blackstar id core 20 v3 amfimden böyle bir ses çıkıyor

• Konuyu açan Konuyu açan jeyhun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Amfiyi bugün aldım, pek bir tecrübem yok. Daha önce Yamaha'nın GA-15 modeli diye oldukça kötü bir amfisine sahiptim. Blackstar'ı biraz kurcaladım ve aldığım tonları çok beğendim, ancak videoda da duyabileceğiniz gibi bir ses problemi yaşıyorum. Bu ses, özellikle overdrive'ın yüksek olduğu kanallarda çok belirgin, clean kanallarda da duyuluyor ama daha az. Kulaklık taksam bile, o kadar yüksek olmasa da sabit bir şekilde bu garip sesi alıyorum. Bunun normal olup olmadığını öğrenmek istiyorum çünkü bu konuda çok bilgim yok. Gitarım Yamaha 012 Pacifica, kablom ise Boss marka (Videoda volumeyi biraz fazla açmışım ama az bile olsa duyuluyor, zaten kulaklıkta bile belli oluyor).

Büyük ihtimalle gaini köklemişsin ve gitarın strat single manyetikler yüksek gainde böyle gürültü yapar normaldir gaini bu kadar açma ve single manyetikleri ara pozisyonlarda kullan

peki kulaklıkta bile o sesin gelmesi normalmidir? çünkü gitarı takmasam bile sadece amfiyi açıp kulaklık takınca da öyle bir ses geliyor

Dostum gaini kıs sonuna kadar açma ara pozisyonları kullan gitarında humbucker manyetik yok ondan oluyor aynı şeyi tekrar yazıyorum kulaklıktada gelir hoparlörde de burnuna taksan ağzındanda cızırtı gelir gelir kardeşim cızırtıyı boşver gitar çal yüksek gaine kendini alıştırma yeterli gain en iyi gaindir şunu dene gitarın ara pozisyonda cızırtı yüzde doksan azalıyorsa (çok az kalabilir ) amfinde hiç bir sorun yok tekrar aynı şeyi sorma vesselam

Dostum gaini kıs sonuna kadar açma ara pozisyonları kullan gitarında humbucker manyetik yok ondan oluyor aynı şeyi tekrar yazıyorum kulaklıktada gelir hoparlörde de burnuna taksan ağzındanda cızırtı gelir gelir kardeşim cızırtıyı boşver gitar çal yüksek gaine kendini alıştırma yeterli gain en iyi gaindir şunu dene gitarın ara pozisyonda cızırtı yüzde doksan azalıyorsa (çok az kalabilir ) amfinde hiç bir sorun yok tekrar aynı şeyi sorma vesselam
anladım teşekkür ederim

anladım teşekkür ederim
İlk gitara başladığımızda ekipmanlarımızı aldığımızda hep o şarkılarda duyduğumuz tonları isteriz o yüksek gainde çalmak vs maalesef olay o kadar basit değil elektro gitar çalmasından çok susturmazı zor olan bir alettir gain arttıkça hışırtı cızırtı vızıltı uğultu kıtırtı patırdı (aklına gelen varsa devam etsin) sesler gelir profesyonel kayıtlarda noise gate denen aletler kullanılır o yüksek gainler için blackstar yazılımında noise gate olabilir onu kontrol et ve kararında fazla abartmadan aç o alettende çok bişey bekleme gitar çal geç temel şeyleri öğren bunlar zamanla oturur

İlk gitara başladığımızda ekipmanlarımızı aldığımızda hep o şarkılarda duyduğumuz tonları isteriz o yüksek gainde çalmak vs maalesef olay o kadar basit değil elektro gitar çalmasından çok susturmazı zor olan bir alettir gain arttıkça hışırtı cızırtı vızıltı uğultu kıtırtı patırdı (aklına gelen varsa devam etsin) sesler gelir profesyonel kayıtlarda noise gate denen aletler kullanılır o yüksek gainler için blackstar yazılımında noise gate olabilir onu kontrol et ve kararında fazla abartmadan aç o alettende çok bişey bekleme gitar çal geç temel şeyleri öğren bunlar zamanla oturur
Yanıtınız için çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi gaini 2-3 arasında tutuyorum şuanda çalışırken

Geri