Delay pedalı ne için lazım, onu anlayamadım tam =)
Konuyu açan başkası olmasına rağmen "stratic" başka konu açmamak adına farklı bir fikrini burada söylemiş olay sedece bu, o yüzden delay var ve kişisel zevkler işte. 🙂
Blues çalarken neden delaya ihtiyaç duyulsun, anlam veremedim. Sevmek sevmemek ayrı tabi ama deneysel bi şeyler yapmıyosan -blues pedalboardunda olacak- en alakasız pedallardan biri delay bence...
Canım arkadaşım 🙂 her işin bi disiplini var, yazmış olmak için / muhalefet olmak için mesaj yazmayın. Bluesu, rock disipliniyle ya da türkünün ortasında kısa bi solo olarak çalacaksan zaten blues için gereken pedal sorusunu çoktan aşmışsın demektir, istersen Metallica tonuyla çal. Ama en bariz distortion tonuyla ve blues gamıyla çalan Gary Moore üstadımız bile hiç bi zaman blues gitaristi olduğunu kabul etmedi, her sorulduğunda blues gamıyla rock müzik yaptığını söyledi, şimdi sen Metal Muffla blues yapıyorum diyosan eyvallah, dinlemek de isterim ama Hummer'la formulaya katılmayı istemek gibi bi durum olmasın bu, ikisinde de dört tekerlek var, direksiyon var nihayetinde, ben yaparım olur, zevk meselesi bla bla... Forumun on yıllık klişesi ' zevk meselesi' zaten, iyi o zaman benim için de olmazsa olmaz blues enstrumanı zurna, ya da herkese Metal Muff'la delay önerelim her tarza gider. Aslolan adı gibi acıyı yansıtmakken, bluesda Metal Muff'la ancak acının etkenine olan öfkeni yansıtırsın.