Cevizin ekonomik değerinden dolayı ağacının ömrü boyunca gıda sektörüne hizmet etmesi nedeniyle kereste olarak kullanımı kısıtlı kalmış olabilir. Nihayetinde seri üretim gitarlarda kullanılan diğer ağaçlar genellikle endüstriyel ormancılık ürünleri. (Kanada ve Amerika bu işte çok ileri.). Yapısal olarak uygun kesim ve kurutma şartları altında pek çok ağaç elektro gitar yapımında kullanılabilir, aralarında ton farkı elbette olacaktır ama marjinal kalite farkları olacağını düşünmüyorum. Elektro gitarın yapımında ağaç kalitesi akustik gitara göre daha geride kalmış bir belirleyicidir. Ustalık becerileri ve kullanılan ağaç haricindeki malzemeler elektro gitarın kullanıcı ihtiyaçlarına ne derecede karşılık vereceği konusunda bir adım daha önde. Ton belirleyicileri konusu her yerde tartışılıyor ama şahsi kanaatim iyi bir işçilik ve kaliteli hardware ve elektronik ile iyi bir ustanın her türlü ağaçtan kullanıcıların %95inin hoşuna gidecek bir ürün ortaya çıkarabileceğidir. (bakınız sx gitarları uç bir örnek 150 dolara aralarında çok iyileri çıkabiliyor.)
Bitlisteki arkadaşın durumu birazda çevresel olarak değerlendirilmiş. Normalde biraz elinden gelen herkesin yapabileceği bir işi bilginin ve imkanların kısıtlı olduğu bir yerde başarmış olması olaya anlam katıyor. Yoksa ekipmanları arasındaki kopyalama makinesi (manuel ayarlı cnc 🙂 , duplicator, duplicarver v.s. ) gayet rahat 1500 -2000 liraya herkesin alabileceği bir makine.
Bitlisteki arkadaşın durumu birazda çevresel olarak değerlendirilmiş. Normalde biraz elinden gelen herkesin yapabileceği bir işi bilginin ve imkanların kısıtlı olduğu bir yerde başarmış olması olaya anlam katıyor. Yoksa ekipmanları arasındaki kopyalama makinesi (manuel ayarlı cnc 🙂 , duplicator, duplicarver v.s. ) gayet rahat 1500 -2000 liraya herkesin alabileceği bir makine.
Son düzenleme: