Bilmeyen biri için basit bir düzen tavsiyesi ve yardım 🙏

önder

onder48
Merhabalar, öncelikle böyle bir konu varmı diye baktım ancak farklı şeyler gördüm ve anlamayıp kafam daha çok karıştı 🙈 kendim de konuda bilgisiz olduğumdan bilen dostlardan en azından bu başlık aracılığı ile yardım ve tavsiye rica edeceğim.
Elektro klasik gitar ve bir bağlama sahibiyim, bu enstrümanları kullandığım Mooer Sd10 modelde bir ufak amfim mevcut.
Öncelikle bu iki enstrümanı aynı anda kullanabileceğim amfi arayışına girdim orda da kafam karıştı ama neyse , konuyu şöyle özetleyerek derdimi anlatayım, yapmak istediğim şey normal bir istekse bu konuya hakim arkadaşlar ne gibi tavsiyelerde bulunabilir merak ediyorum.
Hem gitarı hem bağlamayı durmadan jakı çıkarıp ötekine takmak istemiyorum, bir şarkıya veya mesela piyano altyapısını videodan tv den telefondan falan açıp, parçanın bir kısmına gitarla bir kısmına bağlama ile eşlik edip, hatta belki bir de elektro gitar alıp böyle amatör çalışmalar yaparken benim neye ihtiyacım var ? 🙈 bilgisayar şart mı? Ses kartı, farklı bir amfi vs vs bana ne lazım 😁🤭 Allah aşkına biri yardımcı olsun da fikir sahibi olayım ne lazımsa onu alayım o yolda ilerleyeyim , kusura bakmayın belli bi yaş sonrasında konuya hakim olmayınca aptala anlatır gibi biri bana bunu anlatsın istiyor insan😊 farklı enstrüman çalmaya öğrenmeye gayret eden biriyim, çalıp söyleyip farklı enstrümanları da öğrenmeye çalışıyorum ,az biraz güzel ses çıkınca da yahu bunu kaydedeyim bari falan isteği doğuyor haliyle. Örneğin şunu da sorayım, mesela yonkamüzikmarket sitesinde bir set mevcut, içeriği şu şekilde yazılmış ;

"" Midi Live Paket-6 Paket İçeriği

1 Adet Midex MDX-06FXU Ses Kartlı Stüdyo Ses Kayıt Mikseri

1 Adet Lastvoice NB39 Masa Mikrofon Standı
1 Adet Lastvoice PS-01 Pop Filtre
1 Adet Midex MD-499 Midi Klavye
1 Adet xlr to xlr mikrofon kablosu 3 Metre
1 set Gerekli Kablo ve Ekipmanlar
1 Adet Midex CX2 Condenser Mikrofon
1 Adet Midex Pad Controller-16
1 Adet Shock Mount
1 Adet Midex kulaklık. "" ""

Böyle bir set almış olsam üç dört enstrümanı zırt pırt o jakı çıkart buna tak derdi olmadan kullanabilirmiyim. Veya başka nasıl seçeneklerim olabilir?
Bilgisayar kullanmıyorum, en fazla yapacağım şey evde bunlarla oynarken, bir şarkıyı türküyü çalıp söylerken video çekmek olur, onu da söylemiş olayım, bilgisayara şunu kaydedeyim bunu kaydedeyim derdim olmaz sanırım. Valla çok uzun yazdım farkındayım lütfen kusuruma bakmayın , okuyup görüp yardımcı olan olursa çok sevinirim. Sağlıkla kalın.

