Ben Bi Halt Yedim

Herkese merhaba
Gitarımın fretleri üzerinde hafiften tel izleri belirmeye başlamıştı. Her ne kadar entonasyona yada çalıma bir etkisi olmasa da beni rahatsız etti. Oradaki izlerin derinleşebileceğine inandım. Bir gece düşündüm ve fret leveling olayını araştırmaya başladım. 😒
Ekipmanları temin ettim, izlediğim videoları kılavuz alarak gitarımın fretlerini hizaladım. :bookworm: Tam bir günümü almıştı, telleri taktım sonuçtan gayet memnunum. Entonasyon yerinde, low action köprü mis gibi. :headphone:
Ancak şöyle bir konu var ki tellerde, bend yaparken daha önce olduğundan daha fazla sürtünme var. Leveling işlemi sonrasında polishing yapmadım. Elimde herhangi bir "polishing" losyonu yoktu. Sizce bu fretlerin hamlığından kaynaklanan geçici bir durum mu yoksa "polishing" yapmak elzem midir? :nailbiting:

Aynisini aylar once ben de yapmistim ve hala bir duzelme yok malesef.Ozellikle bendlerde hissediliyor.Aylardir steel wool denicem bir turlu alamadim ya unutuyorum ya da tembelligime geliyor.Ama bu sekilde bile eskisinden daha iyi.

Aynisini aylar once ben de yapmistim ve hala bir duzelme yok malesef.Ozellikle bendlerde hissediliyor.Aylardir steel wool denicem bir turlu alamadim ya unutuyorum ya da tembelligime geliyor.Ama bu sekilde bile eskisinden daha iyi.
Steel wool bulaşık telinden farklı bir şey di mi? Numaraları falan varmış, nereden alıyorsunuz onu?
Losyon ile mi uygulayacaktınız?

Beyler benim gitardada fretler yağ gibi eriyo. Kendi çabalarımlarımla nasıl yapabilirim. Yapabilirmiyim yada. Fret değişimi luthierde pahalı. Gitara o masrafı yapsam da içime oturcak çünkü masraf yapmaya değmez. İbanez grg 121ex model

Merhabalar 2.000 veya 3.000 numara su zımparası kullanabilirsiniz.Ya da met-par metal parlatıcı ile girin, fakat ağaca temas ettirmeyin belki bir zararı olur.

Tavsiyem 2. seçenektir. ilkinde klavyeyi ıslanabilir.

Steel wool bulaşık telinden farklı bir şey di mi? Numaraları falan varmış, nereden alıyorsunuz onu?
Losyon ile mi uygulayacaktınız?
Celik pamugu ya da bulasik teli diye de gecer.Yapi markett veya normal marketlerde bulunabiliyor.Herhangi baska birsey kullanmayi dusunmuyorum en azindan iyi sonuc elde edersem.Ben Turkiye'de sadece 2 ya da 3 farkli tel gordum.Kalin kullanan da var ince de.Klavyeye degdirmeyin, bantlayarak yapmakta fayda var.

Geri