiyaci var. basit eq ile bir yere kadar.

yalniz iki daha basit onerim olacak daha basit iyilestirme icin. masaniz gorundugu kadariyla hoparloru tetresimi guclendirecek tipte. isolator almaniz epey fayda saglayacak, kopukten olanlar da is gorur sizin durumunuzda. ikincisi kasa da hoparlore cok yakin, shieldi ne kadar iyidir bilemiyorum denemedim daha once sizin modelleri ama kasaya o kadar yakin koymak ta buyuk etken.

Geri