Özür dileyerek bir ekleme yapmam gerek, bir de Mooer amfiyi alırken Mooer Ge 150 processor almıştım, bazen gitarla kullanıyorum, onu da aslında looper özelliği için almıştım meğerse amfinin telefondaki uygulamasında zaten loop seçeneği varmış ve footswitch ile kullanılabiliyormuş. Neyse, yani bu processor ge150 yi de bu bahsettiğim midex miksere bağlayarak ( bağlanıyor mu onu bile bilmiyorum gerçi) tüm telli enstrümanlarım için kullanabilirmiyim , yani mesela örnek vermem gerekirse, bir türkünün girişinde klasik gitarla çaldığım bölümde GE150 den farklı bir amfi örneklemesi ile çalarken, gitarı elimden bırakıp bağlamayı elime aldığımda herhangi bir clean moda geçip öyle devam etmek, nakarat için loop özelliğini aktif edip, elektro gitar ile solo eklemek falan mümkün mü?
Valla okuyup gülen eden olursa, olurmu öyle şey, veya çok kolay sen nokta nokta özelliğiyle şunu bilmiyormusun demeyin🙈 bilmiyorum 🤭

Merhaba, istediğiniz donanım bilgisi bende yok ama hızlıca okuyunca ne yapmak istediğinizi anladığımı düşünüyorum. Hatta bunun farklı formatta olanını ben kendi halimde yapıyorum.

En kolay yolu bilgisayar, biraz daw öğrenmek ve tabii en az iki girişli bir ses kartı, bunlarla yapmak istediklerinizi yaparsınız. İkiden fazla enstrüman girecekseniz dört girişli olanlara da bakabilirsiniz. Ayrıca pedalla efektleri değiştirmek isterseniz harici bir midi medal da gerekir ama ben o seviyeye gelmedim.

Midex ürünleri kaliteli değil deniyordu ve tabii paket almak her türlü sıkıntı olabilir. Bazen kaliteli markalarda paketler uygun fiyata gelebiliyor ama genelde tek tek ihtiyaca göre seçip almak gerekiyor.

Özetle bilgisayarsız çözümler hem daha pahalı hem daha uğraştırıcı olur. Bilgisayarlı olanların yazılım tarafını çözmeniz zaman alabilir ama bir kere çözünce rahat ediyorsunuz.

Yakın zamanda bir ses kartı, bir mikrofon ara kablosu aldım ve hangi marka model şeklinde araştırmaya günler gitti diyebilirim, yani maalesef bu işler böyle.

Farklı enstrümanları mikrofonla olduğu kadar kullanma niyetindeyim, o şekilde de pratik olur ama orta düzey dinamik mikrofonla bu ne kadar sağlıklı olacak bilemiyorum. Klasik gitar, bağlama ve lavta için böyle planlarım var. Eğer bu şekilde olur derseniz fazladan girişe gerek olmadan akustik olanları mikrofonla, elektro olanları jack ile 2 girişli ses kartı ile kullanabilirsiniz.

Bilgisayar istemiyorum mevcut donanımla çözeyim diyorsanız, jackleri birleştiren Y kablo tarzı aparatlar ya da basit bir mikserle falan belki olabilir ama dediğim gibi işin o kısmını hiç bilmiyorum. Yalan yanlış bir şey söylemeyeyim.

Ayrıca öğrenmenin yaşı da yok ve profildeki yaşınız doğruysa yaşlarımız gayet yakın, o yüzden elinizi korkak alıştırmayın kurcalayın. Sorun soruşturun mutlaka bir yerde sonuca ulaşıyorsunuz.

Merhaba, istediğiniz donanım bilgisi bende yok ama hızlıca okuyunca ne yapmak istediğinizi anladığımı düşünüyorum. Hatta bunun farklı formatta olanını ben kendi halimde yapıyorum.

En kolay yolu bilgisayar, biraz daw öğrenmek ve tabii en az iki girişli bir ses kartı, bunlarla yapmak istediklerinizi yaparsınız. İkiden fazla enstrüman girecekseniz dört girişli olanlara da bakabilirsiniz. Ayrıca pedalla efektleri değiştirmek isterseniz harici bir midi medal da gerekir ama ben o seviyeye gelmedim.

Midex ürünleri kaliteli değil deniyordu ve tabii paket almak her türlü sıkıntı olabilir. Bazen kaliteli markalarda paketler uygun fiyata gelebiliyor ama genelde tek tek ihtiyaca göre seçip almak gerekiyor.

Özetle bilgisayarsız çözümler hem daha pahalı hem daha uğraştırıcı olur. Bilgisayarlı olanların yazılım tarafını çözmeniz zaman alabilir ama bir kere çözünce rahat ediyorsunuz.

Yakın zamanda bir ses kartı, bir mikrofon ara kablosu aldım ve hangi marka model şeklinde araştırmaya günler gitti diyebilirim, yani maalesef bu işler böyle.

Farklı enstrümanları mikrofonla olduğu kadar kullanma niyetindeyim, o şekilde de pratik olur ama orta düzey dinamik mikrofonla bu ne kadar sağlıklı olacak bilemiyorum. Klasik gitar, bağlama ve lavta için böyle planlarım var. Eğer bu şekilde olur derseniz fazladan girişe gerek olmadan akustik olanları mikrofonla, elektro olanları jack ile 2 girişli ses kartı ile kullanabilirsiniz.

Bilgisayar istemiyorum mevcut donanımla çözeyim diyorsanız, jackleri birleştiren Y kablo tarzı aparatlar ya da basit bir mikserle falan belki olabilir ama dediğim gibi işin o kısmını hiç bilmiyorum. Yalan yanlış bir şey söylemeyeyim.

Ayrıca öğrenmenin yaşı da yok ve profildeki yaşınız doğruysa yaşlarımız gayet yakın, o yüzden elinizi korkak alıştırmayın kurcalayın. Sorun soruşturun mutlaka bir yerde sonuca ulaşıyorsunuz.
Teşekkür ederim sağolun, jackları birleştirme konusu ile iki girişli ses kartı söylediğinize göre benim için en net çözüm sanırım. Ses kartı alınca da bir de bilgisayar masrafı mı çıkmış oluyor, tabi orası da ayrı konu. İki girişli olan focusrite gen4 modeli kulaklık mikrofon paketi olarak satılıyor mesela, bunu alsam bilgisayar olmadan sadece amfiye bağlayarak kullanabilirmiyim.

Yok hocam ses kartları bilgisayar için, bilgisayar harici bir masraf değil artık bilgisayarsız hiçbir iş olmadığı için onu masrafa dahil bile etmiyorum. Hatta bir normal kullanım için bir müzik için iki ayrı bilgisayar gerekiyor. Öyle söyleyeyim 🙂

Jack birleştirme olayı çok sağlıklı değil ve iki enstrümanı aynı anda kullanmak sorun yaratabilir ama tak çıkarla uğraşmamak için tek seferde tek enstrüman için belki bir miktar kabul edilebilir seviyede çalışabilir. En basit çözüm bu gibi ama daha sonra kaydedip sesi düzenleyeyim, şöyle geliştireyim böyle yapayım dendiğinde bilgisayar şart.

Sadece amfiye çoklu giriş yapmak için en basit yol muhtemelen uygun bir mikserdir ama dediğim gibi bu tarz donanımlarla uzaktan yakından ilgim olmadı. Sadece yukarda istenen şeyleri iki ana başlıkta ayırmamız gerek, bilgisayarlı sistemler için ses kartı gerekiyor. Bilgisayarsız için farklı donanımlar gerekiyor.

Tabii amfiyi de bilgisayara bağlamak ya da yeni model amfilerin ses kartı gibi çalıştığını da söylüyorlar ama zaten bilgisayarsız bir sistem için çok da gerekli bir bilgi değil bu.

Mikser alırsanız sorunu çözersiniz. o kadar kalabalık bir takıma ihtiyacınız yok. ben 8 kanallı miksere 4 synth + ses kartı çıkışı takıyorum yeterli oluyor..

