bir elektro gitarın ömrünün bittiği nasıl anlaşılabilir?

Adam sormuş gitarın ömrü bitmiş mi diye, bir soru sormuş. Neden böyle salak saçma çıkarımlardan bulunuyorsunuz anlamıyorum cidden, bazen forumda acayip kasiyosunuz insanlarla dalga geçiyorsunuz. Adam doğru düzgün soru soruyor siz dalga geçiyorsunuz bence hiç hoş bir durum değil. Demekki konuda pek bilgisi yok, öğrenmek istiyo size soruyor neden bu kadar kasıyorsunuz?

Ve sen bu soruyu sorduğu için arkadaşa çalmayı bırakabilirsiniz yazmışsınız, Gerçekten insanları azarlıyor bir tavırda konuşuyorsunuz ve heves kırıyorsunuz.

Bahsettiğim durum; sadece bu konuda değil, bir çok açılan konularda gördüğüm bir durumdu değinmek istedim.
E gitar tavuk sesi çıkarıyor diyor adam ? ne olacaktı ? bir de satanist ne ? sen derdini adam gibi anlatamıyorsan millet ne yapsın ? babanın uşağımı var her saçma sapan soruya cevap verecek. Sen böyle ifadeler kullanırsan millette dalgasını geçer.

E gitar tavuk sesi çıkarıyor diyor adam ? ne olacaktı ? bir de satanist ne ? sen derdini adam gibi anlatamıyorsan millet ne yapsın ? babanın uşağımı var her saçma sapan soruya cevap verecek. Sen böyle ifadeler kullanırsan millette dalgasını geçer.
İşte tavuk sesi çıkartıyor demiş. Adam sıkıntısının ne olduğunu söylemeye çalışmış ne sıkıntı var? Derdini pek anlatamamış sadece. Sen ister cevap ver ister cevap verme zaten senin bu tavırla cevap vermen de pek uygun olmayacaktır. Bu forumda sadece "mükemmel" gitaristler, "her şeyin en iyisini bilen gitaristler" yok, amatörler de var. Siz kendinize yakışanı yapıp amatörlere destek olacağınıza onlarla dalga geçiyorsunuz ve insanları kırıyorsunuz. İnsanları müzikten uzaklaştırıyorsunuz, siz 2 yıllık gitaristken her şeyi biliyor muydunuz? Bir arkadaşı kendi yerinize koyun empati yapın, yeni başladığınızı ve gitarınızın sıkıntısının ne olduğunu tam anlayamayınca foruma sorduğunuzu düşünün ve herkes sizi linç etsin, herkes sizinle dalga geçsin sizin hoşunuza gider mi?

"satanist" kelimesini bence ironi olarak söylemiş fakat pek hoş değil.

Herşeye de duyar kasmayın be kardeşim. Çatacak yer aramayın
Düzgün başlık açıp net sorular soranlara adam gibi cevap verilmiştir hep.

Troll başlık açan da trollenir.
Gocunmaya gerek yok.
Başlığı açan bile gocunmamış.
Herşeye de sjw olmayın.
Düzeltmek isterseniz memlekette düzeltilecek binlerce sorun var. Gitar öldü mü.
Kazan doğurdu mu, kazan öldü mü bunlara sıra gelmez bile

Herşeye de duyar kasmayın be kardeşim. Çatacak yer aramayın
Düzgün başlık açıp net sorular soranlara adam gibi cevap verilmiştir hep.

Troll başlık açan da trollenir.
Gocunmaya gerek yok.
Başlığı açan bile gocunmamış.
Herşeye de sjw olmayın.
Düzeltmek isterseniz memlekette düzeltilecek binlerce sorun var. Gitar öldü mü.
Kazan doğurdu mu, kazan öldü mü bunlara sıra gelmez bile
Asıl çatacak yer arayan sizsiniz adam soru soruyor adamı azarlıyorsunuz. Bu trol başlık da değil yani her şeye de trol başlık demeyin. Normal bir başlık bu, adam derdini söylüyor.
Bu troll başlıksa forumdaki çoğu konunun troll olması lazım adamın sorduğu soru oldukça normal.

