evet
🙂
öncelikle bir giriş çıkış tuşlara değineyim.
hoşuma giden ve denemek istediğim özelliklerini sevip ,sevmediğim yönlerinden bahsedeyim donanımla ilgili .
ilk olarak fiyat performans yönünden kesinlikle pedal desteksiz bu kadar tatlı gainlere çıkabilecek bir amfi bilmiyorum bu konuda kesinlikle tatmin edecektir. özellikle high gainde EQ muzdaki ISF ayarı çok çeşitli renkler sunmakta nedir bu ISF , şuradan detaylandırabiliriz.
What is "ISF"? - Blackstar
linke bakmak istemeyenler için özet niteliğinde bir foto ekleyim .
2. olarak açıklama gerek duymadan yazıyorum send return çıkışları .
3. sıraya emulated outu koyuyorum , kayıt alan insanlar için düşünülmüş çok başarılı mixlenmiş örnekleride olsa çok ısınamadığım ama tatlı bir detay hatta buton olarak 4x12 1x12 çıkış efektinide sağlıyor bize. lakin bu konuda kullandığım el yapımı başka bir preamp imin yanından bile geçememekte. hatta vst lerle daha iyi sonuç almakta mümkün yani kayıt için emulated outunu tavsiye etmek gelmiyor içimden. yinede güzel bir detay.
4. reverb ünü koymak istiyorum lead tonlar için ev ortamı baz alındığında pedala ihtiyaç duymayacağınız kadar yeterli ve tatmin edici .
donanımsal olarak hoşuma giden yanları bunlar. gerçi emulated outu gömmüşüm biraz ama olsun o kadarda
🙄
şimdi . clean için tone ve volume seçeneğimiz mevcut . bası kısmanıza rağmen sap manyetiği için biraz fazla baslı bir ses alıyorum iki gitarımda da bunu bir eksi yön olarak belirtebilirim haricinde işi METAL olan bir kafa için gayet yeterli bir cleani mevcut , chorus larla vs lerle desteklenmiş halini görmek isterim , çok fazla kullanmadığım bir kanal olduğu için çok deşmek istemiyorum ...
lead kanalına gelince
şahsen hafif gainini pek kullanmıyorum ama yinede ISF denen abi ve güzel bir EQ ayarı ile başarılı sonuç alınmıyor değil.
özellikle isf miz ingiliz kıvamına dayadığımızda gayet soft işlerde başarabiliyoruz.
lead için son ve kullandığım şekliyle ISF miz usa abiyi gösterirken gainimiz full bası biraz çekilmiş (bahsettiğim gibi kendi basını fazla bulduğumdan ötürü ) mid ve tizleri 3 ü 4 ü gösterirken benim sevdiğim tonları ortaya çıkıyor ve çok düşük seslerde bile keyiflice çalma imkanım oluyor.
yani genel hatlarıyla gayet tatmin edici bir ürün fiyatına ve ev ortamına göre henüz bir watt killer alıp lamba zorlayan durumlarda nasıl ses veriyor bakma fırsatım olmadı volume olarak 10 da 3 gündüz 10 da 0.5 de gece küfür yemeden kullanabiliyorum imkan dahilinde ise kabinini orjinalinden ziyade yaptığım combinasyonda hatta v30 la tavsiye ediyorum rengini değiştirdiğine inanıyorum . v30 ile denemedim araştırdığım kadarıyla bir bilgidir ben celestion seventy 80 ile kullanıyorum .
geleyim benim satma nedenime.
gitar zamanımın %90 ı kayıt denemeleriyle geçtiği için çok fazla ellemiyorum genelde vst ve pre ampla aynı işi ( aynı iş : gece kulağıma düzgün ses vermesi ) sağlayabiliyorum ve bu yönde kullanacağım başka ekipmanlarda denemek istiyorum .
sonuç olarak KAYIT penceresinden bakmadığınız zaman 1000 li rakamların üzerine çıkmadan alınabilecek en iyi kafa olduğuna inanıyorum ve kesinlikle ev ortamında tatmin edici bir ses alacağınıza inanıyorum . gözümdeki kayıt harici tek negatif yanı hafif basslı yapısıdır ama anlattığım şekilde gayet önüne geçebilir enfes tonlar alınabilir. keşke bu kadar vst kafa olmasanda önüne mikrofon atıp öyle kayıt alsan diyebilecek arkadaşlar içinde kayıtlarla sadece gece vakti uğraşabildiğimi tekrar belirtmek istiyorum.
biraz acele acele yazdım kontrol etmeden yolluyorum düşük cümle , yazım hatalarım olduysa özür diliyorum sorularınız varsa bekliyorum.