Birkaç Klişe Sorum Var

Herkese merhaba başlıkta da yazdığım gibi birkaç bilindik soru soracağım yardımcı olursanız sevinirim.

35 yaşımdayım 15-16 sene önce gitarla, müzikle uzun bir süre uğraştım. O zamanlar Ankara'da birkaç mekanda çaldım bolca grubumla stüdyo çalışmasına katıldım ancak her şey 15 sene önceydi. Şimdi zamanım ve biraz da param var ve müzikle uğraşmayı çok özlüyorum. Tekrar hobi amaçlı müziğe geri dönmek, kendimi eğlendirmek istiyorum. Uzun süredir düşünüyorum 2 gitar arasında kaldım. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. Çalmak istediğim türler daha çok BluesRock ama Megadeath, Pantera, Iron Maiden, Black Sabbath gibi grupları da icra ederim. İnce profil, klavye rahatlığı açısından Ibanez düşünüyorum da Fender de sap prfilini Modern D olarak yazmış. Klavye konusa baya takık biriyim C profil sapları hiç sevmem.

Ibanez RG8570-BRE​

Fender Ultra Strat HSS​

Parası olan bizim gibi seniorlar için reçete belli hocam:

- Soft şeyler icin USA Fender strat veya tele veya her ikisi (ikinci el pro, pro 2, elite vs...temiz gitarlar var piyasada)

- Hard şeyler icin bir superstrat veya LP (J custom'a gitmeye gerek kalmadan diger Ibanez prestige'ler, Jackson pro serisi, ESP, LTD 1000 serisi, ust seviye Schecter vs).

- Bunlari takacak bir lambali Marshall amfi ve/veya iyi prosesor - kabin sistemi.

Tek gitarla cok keyifli olmaz o geniş yelpaze.

Merhabalar.
Ibanez manyaklığımı bir kenara bırakarak cevap verecek olursam.
Ibanezle de çok iyi blues çalabilirsiniz sonuçta ekstra bir gain gerektirmiyor. Ama Fender Strat ile çalacağınız Dimebag, Megadeth riffleri pek dişinize dokunmayacaktır. Çalınamaz değil tabii ki ama, Ibanez kolayca her tarza gider. J Custom modeller de baya bir canavar gitarlardır.
İkisinin de tadı farklı maalesef. Birinin boşluğunu diğeri kapatamıyor. İkisine de sahip olunabiliyorsa bu büyük ayrıcalık olur.
Ama tek seçenek varsa kesinlikle ibanez alırdım.

Yelpaze geniş, bunun için köprüsünde dave mustaine amcamın çok sevdiği duncan sh4 JB bulunan bir hss veya hsh gidebilir, O fender ultra stratın köprüsüne sh4 jb takılırsa her yola gelecek gibi duruyor. fenderin köprü manyetiğinin eq ayarına dair hiçbişey bulamadım ibanezin manyetikleri tonezone ve air norton un equalizer daha baslı kalmış ama sağlam bir booster ile pantera ve megadeth çıkar diye düşünüyorum. Valla hocam çalın içinize yatanı alın. karar veremedim.

Tek bir cins humbucker yok, pek çok farklı özellikte olanları var.
Ooo bilmiyordum sağol. Peki bahsedilen gitarın yt'da ton videolarını dinledin mi hiç?

Admin bu arkadaşa kick + ban kombosu yapabilirmiyiz ?
Hımmm. "Sipariş usulü" mü karar veriyor adminler? "Manyak" kelimesini içermesinden dolayı bunu koz olarak gördün heralde. Oysa ki kendi söylemişti "Ibanez manyaklığı"nı.

Ibanez manyaklığımı bir kenara bırakarak cevap verecek olursam.

Son düzenleme:
IMG_0355.webp

Dostlar kavga ederken ben sorunuza cevap vermeye çalışayım.
İbanez özellikle bir J custom para ile alabileceğiniz en iyi gitarlardan birisi. Fender'den alacağınız sert ton sizi tatmin etmeyebilir ama İbanez'in blues clean ve yumuşak tonlarıda oldukça başarılı. Kullandığınız ekipmanlar ile de bunu destekleyip verimli sonuçlar alabilirsiniz. Bence kalite ve işçilik konusunda İbanez bence iki boy daha ileride. Özellikle fret işçilikleri mükemmel. Benim tavsiyem İbanez olur ama bu fiyatlara bir gitar alacaksınız ve sap konusunda net istekleriniz var gibi o yüzden kesinlikle denemeden almayın.

Stratla alacagınız blues hazzını ( sadece ses değil görüntü,hissiyat) kesinlikle ibanezle alamazsınız tam tersi ibanezle alacagınız sert tonları stratla alamayacaksınız.. bence bi tık model düşürüp SSS strat ve yanına çift humbucker bir gitar sizi daha çok tatmin edebilir.

Geri