Ben zaten daha önce yazdıklarımda da belirttim sadece gitar toplumunda değil, Türk toplumuda boyle davranışların olduğunu.

Tamam kanka en gitarist en mükemmel sensin anladık, insanları istediğin gibi azarla ve dalga geç. Böyle devam edin yakında forumda kimse kalmayacak ben size söyleyeyim.

Asıl çatacak yer arayan sizsiniz adam soru soruyor adamı azarlıyorsunuz. Bu trol başlık da değil yani her şeye de trol başlık demeyin. Normal bir başlık bu, adam derdini söylüyor.
Bu troll başlıksa forumdaki çoğu konunun troll olması lazım adamın sorduğu soru oldukça normal.

Ben zaten daha önce yazdıklarımda da belirttim sadece gitar toplumunda değil, Türk toplumuda boyle davranışların olduğunu.

Tamam kanka en gitarist en mükemmel sensin anladık, insanları istediğin gibi azarla ve dalga geç. Böyle devam edin yakında forumda kimse kalmayacak ben size söyleyeyim.
Ben ne gitaristim ne de mükemmelim. Hiçbir zaman hiçbir yerde öyle bir şey söylemiş de değilim.
Sizde aşağılık kompleksi varsa bilemem.
O yaşa gelip birkaç aydır da gitar çalan biri gitarın son kullanma tarihi olup olmadığını soruyorsa bıraksın bu işleri. Türkiye'nin tüm eğitim sistemini ( aileden alınan da dahil) sorgulamak gerekir.
Ya da a şıkkı arkadaş bizi trollemiş.
Daha da uzatmiyorum. Beğenirsiniz beğenmezsiniz...

Gerçekten cehaletle savaşıyoruz... Soru soru değil ki cevap cevap olsun. Forum, sosyal medya ağzıyla yazıp bir de utanmadan cevap bekleyebileceğin yer değil. Burada kimse kimsenin ''kanka''sı değil.
Soru oldukça da "soru" yani arkadaşı anlamaya çalışanlar, onun sorununu cözmesi için ona gitarı hakkında soru soranlar ya da direk gitarın ömrünün bitmeyeceğini söyleyenler olmuş. Yani onlara göre normal bir soruyken size göre ne merak ettim.
Bir de cehaletle savaşiyoruz yazmışsın birinin ilgilendiği, yeni başladığı bir konuda bilgi sahibi olmaması çok normal bir durum, cehaletle alakası yok.
Ben ne gitaristim ne de mükemmelim. Hiçbir zaman hiçbir yerde öyle bir şey söylemiş de değilim.
Sizde aşağılık kompleksi varsa bilemem.
O yaşa gelip birkaç aydır da gitar çalan biri gitarın son kullanma tarihi olup olmadığını soruyorsa bıraksın bu işleri. Türkiye'nin tüm eğitim sistemini ( aileden alınan da dahil) sorgulamak gerekir.
Ya da a şıkkı arkadaş bizi trollemiş.
Daha da uzatmiyorum. Beğenirsiniz beğenmezsiniz...
Hem gitarist değilim diyorsun hem de insanlara gitarı bırak diyorsun. Yani gitarist olmayan birisi gelip de birine gitarı bırak diyemez değil mi?

Soru oldukça da "soru" yani arkadaşı anlamaya çalışanlar, onun sorununu cözmesi için ona gitarı hakkında soru soranlar ya da direk gitarın ömrünün bitmeyeceğini söyleyenler olmuş. Yani onlara göre normal bir soruyken size göre ne merak ettim.
Bir de cehaletle savaşiyoruz yazmışsın birinin ilgilendiği, yeni başladığı bir konuda bilgi sahibi olmaması çok normal bir durum, cehaletle alakası yok.