Mikser alırsanız sorunu çözersiniz. o kadar kalabalık bir takıma ihtiyacınız yok. ben 8 kanallı miksere 4 synth + ses kartı çıkışı takıyorum yeterli oluyor..
İller bey yani 4 kanallı bir mikser alırsam, mooer processor ü miksere bağlayıp, mikrofonu takıp, mikserin çıkışını da elimdeki veya başka bir amfiye bağlarsam iki-üç enstrümanı aynı anda kullanabileceğim, doğru mu anladım.

İller bey yani 4 kanallı bir mikser alırsam, mooer processor ü miksere bağlayıp, mikrofonu takıp, mikserin çıkışını da elimdeki veya başka bir amfiye bağlarsam iki-üç enstrümanı aynı anda kullanabileceğim, doğru mu anladım.

Selamlar, araya girip bildiklerimi yazayim istedim.

Ozetle:
Evet, mixer birden cok enstrumanin ayni anda amfiden ses gelmesini saglar.
Processor den alinacak efektin her iki enstrumanda da gecerli olmasi/olmamasi mixerin ozelliklerine gore degisebilir.

Detayla:
Uzun yillar once iki elektro akustik gitar iki mikrofon ve bir cep telefonu (backing track icin) ile muzik yapiyorduk.

Sesin hem hoparlorlere hem de o yillarda kullandigimiz kameranin mikrofon girisine gitmesi gerekiyordu.

Behringer marka XENYX 802 model bir mixer satinalmistim.

Mixerin 8 girisi vardi. 2 mikrofon, 2 gitar ve 1cep telefonu olmak uzere 5 farkli ses kaynagini ayni anda mixere giriyorduk.

Main out cikislarini hoparlorlere,
Ctrl room cikislarini da kameranin mikrofon girisine gonderiyorduk.

Uzun yillar isimizi gordu bu sistem. Hatta bir kac ay bu sekilde kullandiktan sonra ek efektler icin harici aletler almistik.

Selamlar, araya girip bildiklerimi yazayim istedim.

Ozetle:
Evet, mixer birden cok enstrumanin ayni anda amfiden ses gelmesini saglar.
Processor den alinacak efektin her iki enstrumanda da gecerli olmasi/olmamasi mixerin ozelliklerine gore degisebilir.

Detayla:
Uzun yillar once iki elektro akustik gitar iki mikrofon ve bir cep telefonu (backing track icin) ile muzik yapiyorduk.

Sesin hem hoparlorlere hem de o yillarda kullandigimiz kameranin mikrofon girisine gitmesi gerekiyordu.

Behringer marka XENYX 802 model bir mixer satinalmistim.

Mixerin 8 girisi vardi. 2 mikrofon, 2 gitar ve 1cep telefonu olmak uzere 5 farkli ses kaynagini ayni anda mixere giriyorduk.

Main out cikislarini hoparlorlere,
Ctrl room cikislarini da kameranin mikrofon girisine gonderiyorduk.

Uzun yillar isimizi gordu bu sistem. Hatta bir kac ay bu sekilde kullandiktan sonra ek efektler icin harici aletler almistik.
Aradığım cevap mı diyeyim hay allahrazı olsun mu 🙏👍👌 çok teşekkür ederim Cengiz bey sağolun. Bahsettiğiniz gibi kaliteli bir mikser alıp keyfimizi yapalım o zaman. Çok teşekkür ederim. Günümüz şartlarında da sanırım onbin tl civarında bir rakama bir mikrofon ve mikser alabiliriz umarım.
Yardımcı olmaya çalışan müziksever arkadaşlara teşekkür ederim.

@onder48 Rica ederim umarim isiniz gorulur.

Benim gecmiste kullandigim mixerin guncel versiyonunu buldum linkte. Forumu biraz kurcalarsaniz belki daha mantikli, fiyat performans mixerleri de vardir. Benim bahsettigim 5500TL civarinda. Temiz ikinci el de dusunulebilir.

Mikrofon kismini hic bilmiyorum.

Cengiz degil Cenk ancak muhim degil. Sevgiler 😇

Geri