Gitar tabiki kurtarir efektlerin de onemli ama zevk meselesi mesela benim blues sevmemin nedenlerinden birisi strattir.Jem zaten genis ton araligi olan bir gitar dedigim gibi ama peavey classic 50 falan olsa hani daha bi mantikli olur diyorum ben...espvin demiş ki:Aslına bakarsak ben ikisinide vintage tonları olan kendi alanlarında başarılı aletler olduğu için birlikte düşümüştüm yani jem alıyosam elbette vai satriyani çalıp harmonikleri kullanıcam amacım yelpazeyi geniş tutmak yeri geliyor Muse çalıyor yeri geliyor Ajda Pekkan, Sezen Aksu yeri geliyor dream theatre whitesnake, hatta gaza gelip dark tranquillity yada SRV yani herşeyi çalmak istiyorum işte bu durumda blues pop jazz gibi clean tonlar için blues juniour, drive ve dist tonlarınıda gitar kurtarır diye düşünüyorum tabi çok kel alaka bişey de olabilir tam olarak karar vermiş sayılmam açıkçası sizlerede danışmak istedim.
espvin demiş ki:Teşekkürler amfi seçeneklerim arasında tabiki peavey var ama yurdum şartlarında bulunması biraz zor sanırım, birde Carvin'in vintageleri nasıldır sizce Carvinin diğer modellerini sevmiyorum v3 olsun legency olsun pek bana hitap etmiyor fakat vintageleri hem maddi olarak uygun oldukları için hem bana okadar güçlü bişey lazım olmadığı için yoksa direk 5150 yada jsx bakardım.
smtzdmr demiş ki:İbanez Jem her yola gelebilecek bir gitardır bunu birkere bilmeniz gerekiyor. Yani adamın hoşuna giden gitar tarzı ibanez jem ise ve blues yada misal soft rock tan hoşlanıyorsa onuda geçtim sadece clean çalacaksa bile o gitarın yanına ona göre bir amfi almasında bir acayiplik görmüyorum çünkü o gitarın altından kalkamayacağı hiçbirşey yoktur.
İbanez jem gibi bir gitarla çok haşin çok sert tonlar alınmalıdır gibi bir düşünce gerçekten çok gereksiz ve anlamsız... Bir kere gitarın vahşi kopuk bir görüntüsü yok gayet şık ve kendine has bir tarzı olan gitar...
smtzdmr demiş ki:İbanez Jem her yola gelebilecek bir gitardır bunu birkere bilmeniz gerekiyor. Yani adamın hoşuna giden gitar tarzı ibanez jem ise ve blues yada misal soft rock tan hoşlanıyorsa onuda geçtim sadece clean çalacaksa bile o gitarın yanına ona göre bir amfi almasında bir acayiplik görmüyorum çünkü o gitarın altından kalkamayacağı hiçbirşey yoktur.
İbanez jem gibi bir gitarla çok haşin çok sert tonlar alınmalıdır gibi bir düşünce gerçekten çok gereksiz ve anlamsız... Bir kere gitarın vahşi kopuk bir görüntüsü yok gayet şık ve kendine has bir tarzı olan gitar...
7 telli almak için sattım. önceden beri aklımda bu vardı aslında. jem'lerin eksik veya kötü bulduğum bir yönü yoktur, gerçekten iyi gitarlar.espvin demiş ki:Özel olmazsa jemi değiştirme sebebi nedir.