Hem gitarist değilim diyorsun hem de insanlara gitarı bırak diyorsun. Yani gitarist olmayan birisi gelip de birine gitarı bırak diyemez değil mi?
Anlamak istemiyorsunuz...
Neyse kolay gelsin, sağlıcakla kalın

Bir beş srne daha forumda kalın, açılan başlıkları sorulan soruları görün sonra bana hak vereceksiniz diye düşünüyorum
Hocam zaten "Hangi amfiyi alayım", "Duman tonu nasıl alırım" ,"Hangi başlangıç elektro gitarı", "Hangi ses kartı", "Gitar Bakımı" vb. Konular açıldığını biliyorum ve daha boyle bir sürü 10 dakikalık araştırmayla cevabının bulunabileceği sorular soruyor onların gerçekten de "trol" başlık olduğunu düşünüyorum. Bir yerde siz de haklısınız aslında. Özellikle bir gitarist söyleyip onun tonunu nasıl alirım diyenlere fena ayar oluyorum.

Mağzadan yeni bir model gitar deneyin memnun ediyorsa değiştirip yenisini alın. Gitar çalmadım ama müzik aletinin ömrü sahibi memnun kalmayınca biter yani, ben öyle biliyorum.

Konunun tartışma kısmına da gelince; insanlar saygısız ve laubalilikte artık sınır tanımıyor, sokakta üç akorla şarkı çaldığını sanan adam burda çok bilmiş ve aşalayıcı tavırlar yapıp egosunu tatmin ediyor. Tabi karşı taraf da boş değil yani, iki sayfa arama yapıp okumak çok mu zor ? biri şu gitar deyince gitar alacak kafadaysanız bir zahmet müzik dükkanının olduğu sokağa bile uğramayınız. Okumadan test etmeden lokma ağzınıza düşecek ... bu loklamaların da inanın beş kuruşluk kıymeti bilinmez. Ne kadar kolay kazanırlarsa onlar için o kadar değersiz ve unutulurdur. Bu da bir yaşam biçimine dönüşünce her işleri böyle yürür..... Bir işi öğrenirken öğrenebilme kapasiteniz onu öğrenirken harcadığınız emekle doğru orantılıdır. Saçma sapan sorular ve verilmiş ego tatmini cevapların da nedeni kültürsüzlük cahillik ve nezaketsizliktir.

Forumun açık olması, işinize gelip gerekli gereksiz konulara "public" oluşundan bahane bularak manasız saygısız ve dalga geçici tarzda sırf yazmış olmak için yazmanızı gerektirmez ve ne yazık k bu sizden çok ailenizin kültür ve saygı kavramını göstermektedir. Zaten takip edersiniz bu imnsanlar da tepki aldıklarını görünce lafı espiriden anlamıyorlara çevirip sıvışma yoluna gider... espiri yapamıyorsunuz yapmayın, yapar ayağına da yatmayın...

İki sayfa internet taraması yapmamış, ne yaptığının farkında bile bile olmayan hazır cevap bekleyen arkadaşlar da bir zahmet ne nasıl öğrenilir konusunda bir aynaya baksınlar. Ben ne gitarını ne amfini ne duyduğun sesi ve ne de senin çalıp çalamadığını bilemeden gitarının potans ayarında kayma olmuş bir VAM ile ölçüm yap diyemeceksem kimsenin de diyebileceğini sanmıyorum. Bu başlıklar dalga geçmek için açılsa bu kadar can sıkıcı ve moral bozucu olamazdı yani. Bir işi niçin nasıl hangi mantık ve zeka kapasitesiyle yaptığınızı bir zahmet kendiniz değerlendirin, değerlendiremiyorsanızda karşınıza çıkan üstte tarif eden insanlarla muhattap olacağınızı bir zahmet artık öğrenin...

Son düzenleme:
gitarım başlangıç bir hss squier strat, 2 yıldır kullanıyorum. son zamanlarda gitarım bana yeterli gelmiyor çalımda zorluklar yaşıyorum (tüm gerekli bakımları yaptırmama rağmen) gitardan tavuk gıdaklaması gibi sesler çıkıyor gitarımın ömrü yavaştan bitiyor mu bilmiyorum. yardımınıza ihtiyacım var ey türk satanistler
Her yerde mi aynı sorunları yaşıyorsun? Belki gitarın dışında bir problem vardır. Kablon, amfin, pedalın, elektrik sistemin vs hepsini kontrol et. Başka gitarla evinde bir çal, aynı sesler geliyor mu, gitarını götür başka yerde çal. Sorunun kök nedenini biraz araştırmak gerekiyor, gitarın ömrü bitmez, bakımlarını yetkin biri yapıyorsa gitarda sorun yoktur. iki yılda hiçbir şey olmaz.

