Merhaba
Öncelikle biliyorum doktora gitmem gerek.Ama gitmeden önce ön bilgi almak istedim. Sağlıktan anlayan arkadaşlar veya doktor olanlar varsa onların görüşlerini öğrenmem lazım.Ben 17 yaşındayım yaklaşık 1 yıldır filan teknolojiyle özellikle de cep telefonuyla iç içeyim.Hatta bağımlısıyım diyebilirim günde 10 saati geçik elimde.Son günlerde 2-3 saatten sonra baş ağrısı oluyor.Hafızamda bir zayıflama var.Şarkı sözlerini,öğretmenlerimin isimlerini,uzaktan akrabaların isimlerini filan unutuyorum.Ayrıca son zamanlarda kendimi salak gibi hissediyorum.Nasıl oluyor derseniz algı problemi diyebilirim. Mesela önceden esprileri filan çok iyi anlardım.Şimdi bazı esprileri anlayamıyorum vs.Bazen okuduğunu anlamıyorum defalarca okumak zorunda kalıyorum.Bir de konuşurken aklıma kelime gelmiyor arkadaşlar ama bu bende kendimi bildi m bileli var.Arkadaşlar tekrar söyleyeyim buradan sadece ön bilgi alıcam doktora mutlaka gidicrm.Herkese teşekkürler.
Merhaba.
Öncelikle geçmiş olsun.
Ve 2.olarak böyle bir şey için doktora görünmen veya buna da üşeniyorsan rock forum sitesini değil medikal forum sitelerini kullanman (drtus gibi) daha mantıklıdır.
Beyin tümörlerinde en sık başvuru sebebi
BAŞ AĞRISI, DENGE SORUNU ve GÖRME BOZUKLUĞU'dur
Sorunun cevabına gelince ;
Anladığım kadarıyla sende bunlar bulunmamakla birlikte "unutkanlıktan" bahsetmişsin.biz tümörlerde "yaş" kavramını sıklıkla kullanırız.misal bir "testis kanserini" genç hastalarda daha sık görebiliyorken kolon kanserini (rektum ca) eğer ailesel bağlantı yoksa genç yaşlarda pek beklemiyoruz.
17 yaş beyin tümörlerinin görülebileceği bir yaş olmakla birlikte "unutkanlık" şikayeti senin yaşında tümörü pek düşündürmez bize.çünkü unutkanlık şikayetine yol açabilmesi için beyindeki ilgili bölgelere kitle basısı olması gerekir ki bu beraberinde nörolojik defisit dediğimiz başka şikayetleri de getirir (başta
DENGESİZLİK ve
KONUŞMA BOZULMASI) gibi.
Beyin tümörleri nispeten (diğer tümörlere göre) daha geç tanı alan ve çoğunlukla da tesadüfen mr'da saptanan tümörlerdir.
Beyin tümörleri çeşitlilik açısından çok geniş olmaklar beraber iyi huylu denen (benign) ve kötü huylu denen (malign) karakterde olabilmekte ve survey dediğimiz (tanı aldıktan sonra ortalama yaşam beklentisi) süre de tümörün çeşidine ve yine çeşidiyle alakalı olarak yayılım hızına (metastaz diyoruz) göre değişmektedir.
Benim öğrencilik ve hekimlik hayatımda gördüğüm tüm beyin tümörlerinde tanı alma şikayeti ''
BAŞ AĞRISI'' ve ''
DENGE PROBLEMİ''ydi
Şuan opere beyin ca nedeniyle pansumana gelen genç bir hastamız var bu yaşlarda ve onun tanı almasına neden olan şikayeti de
BAŞ AĞRISI VE DENGE PROBLEMİ (ayakta durma ve ellerini kullanmada zorluk yaşamış)
siyah puntoya aldığım ve altını çizdğim şikayetlerden biri ya da birkaçı bir arada ise mutlaka nörolojik muayeneden geçmen (denge,motor kuvvet,his,koordine hareket kabiliyeti gibi muayeneleri içeren 10 dakikalık bir muayenedir) ve MR çektirmen gerekir.
Son olarak ;
Nöroloji poliklinik sıra alma = 1.5 dakika
Nöroloki poliklinik kontrolü = 5 dakika
MR = 7-8 dakikalık bir işlem
Zor bir şey değil bunu demek istiyorum.Hayatınızı ilgilendiren konularda müzik sitesine yazıp bilgi almak bana çok mantıklı gelmiyor.Bu forumda doktorlar var evet ama farzedin ki görmediler.
Ve unutmamak gerekir ki internet bilgi çöplüğü,burada size tavsiye verecek kişilerin kaçının medikal eğitim aldığını kaçının doktor olduğunu bilme şansınız da yok.İnternette yalan yanlış o kadar bilgi paylaşılıyor ki.
Daha gençsiniz,bu işler şakaya gelmez.Gidiver bir nöroloji polikliniğine.Nöroloji uzmanı ''bşyin yok'' der de yine de için rahat etmez ve şikayetin devam ederse,o zaman bir mr çektirir sonucuna baktırtırsın.
Bu yaş grubunda dengesiz beslenmeye bağlı
B VİTAMİN GRUBU EKSİKLİĞİ'ni de ön planda düşünmek gerekir.B grubu vitmin eksikliklerinde unutkanlık görülür.B vitaminine baktır.
Geçmiş olsun