Selam, 2 haftadır Metallica The Four Horsemen şarkısı ve solosu üzerinden metronomla çalışmalar yaparak tekniğimi geliştirmeye uğraşıyordum. Alternate picking, temiz çalım, legato ve özellikle de bend gibi tekniklerde istediğim seviyelere yaklaştırdı bu şarkı beni. Mesela bendlerim eskisinden çok daha temiz, vurgulu ve doğru notaya gidecek şekilde oluyor.
Gelelim gülü sevenin dikenini nasıl ayıklaması gerektiğine.
Yaptığım bu çalışmalar fotoğraflarda da göreceğiniz üzere Jackson PS2 gitarımın üstündeki Dadaryo 10-46 setin sarımsız yani en ince 3 telini 2 haftada kapkara yaptı ve bu şekilde eskisine göre bend ve legato gibi teknikleri uygulamak oldukça zorlaştı. Çok kullandığım perdeler kapkara oldu, manyetiklerin üstündeki kısım ise elle dokunulmadığından dolayı yeni gibi beyaz kaldı.
Eskiden tellere çok dikkat etmediğimden dolayı fark etmemişim bu teknikler üzerinde oluşturduğu zorlukları. Bu sorunun en ekonomik yoldan çözümü için önerilerinizi bekliyorum. Sanırım en bilindik seçenekler şunlar:
1- 2 haftada 1 tel değiştirmek(pek ekonomik olmuyor)
2- Dadaryo yerine uzun ömürlü elixir optiweb almak(ince teller gene erkenden kararır mı bilmiyorum, rahat bend yapabilecek şekilde 2-3 ay götürecekse bunu tercih edebilirim.)
3- Tel bakım ve parlatma ürünlerini denemek
...
Ne önerirsiniz, bu sorunu nasıl aştınız ?
Gelelim gülü sevenin dikenini nasıl ayıklaması gerektiğine.
Yaptığım bu çalışmalar fotoğraflarda da göreceğiniz üzere Jackson PS2 gitarımın üstündeki Dadaryo 10-46 setin sarımsız yani en ince 3 telini 2 haftada kapkara yaptı ve bu şekilde eskisine göre bend ve legato gibi teknikleri uygulamak oldukça zorlaştı. Çok kullandığım perdeler kapkara oldu, manyetiklerin üstündeki kısım ise elle dokunulmadığından dolayı yeni gibi beyaz kaldı.
Eskiden tellere çok dikkat etmediğimden dolayı fark etmemişim bu teknikler üzerinde oluşturduğu zorlukları. Bu sorunun en ekonomik yoldan çözümü için önerilerinizi bekliyorum. Sanırım en bilindik seçenekler şunlar:
1- 2 haftada 1 tel değiştirmek(pek ekonomik olmuyor)
2- Dadaryo yerine uzun ömürlü elixir optiweb almak(ince teller gene erkenden kararır mı bilmiyorum, rahat bend yapabilecek şekilde 2-3 ay götürecekse bunu tercih edebilirim.)
3- Tel bakım ve parlatma ürünlerini denemek
...
Ne önerirsiniz, bu sorunu nasıl aştınız ?