Forumla alakalı tartışmalı bölüme kendimi tutamayarak katılacağım. Birkaç gündür konuyu takip ediyorum. Birkaç sefer yoğun tartışmalar içinde bahsetmiştim, forumları ve özellikle müzikle ilgili siteler ve forumları üniversite yıllarımdan beri takip ederim (sene 1999 🙂. Burada yaşanan sorunlar kendi kitlesi olan her ortamda oldu, olmasını engelleyeni de henüz görmedim. Sadece düzgün şekilde yapılan moderasyonla belki bunun etkileri azaltılabilir ama bu sefer de müdahaleler başka sorunlara yol açar.

İnsanoğlu bir yere ait hissedip ona göre tavır alıp bu şekilde hayatına devam etmek istiyor. Aslında çok karışık mekanizmalar değil. Son dönem ağır bir linç kültürü gelişti yani her zaman vardı ama bu kadar yoğun olduğu dönemi ben hatırlamıyorum.

Bu genel çerçevenin altında türkrock forumunun güya özelleşmiş, teknik ve uzmanlık gerektiren alanlarına geliyoruz ama mekanizma yine aynı, hani derler ya "kimse kusura bakmasın".

Uzmanlaşmaya saygı duyarım ama bu uzmanlığı ile karşındakini ezene asla saygı duymam. Forumda bunun ağır örneklerini devamlı görüyoruz. Forumun kendince oturmuş ve müdavim kadrosundan olduğunu tahmin ettiğim birkaç arkadaş bunu sürekli yapıyor.

Daha önce bu konudaki tartışmalardan sonra ayrı konu da oluşturdum, bu şekilde yapılan her tartışmaya da aynı bu yazdıklarımı yazdım. Şimdi sevindirici olan buna düzgün bir şekilde karşı çıkan arkadaşlar var. Bu yazıyı onlara destek mahiyetinde yazmak istedim. Ama yanlış anlaşılmasın takım tutar gibi kimsenin tarafında değilim, forum kültürü zaten araştırmayı seven insanlarla ilerleyebilir, holiganlarla değil. Zaten forumlar yerine sosyal ağların baskınlığı kullanım alışkanlıkları haricinde bunla alakalı. Araştırmak yerine akışı sonsuz kere kaydırmak istiyorlar, sıkıldıkça linçlemek istiyorlar. Acayip boş bir yaşam tarzı ama baskın kültür şu an bu...

Şimdi gel gelelim konuyu başlatan 3 mesaj atmış sonra bir daha foruma uğramamış sevgili arkadaşımıza, açıkçası ben samimi olduğunu düşünmedim. Troll olduğundan emin değilim kimsenin günahını almak istemem ama düzenli şekilde bu şekilde konular oluşturuluyor. Komplo teorisi dersek, bunu kesin derin türkrock, forumu canlı tutmak için yapıyor! Şaka şaka, kim ne yapıyor bilemiyorum ama bir pattern var.

Ancak zurnanın zırt dediği yer şurası. Abicim, baktınız konu hafiften dalga geçiyor, bir terslik var. Çaresi basit, hiçbir şey yazmayın. Samimi olduğuna inanan arkadaşlar yardımcı olmaya çalışsın, gerisi sussun. Kimse inanmıyorsa yapacak bir şey yok. Yani karşı taraf dalga geçiyor diye oturup koskoca adamların başlıkta geyik yapması bana her zaman garip geliyor. Sürü mantığı işte, yukarda bahsettim.

Yani özetle hem nalına hem mıhına dediklerini yapıyorum. Bu konuda bir terslik var ama altında geyik yapılması, bu bağlamda insanların yetenekleri ve sanki müziğin yaratıcılığın anahtarının kendilerindeymiş gibi ahkam kesilmesi tamamen ego tatminidir. İlk taşı atandan sonra diğerleri bu şekilde saldırır, bu her zaman aynı. Yani insanlara boş yere duyar kasayım demiyorum, kasmam da... Baktım konu sıkıntılı, görmezden geldim. Yapılması gereken de bu kadar basit.

