Bir Blues Setup'unda Olması Gereken Pedallar?

Blues çalarken neden delaya ihtiyaç duyulsun, anlam veremedim. Sevmek sevmemek ayrı tabi ama deneysel bi şeyler yapmıyosan -blues pedalboardunda olacak- en alakasız pedallardan biri delay bence...

Sadece blues çalmıyorum tahmin edersin ki. Bluesda kullandığım zaman ise minimum farkedilmeyecek şekilde olsa bile açıyorum yoksa eksik birşeyler var gibi hissediyorum.

Konuyu açan başkası olmasına rağmen "stratic" başka konu açmamak adına farklı bir fikrini burada söylemiş olay sedece bu, o yüzden delay var ve kişisel zevkler işte. 🙂

Konuyu açan başkası olmasına rağmen "stratic" başka konu açmamak adına farklı bir fikrini burada söylemiş olay sedece bu, o yüzden delay var ve kişisel zevkler işte. 🙂

Aynen birinin bu duruma dur demesi gerekiyordu zaten önceden. Adam konu açmış pedallarla ilgili bilgi istiyor yok hangi amfiyi alsammış yok anologmuş dijitalmiş konuyu çok pis saptırdım 😀 napayım tecrübeli arkadaşları burda yakalayınca dayanamadım 😀
Ama fenamı oldu bilgi alışverişi yaptık herkes fikrini söledi amfi pedal uyumlarını tartıştık 🙂

Onerim guzel bir strat + alltube reverbli bir combo + ts turevi bir pedal.Ibanez ts808 hw oneririm.Delay chorus gibi efektler olmadan rahatca guzel bir blues tonu alirsiniz.Reverbdir genelde duyulan efekt bluesda delay Gary Moore falan isleri icin gerekli.Gary Moore da zaten klasik blues tonunda calan bir adam degil gaini daha bol adamin.Ekstra olarak wah , filter , talkbox , vibrato veya tremolo gibi efektler tercih edilebilir.Ama bence elzem degil tat katmak icin zaman ve para buldukca alinabilir.

Blues çalarken neden delaya ihtiyaç duyulsun, anlam veremedim. Sevmek sevmemek ayrı tabi ama deneysel bi şeyler yapmıyosan -blues pedalboardunda olacak- en alakasız pedallardan biri delay bence...

niye alakasız olsun sayın arkadaşım herkesin kendi zevki. tamam başlık "blues pedalında olması gerekenler" olabilir , herkesin bir blues zevki vardır stratic de kendi görüşlerini yazmış. sen blues müfettişi misin de "çok anlamsız" diyorsun. metal muff 'la bile blues yapılır , gamla modla çalmayla ilgilidir bu iş.. delayın var diye blues dan atılacak halin de yok senin yazın alakasız.

Canım arkadaşım 🙂 her işin bi disiplini var, yazmış olmak için / muhalefet olmak için mesaj yazmayın. Bluesu, rock disipliniyle ya da türkünün ortasında kısa bi solo olarak çalacaksan zaten blues için gereken pedal sorusunu çoktan aşmışsın demektir, istersen Metallica tonuyla çal. Ama en bariz distortion tonuyla ve blues gamıyla çalan Gary Moore üstadımız bile hiç bi zaman blues gitaristi olduğunu kabul etmedi, her sorulduğunda blues gamıyla rock müzik yaptığını söyledi, şimdi sen Metal Muffla blues yapıyorum diyosan eyvallah, dinlemek de isterim ama Hummer'la formulaya katılmayı istemek gibi bi durum olmasın bu, ikisinde de dört tekerlek var, direksiyon var nihayetinde, ben yaparım olur, zevk meselesi bla bla... Forumun on yıllık klişesi ' zevk meselesi' zaten, iyi o zaman benim için de olmazsa olmaz blues enstrumanı zurna, ya da herkese Metal Muff'la delay önerelim her tarza gider. Aslolan adı gibi acıyı yansıtmakken, bluesda Metal Muff'la ancak acının etkenine olan öfkeni yansıtırsın.

