Bias Fx Midi Kontroller Tanımlama

Öncelikle herkese iyi forumlar. Bir süredir bias fx kullanıyorum bugün kendime bir midi foot controller aldım. İcon V-gig olrak geçiyor.Ancak bir türlü bias fx veyahut amplitube 4 gibi programlarda bypass olayını ayarlayamadım. Bağlanbtıyı mı yanlış yaptım yoksa tanımlayamadım mı tam bilmiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz ?

Midi mapping diye bir ayar gerekiyor olabilir. Hem program hem de ekipmanla ilgili bilgim yok ama ben eskiden oyunlar için yapılmış bir aleti bu şekilde cubase'e tanıtıp "foot controller" olarak kullanabilmiştim. Driver sorunu falan yoksa yani zaten midi sinyali geldiğini menülerden görürsünüz, bu durumda programın midi sinyalini ayarlayacağı midi mapping kısmından ayarlamaları yapmanız gerekiyor olabilir (hala bu ayarların otomatik tanınmıyor olması garip ama). Aletle ilgili bir sorunsa kullanan varsa onlar daha doğru bilgiyi verecektir. Kolay gelsin.

Midi mapping diye bir ayar gerekiyor olabilir. Hem program hem de ekipmanla ilgili bilgim yok ama ben eskiden oyunlar için yapılmış bir aleti bu şekilde cubase'e tanıtıp "foot controller" olarak kullanabilmiştim. Driver sorunu falan yoksa yani zaten midi sinyali geldiğini menülerden görürsünüz, bu durumda programın midi sinyalini ayarlayacağı midi mapping kısmından ayarlamaları yapmanız gerekiyor olabilir (hala bu ayarların otomatik tanınmıyor olması garip ama). Aletle ilgili bir sorunsa kullanan varsa onlar daha doğru bilgiyi verecektir. Kolay gelsin.
Çok teşekkür ederim eve gidince deNeyeceğim. Çok sağolun

hocam map ayarları vs her şeyi yaptım amplitube ayarlarına gelince idi girişi görüyor ama bypass olayını yaparken learn dedikten sonra tuşa basıyorum algılamıyor cihazı

hocam map ayarları vs her şeyi yaptım amplitube ayarlarına gelince idi girişi görüyor ama bypass olayını yaparken learn dedikten sonra tuşa basıyorum algılamıyor cihazı
Sorun bir tek bypass ayarında mı çıkıyor? İnternet sorumlarım yüzünden konuyla ilgili video da bakamıyorum (yani kesin video vardır) ama hatırladığım kadarıyla önce aletten midi sinyali gelmesinde sorun olmayacak, programdaki midi sinyal ışığından bahsediyorum. Ardından bu sinyal programın ayarlarında atanmış bir sinyale çevrilecek, buna da tamam diyorsunuz. Geriye bu sinyalin dediğiniz gibi program tarafından öğrenilmesi vardı. Tam anlayamadığım için soruyorum. Tuşa basınca sinyal gelip orada beliriyor ama program mı öğrenmiyor? Yoksa hiç tuşun sinyal bilgisi gelmiyor mu? Sinyal bilgisi gelmiyorsa yine mapping olayında sorun-çakışma vardır. Gelip de öğrenmiyorsa başka bir yerde sorun olabilir.

Bir de sorun sadece bypass ile ilgili ise freeze gibi bir seçenek daha var. Zaten kontrol ederken komple kapattığınız zaman hafif çıtlama yapıyordu. Kullanılmayacak efektleri hazırda tutmak için (şimdi tam adını hatırlayamadım ama cubase için ikon sarı renge dönüyor) dondurmak en iyisi olabilir. Hem eğer sorun sadece bypass'ta ise böylece etrafından dolanmış olursunuz.

Geri