Ha forumda açılan tüm konuların ağırlığı bu şekildeyse ve hepsi görmezden gelinirse forum nasıl yaşayacak? E işte diyorum ya derin türkrock bir şeyler kurcalıyor olabilir. Bakınız uzunca yazdırdı bile ama bunun da tek gerekçesi hep diyorum, alternatifi yok. Alternatif, daha düzgün işleyen forumları her zaman araştırıyorum ama maalesef yıllardır yok, hala yok.

Bu kadar çok forum dedik, iyi forumlar olsun madem 🙂

ahaha konu yine buraya gelmiş... duyar kasanlar, eski üyelere telefonu göster emmisi diyenler vs vs
valla bu forumda bazen öyle güzel sorular soruluyor ki ulan cevabı bilsem yazacam ama dur ben kendim bir araştırayım diyorum ışık yakıyor bende
ya da bazen üşenmeyip en basit soruya 1 sayfa cevap yazdığımız oluyor... neyin hassasiyetidir bu ara sıra yapılan iki gırgıra da bu kadar dellenmek...

gitarın ömrü var mı bilemem ama benimki hastalandığında kendi gidip wah pedalına yarım basıp "her yerim aaaahhhwwwwrıyorrr," diyor

ahaha konu yine buraya gelmiş... duyar kasanlar, eski üyelere telefonu göster emmisi diyenler vs vs
valla bu forumda bazen öyle güzel sorular soruluyor ki ulan cevabı bilsem yazacam ama dur ben kendim bir araştırayım diyorum ışık yakıyor bende
ya da bazen üşenmeyip en basit soruya 1 sayfa cevap yazdığımız oluyor... neyin hassasiyetidir bu ara sıra yapılan iki gırgıra da bu kadar dellenmek...

gitarın ömrü var mı bilemem ama benimki hastalandığında kendi gidip wah pedalına yarım basıp "her yerim aaaahhhwwwwrıyorrr," diyor

Ahanda buyrun bundan bahsediyorum, yukardaki örneğimiz çok net. Yetmiyor "ustalarımız" soruları ayıklıyor, özel "hassasiyetle" karşıdakileri inceliyor. Sonra da basıyor kahkahayı... Bu psikolojik durumun açıklamasını hemen yukarda yaptım. Gayet tane tane ve sıfır "dellenme" ile...

Yıllardır bu mesele böyle, sadece olayın hangi mekanizma ile işlediğini görüp güya insanlara yardım ettiğini düşünen varsa bunu şimdiye kadar halledebilirdi ama onun yerine gırgır şamata, madem bu kadar komediyi çok seviyorsunuz bir de üzerinize türkkomik forum yapılsa yeridir yani 🙂

Yukarda açıkladığım çizgi aslında hasbel kader yaşayan bu forum için de gayet çalışabilecek bir nokta/çözüm ama bırakınız sessizce konunun kapanmasını beklemeyi, gram algılanmadığı bile ortada...

Ahanda buyrun bundan bahsediyorum, yukardaki örneğimiz çok net. Yetmiyor "ustalarımız" soruları ayıklıyor, özel "hassasiyetle" karşıdakileri inceliyor. Sonra da basıyor kahkahayı... Bu psikolojik durumun açıklamasını hemen yukarda yaptım. Gayet tane tane ve sıfır "dellenme" ile...

Yıllardır bu mesele böyle, sadece olayın hangi mekanizma ile işlediğini görüp güya insanlara yardım ettiğini düşünen varsa bunu şimdiye kadar halledebilirdi ama onun yerine gırgır şamata, madem bu kadar komediyi çok seviyorsunuz bir de üzerinize türkkomik forum yapılsa yeridir yani 🙂

Yukarda açıkladığım çizgi aslında hasbel kader yaşayan bu forum için de gayet çalışabilecek bir nokta/çözüm ama bırakınız sessizce konunun kapanmasını beklemeyi, gram algılanmadığı bile ortada...
Bu durumda forumun peygamberi de siz oluyorsunuz galiba. Ya da üst akıl falan ?

Geri