Bias Amp'te amp match nasıl yapılır anlatacak olan var mı? Yardım ederseniz sevinirim 🙂
Yaptım. Becerdim. Fakat tam istediğim gibi olmadı ton reverbli olduğu için okuduktan sonra fuzzy oldu azıcık.İyi fikir ama kendi gitarınızla kopyalayacağınız amfide çalıyor olmanız gerekiyor diye biliyorum izlediğim birkaç videoda öyle yapılıyordu.
Okudum da pek anlamadım. Aslında bendendün deneme yanılmayla yaptım bunu. Bence harika bir özellik hemde çok pratik. Tabi bazı koşullar var. Mesela atıyorum elimde lamb of god'un gitar kaydı var. Ona uygun bir amfi seçiyorum programdan seçtiğim amfiden match etmek istediğim tonu benzetmeye çalışıyorum. Kabataslak benzettik ya (misal mark2c+ amfisi yani gain ve ton seviyesi olarak.). Dawdan çtığımız kanala gitar sesini de yükledikten sonra Match işleminde ilk aşamada kendimiz gitarı çalıyoruz. Sample bittikten sonra 2. Aşamada kaydı dinletiyoruz biasa. 3. Aşama da match ediyor. Bence çok güzel ve çok basit. İlla gerçek bir amfi dinletmek gerekmiyor. Herhangi bir amfi kaydı da ya da sadece gitarın olduğu bir kayıtta işr yarayabilir. Bu arada match ettiğim ton Opeth - Ghost of Perdition. Hafif fuzzy olması dışında frekansları bire bir tuttu ki gain ve presence'i az kısınca fuzzdan kurtuldum 🙂Ingilizce olsa olur mu? Baktin mi buna? Bir iki tane de video cikti ama isyerinde oldugum icin bakamadim. Ben de daha denemedim bu ozelligi Bias'da.
Amp Matching Step by Step Guide
Gitar aldın mı?Ses kartı : Roland UA-22 Duo Capture
Referans Monitör : Yamaha HS5
Gitar : Ibanez Grgr121Ex (Bi kaç aya modifiyeli bir Jackson Dk2 ana gitarım olacak)
Daw : Reaper
Bilgisayar : 8Gb ddr3 Ram, AMD radeon hd 7850 2gb 256 bit, 2133 lük anakart, intel i7 3770K işlemci.
henüz nasip olmadı almak 🙂Gitar aldın mı?
Önerebileceğiniz ses kartı var mıdır daha ucuz yollu?henüz nasip olmadı almak 🙂
Line6 ux1, roland duo capture, m audio m track falan ucuzfurlar 🙂Önerebileceğiniz ses kartı var mıdır daha ucuz yollu?
Bias Amp default tonları çok kötü. Bayağı bir kurcalamak lazım iyi ton alabilmek için. Hazır tonlar da bende hiç tutmadı nedense çünkü bu noktada tonu hazırlayan kişinin ekipmanlarının farklı olması gibi bir sürü etken var.
.
Söylediklerinize katılmıyorum. Ben çok kolaylıkla istediğim tonu ayarlayabiliyorum. Üstelik canlı sahne yapıyorum bu ekipman ile.