Boost pedalının headrooma takılması

MaveDustaine

MaveDustaine
DSL20 combo var. 4 kablolu send return kullanıyorum, boost amacım sadece solo çalarken bir kaç dB volume yükseltmek. Bunun için iki OD pedalından sonra spark mini booster koyup amfi inputuna gönderdim boardda. Amfi cleandeyken boost ediyor, OD1 açınca boost ediyor OD2 açınca da iki OD'yi açınca da boost ediyor fakat amfinin distortionına geçince daha sert bir ton için bütün amfi clean distortion ve od pedallarının volüme seviyeleri eşit olmasına rağmen amfi distortionında volüme arttırmıyor boost pedalı, boostu direkt tunerdan sonra koydum, OD'lerden önce koydum değişen bir şey yok. Bu amfinin headroomuyla mı alakalı sizce benim amacım low gain için OD1, mid gain için OD2 high gain için amfi distortion geçmek, sololarda da amfi distortionları kullandığım zaman sert sololarda sesimi yükseltmekti ama yapamıyorum. Bu diğer üst seviye amfilerde de mi böyle yoksa DSL20'nin headroomuna takıldığı için mi böyle? Ya da boosterı fx loop içine dahil edip efekt pedallarının başına yerleştirsem direkt preampa göndersem distortiondayken ses yükselir mi acaba aklıma başka bi şey gelmiyor.

Benzer bir sey birden cok drive pedali kullandigim setupta basima gelmisti.

Spark (buyuk olan) zincirin en basindaydi.

Overdrive pedallarini boostluyor (hem gain i hem de volume u arttiriyordu) ancak distortion pedalini boostlamiyordu.

Boostlamiyor demeyeyim de gain hafif artar gibiydi ancak ses siddeti artmiyordu.

@MaveDustaine senin sistemde amfiden sonra chorus’tan once olursa sorun cozulur diye dusunuyorum.

Benzer bir sey birden cok drive pedali kullandigim setupta basima gelmisti.

Spark (buyuk olan) zincirin en basindaydi.

Overdrive pedallarini boostluyor (hem gain i hem de volume u arttiriyordu) ancak distortion pedalini boostlamiyordu.

Boostlamiyor demeyeyim de gain hafif artar gibiydi ancak ses siddeti artmiyordu.

@MaveDustaine senin sistemde amfiden sonra chorus’tan once olursa sorun cozulur diye dusunuyorum.

Evet amfi drivedayken ses artmıyor, boostu 20 dB yapıp fullüyorum sanki çok hafif gain artıyor artmıyor gibi oluyor. Zuhalde Ep Booster ile de denedik aynı. O zaman amfiyi şimdi bakıma gönderdim gelince deneyeceğim. Fx loop başına giriyorum boosterı teyit edelim. Tuner > Whammy > Gate input. Gate outputtan çıkıp boost > chorus > tremolo > delay > reverb (buradan amfi return), Gate return çıkıştan amfi send giriş. Gate send çıkıştan compressor > OD 1 + OD 2 ve amfi input. Doğru mudur?

Evet amfi drivedayken ses artmıyor, boostu 20 dB yapıp fullüyorum sanki çok hafif gain artıyor artmıyor gibi oluyor. Zuhalde Ep Booster ile de denedik aynı. O zaman amfiyi şimdi bakıma gönderdim gelince deneyeceğim. Fx loop başına giriyorum boosterı teyit edelim. Tuner > Whammy > Gate input. Gate outputtan çıkıp boost > chorus > tremolo > delay > reverb (buradan amfi return), Gate return çıkıştan amfi send giriş. Gate send çıkıştan compressor > OD 1 + OD 2 ve amfi input. Doğru mudur?
Tamamen boyle, ama dikkat booster in uzerindeki potans cok hassas olacak, cok kucuk ayar yapmak gerekebilir.

Bende DSL 20 kafa var. Aynı anfi diyelim. Transparan Volume boost, return'den 1 önceki pedal olmalı. Amacımız powera ampa giden son sinyali yükseltmek değil mi ? Inputtan girince gain drive yani preamp katına fazla sinyal göndermeye çalışıyorsun ama preamp bölümündeki volume bunu engelliyor. Fx'de ilk sıraya koyarsan da burdaki tonlara ve efektlere yükleme yapmış oluyorsun. Ha ama Boss GE7 gibi hem ton biçimlendiren hem de boost veya attenuate yapan bir Eq pedalı var ise bu Send'dan 1 sonraki, yani looptaki ilk pedal olmalı. Ben de böyle kullanıyorum.
Tabi -malı, meli dediğime bakmayın. Bu işin tek bir doğrusu yok, bazı doğruları var, evet ama dediğim gibi... Hangi sırada olacağına sizin kulak zevkiniz karar versin.

Bende DSL 20 kafa var. Aynı anfi diyelim. Transparan Volume boost, return'den 1 önceki pedal olmalı. Amacımız powera ampa giden son sinyali yükseltmek değil mi ? Inputtan girince gain drive yani preamp katına fazla sinyal göndermeye çalışıyorsun ama preamp bölümündeki volume bunu engelliyor. Fx'de ilk sıraya koyarsan da burdaki tonlara ve efektlere yükleme yapmış oluyorsun. Ha ama Boss GE7 gibi hem ton biçimlendiren hem de boost veya attenuate yapan bir Eq pedalı var ise bu Send'dan 1 sonraki, yani looptaki ilk pedal olmalı. Ben de böyle kullanıyorum.
Tabi -malı, meli dediğime bakmayın. Bu işin tek bir doğrusu yok, bazı doğruları var, evet ama dediğim gibi... Hangi sırada olacağına sizin kulak zevkiniz karar versin.

Evet burda poweramp vol yükselmesi lazım mantıklıymış, yani fx loop sonundaki reverb pedalı sonrası koyup amfi return mü göndermeliyim clean boostu?

Ufak bir test için bir EQ pedalını 'dod fx40b' fx-loop'un sonuna koymuştum, volume kazancı elde ettim ama bu sefer noise gate ihtiyacım oldu. Durduk yere noise floor arttı.

Ufak bir test için bir EQ pedalını 'dod fx40b' fx-loop'un sonuna koymuştum, volume kazancı elde ettim ama bu sefer noise gate ihtiyacım oldu. Durduk yere noise floor arttı.

Loop başında NS2 var boost da spark mini zaten true, noise olacağını sanmıyorum umarım başka sorunla karşılaşmam, amfi şimdi bakımda, return katı için noise sorununu çözmeye çalışıyorlar osilasyon falan bakılacak belki bi tüp değişir belki yeri değişir sağ salim gelsin de boost işini de çözersem bi daha setupa 5 yıl dokunmıcam 🙂

Geri