sorunlu_insan_paratoneri demiş ki:bilim adları beynin hepsini çözemedi henüz daha.hepsinin ne olduğunu bilmedikleri birşeyin %10 unu nasıl hesaplıyolar?içinde kaç bardak kola olduğunu bilmediğiniz pet şişeden bir bardak kola aldığınızda kaçta kaçını almış olduğunuzu bilebiliyormusunuz?
bir organın %10unu kullanacaksan %100ü neden var.%10unu kullanan kişilerin kendi sorunu.ben hepsini kullanıyorum.ötesi mi var?
King_Crimson demiş ki:Hz. Muhammed (SAV)'in beyninin yüzde 90'ını kullandığını okumuştum. Tabi bu bir takdir-i ilahidir. Çünkü o yaratılmışların en üstünü; insanlığın medarı iftiharı; inanan/inanmayan herkesin hayatta olma sebebi; kainatın yaratılma sebebidir. Allah'ın habibi (sevgilisi) nuruyla süslediği en büyük kulu O'dur.
Hz. Muhammed (SAV)'in beyninin yüzde 90'ını kullandığını okumuştum. Tabi bu bir takdir-i ilahidir. Çünkü o yaratılmışların en üstünü; insanlığın medarı iftiharı; inanan/inanmayan herkesin hayatta olma sebebi; kainatın yaratılma sebebidir. Allah'ın habibi (sevgilisi) nuruyla süslediği en büyük kulu O'dur.
bir organın %10unu kullanacaksan %100ü neden var.%10unu kullanan kişilerin kendi sorunu.ben hepsini kullanıyorum.ötesi mi var?
1940’lar Beynin ancak % 50’si kullanılıyor
1960’lar Beynin ancak % 20’si kullanılıyor
1980’ler Beynin ancak % 10’u kullanılıyor
2000’ler Beynin ancak % 1’i kullanılıyor
spdy demiş ki:yani beynin sadece %10u hakkında kesin bilgiye ulaşıldığı için %10u kullanılıyor sanılıyor, diğer kısımları tam çözülemedi.. doğru mu anladım, ne karışık konu be.
maresal demiş ki:Arkadaşlar beynimizin yalnızca %1 ini kullansaydık geri kalan kısım olmazdı.Kullanılmayan sinir hücreleri işlevini kaybeder.Ayrıca artık tahmin değil görüntüleme yöntemlerine güvenmeliyiz.Beynimizin tamamını kullanıyoruz.Bunu çeşitli şekillerde kanıtladılar.Sadece nasıl siz basit bir iş yaparken vücudunuzdaki tüm kasları kullanmıyorsanız beyinde gerektiği yerlerde gereken loblarını çalıştırıyor.
Hafıza ise tamamen ayrı bir konu.Vüdudumuzdaki tam olarak çözülemeyen önemli kısımlardan biri.Hücrelerin bilgiyi nasıl depoladıkları hala anlaşılamadı ama bundada bütün kısımları kullandığımız düşünülüyor.
spdy demiş ki:yani insan beyninin %100ünü kullanabilir midir?