Canım arkadaşım 🙂 her işin bi disiplini var, yazmış olmak için / muhalefet olmak için mesaj yazmayın. Bluesu, rock disipliniyle ya da türkünün ortasında kısa bi solo olarak çalacaksan zaten blues için gereken pedal sorusunu çoktan aşmışsın demektir, istersen Metallica tonuyla çal. Ama en bariz distortion tonuyla ve blues gamıyla çalan Gary Moore üstadımız bile hiç bi zaman blues gitaristi olduğunu kabul etmedi, her sorulduğunda blues gamıyla rock müzik yaptığını söyledi, şimdi sen Metal Muffla blues yapıyorum diyosan eyvallah, dinlemek de isterim ama Hummer'la formulaya katılmayı istemek gibi bi durum olmasın bu, ikisinde de dört tekerlek var, direksiyon var nihayetinde, ben yaparım olur, zevk meselesi bla bla... Forumun on yıllık klişesi ' zevk meselesi' zaten, iyi o zaman benim için de olmazsa olmaz blues enstrumanı zurna, ya da herkese Metal Muff'la delay önerelim her tarza gider. Aslolan adı gibi acıyı yansıtmakken, bluesda Metal Muff'la ancak acının etkenine olan öfkeni yansıtırsın.

Usta sen gerçekten saçmalayıp konuyu dallandırıp budaklandırıp kendi dediğin saçmalığa inanıyosun. Yok hummermış yok zurnaymış saçma sapan örneklerle söylediğin sözü bağdaştırma burda. Gary Moore mütevaziliğinden öyle diyor sen koy bakayım onu hangi katagoriye koycaksın? Bak bakayım ünlü dergilerin top 100 blues players seçmelerine Gary Moore kaçıncı sırada? Disiplin demişsin fakat o disiplini senden öğrencek değiliz herkesin bir zevk ve çalışma disiplini vardır. Arkadaşında dediği gibi sen blues müfettişimisinde milletin zevkine karışıyorsun?

İlkokul seviyesinde tartışma. 🙂 Disiplin sözcüğünü duyunca aklına hemen çalışma sistemi gelmesin, terimleri bilmemene bağlıyorum bunu. Gary Moore bluesdan ziyade blues rock yapıyo, ki adamın son dönemde, Thin Lizzy döneminden tek farkı kullandığı gamdı, hem ne yani blues daha üst tür mü, neyin mütevaziliği olabilir bu? Mike McCready de bazı sololarda blues gamı kullanıyo, en iyi rock sololarında da Alive adı geçiyo, Pearl Jam blues mu yapıyo, rock mı? Hayır, grunge. Gerçi Haluk Levent de türkücü, aynı gam aynı tasa. 🙂

Usta sendeki akıl ve konuyu çarpıtma yöntemi başka kimsede yok bunu baştan söliyim. Şimdi blues çeşitlerine gelicek olursak acid blues, texas blues, britsh blues, country blues, blues-rock gibi birsürü çeşiti var bluesun. Gary Moore ise blues rock grubunun içindedir. Dünyanın en iyi bluescusu sayılan Jimi hendrixin kullandığı gamlara bak bakayım senin dediğin bluesla bağdaşıyormu. Bilgin yok fikrin yok boş muhabbet yapma bari.

Sayılan dedim bana kalırsa en iyisi falan değil ki ben blues yaptığını bile düşünmüyorum. Senin dediğin blues ise anladığım kadarıyla saf blues yani 1960lardaki gibi.

Eric Clapton 60larda blues yapmıyo ya da B.B. King... bugün hala çalıyolar. Jimi Hendrix bi kaç şarkısı haricinde bariz
psychedelic rock yapıyo, blues üstadı olarak onu mu örnek alacaz yani kendimize? Metal müzik deyince Limp Bizkit mi geliyo aklına, ha metal, nu metal...

Geri