Blackstar HT5C Volume Gain Kulaklık

1- Blackstar HT5C amfi aldım bugün fakat istediğim high gain seviyesinde çalamadım volume potansının çok az açık olmasından dolayı mı acaba yardımcı olursanız sevinirim nasıl bir ayarda kullanabileceğime dair

2- Amfinin arkasındaki girişlerin de genel olarak ne için nasıl kullanılacağına dair bilgisi olandan tavsiye isterim amfiyi high gain tonu almak istediğimden için aldım o yüzden arkadaki girişler hakkında çok fikir sahibi değilim 😀

3- Ayrıca arkasındaki girişlere göre kulaklık kullanabilir miyim
IMG_7181.webp
IMG_7180.webp
IMG_7182.webp

Son düzenleme:
Emulated output aynı zamanda kulaklık çıkışıdır, 6.35mm jack çıkışlı bir kulaklıka kullanabilirsiniz. Bu girişin yanındaki küçük switch ile de tercihen 1x12 veya 4x12 boyutunda bir kabin simülasyonu elde edebilirsiniz. Sonuç başarılı mıdır değil midir buna çok girmiyorum; nihayetinde hiçbir amplifikatör öncelikli olarak kulaklıkla çalmak için tasarlanmıyor.

Gain karakteri ise biraz koyu ve dağınıktır. Ancak önüne bir booster veya overdrive pedalı koyarsanız kendine gelir ve daha sert tonlar almanız mümkün olur. Bu serilerin tek başına modern bir metal duyumu ve türevleri için biraz "vintage" tınladığını düşünüyorum, kendi adıma bahsettiğim şekilde çözmüştüm vaktinde durumu.

Son düzenleme:
Emulated output aynı zamanda kulaklık çıkışıdır, 6.35mm jak çıkışlı bir kulakla kullanabilirsiniz.

Gain karakteri ise biraz koyu ve dağınık bir amplifikatördür. Önüne bir booster veya overdrive pedalı koyarsanız kendine gelir ve daha sert tonlar almanız mümkün olur. Bu serilerin tek başına biraz "vintage" tınladığını düşünüyorum, kendi adıma bahsettiğim şekilde çözdüm bu durumu.
bazı kişiler amfi için bir sorun olacağını yazmış ama herhangi bir sorun olmaz değil mi kulaklık ya da amfi için

bazı kişiler amfi için bir sorun olacağını yazmış ama herhangi bir sorun olmaz değil mi kulaklık ya da amfi için

Hiçbir sıkıntı olmaz. Dediğim gibi bu çıkış zaten kulaklıkla çalabilmeniz veya kabin bölümünü kullanmadan üzerindeki dijital kabin modellemesi ile doğrudan ses kartına girerek kayıt alabilmeniz için tasarlanmış.

Ton içinse yineliyorum; önüne bir overdrive pedalı çekmeniz şart.

Hiçbir sıkıntı olmaz. Dediğim gibi bu çıkış zaten kulaklıkla çalabilmeniz veya kabin bölümünü kullanmadan üzerindeki dijital kabin modellemesi ile doğrudan ses kartına girerek kayıt alabilmeniz için tasarlanmış.

Ton içinse yineliyorum; önüne bir overdrive pedalı çekmeniz şart.
çok teşekkür ederim hayırlı geceleriniz olsun 😀

Kulaklık jack'ı tam oturmamış olabilir, normalde kulaklıkla aynı anda kabinden ses gelmemesi gerekir. Yine devam ederse amplifikatörü kapatın, 1x16 girişindeki jack'ı yuvasından çıkarıp öylece bırakın ve emulated output'dan kulaklıkla tekrar deneyin, muhtemelen çözülecektir.

Kulaklık jack'ı tam oturmamış olabilir, normalde kulaklıkla aynı anda kabinden ses gelmemesi gerekir. Yine devam ederse amplifikatörü kapatın, 1x16 girişindeki jack'ı yuvasından çıkarıp öylece bırakın ve emulated output'dan kulaklıkla tekrar deneyin,

Kulaklık jack'ı tam oturmamış olabilir, normalde kulaklıkla aynı anda kabinden ses gelmemesi gerekir. Yine devam ederse amplifikatörü kapatın, 1x16 girişindeki jack'ı yuvasından çıkarıp öylece bırakın ve emulated output'dan kulaklıkla tekrar deneyin, muhtemelen çözülecektir.
biraz daha detaylı açıklayabilir misiniz hocam amfiyi kapattıktan sonra ne yapmam gerektiğini yine olmadı da

Son koyduğunuz fotoğrafın en soluna bakın;

Amplifikatörün içinden gelip en soldaki 1x16ohm girişine takılmış küçük L biçimli bir jack mevcut. Aleti kapatıp o jack'ı yerinden çıkarın. Kulaklığı yine emulated output/headphones girişine takın. Diğer 2x16 girişi 16ohm değerinde çalışan harici bir kabin sürmek için kullanılıyor oraya hiçbir şey takmayın. Amplifikatörü tekrar kendi kabiniyle kullanmak istediğinizde söktüğünüz L jack'ı tekrar yerine takacaksınız sadece. Kulaklık da sadece emulated output/headphones girişine takılacak, başka bir girişle işiniz yok.

Sonucu yine yazın da çözüldü mü bilelim.

Fotoğrafta 2x16ohm girişine takılı olan eğer kulaklıksa zaten baştan yanlış yere takmışsınız gibi görünüyor. Kulaklığı gireceğiniz emulated output/headphones girişi hemen sağda ve boşta duruyor. L jack'ı falan ayırmanıza gerek yok eğer durum böyle ise.

Fotoğrafta 2x16ohm girişine takılı olan eğer kulaklıksa zaten baştan yanlış yere takmışsınız gibi görünüyor. Kulaklığı gireceğiniz emulated output/headphones girişi hemen sağda ve boşta duruyor. L jack'ı falan ayırmanıza gerek yok eğer durum böyle ise.
tamamdır hallettim L şeklinde ki jakı çıkarttığımda kulaklık ta takılı olduğunda kabine de ses geliyor problem yok teşekkür ederim tekrardan 😀

Geri