Bora Uslusoy

  • Konuyu açan Konuyu açan Joe_Sadriabi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sırf metal seviyorlar diye kimilerinin "Asla Geri Dönme" için şarkı basit, sözler basit, müzik basit, hep aynı şeyler gibi saçma yorumlar yapmasına gerek yok. Bu şarkı fazlasıyla özgündür, şarkıya laf yoktur. Birkaç kere dinlerseniz görürüsünüz ki bu şarkı bir Türk için yapılmış en iyi şarkılardan biridir.
 
ingilterenin en iyi gitar okulunun adı neydi?
Neyse bora uslusoy ordan mezundur.
Okul her sene geleneksel olarak bi yarışma düzenler.
Bass gitar,elektro gitar ve bestekar olmak üzere üç kategori vardır.Ve bora uslusoy bu yarışmada beste bölümünde 3'e girer.Aynı zamanda okuldan golden derecesiyle mezun olmuştur!
 
Bora Uslusoy'dan ses var mı?
En son 1.5 sene önce haberlerini alıyorduk şimdi pek ses seda yok.Albüm hazırlığında mı? Kitap mı çıkarıyor?
 
Bora abi albümün hayırlı olsun önceee.Kendinisini defalarca canlı dinleme fırsatım oldu iyikide olmuş.Müziğine ve kendisine insan olarakta büyük saygı duyuyorum.Uzun Uzuuun yaptıgımız soundcheckleri hiç unutmuyorum..
 
buadamın kitapları çok güzel ve çok açık bir anlatımı var.... açıkçası gitara başlayanlar için güzel bir kaynak birde şöyle bir şey var ki arpej çalışmaları çok zevkli ve eğlenceli.... sıkıcı çalışmaları çok güzel bir hale sokmuş tebrikler...
 
1972 yılında İstanbul'da doğdu. Orta okul ve liseyi Özel Tarhan Koleji'nde okudu. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne girdi. Okulda tanıştığı Nev'in teşvikiyle gitar çalışmalarına ağırlık verdi. Kısa süre sonra öğrenci kahvelerinde gitar çalıp şarkı söylemeye başladı. 1993-1996 yıllarında ilk grubu Pandora ile Caravan, Hayal Kahvesi, Kemancı gibi klüplerde sahne aldı. Bu grupla MTV News'ta yer aldılar. 1995-1996 döneminde yayınlanan Hit Sound ve Soundmag dergilerinde editör olarak görev aldı ve 'gitar yazıları' yazdı.

1996'da Musicians' Institute London, Guitar Institute of Technology (GIT)'ye girmeye hak kazandı. Dünya çapında bir üne sahip bu müzik okulunda solo ve ritm gitar, armoni, şarkı yazarlığı ve benzeri konularında çalışmalar yaptı. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 300 kadar müzik öğrencisi arasından Bernard Purdie Funkshop'a şarkı yazarı olarak seçildi. İkisini kendi yazdığı altı şarkının stüdyo kayıtlarında çaldı. GIT'den üstün başarı gösteren öğrencilere verilen 'Gold Award' ödülü alarak mezun oldu. Londra'da çeşitli gruplarla sahne çalışmaları yaptı.

Müzik hayatına, doğduğu topraklarda devam etmek için 1997'de İstanbul'a döndü. Yurtdışındaki müzik eğitimi için yarım bıraktığı İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden 1998'de mezun oldu. Aynı yıl Guitar Club adını verdiği gitar okulunu kurdu. Günümüze kadar yaklaşık 600 gitar öğrencisi ile çalıştı. Bu öğrencilerden kimileri müzik dünyasının profesyonelleri arasındaki yerini alırken, kimileri de müzik alanında yurtiçinde ve yurtdışında akademik çalışmalar yapmaktadır. 1999-2000 döneminde çalıştırdığı Özel Darüşşafaka Lisesi okul orkestrası; KASDAV 3. İstanbul Liselerarası Müzik yarışmasında 30 okul arasından En İyi Beste, En İyi Orkestra, En İyi Yorum dallarının tümünde birincilik ödülü kazandı.

Eylül 1997'de İstanbul'a dönüşüyle birlikte sahne çalışmalarına tekrar başladı. Rock, blues, funk, pop gibi tarzlarda müzik yapan pek çok grupla İstanbul'da hemen hemen bütün gece klüplerinde sahne aldı. Bu çalışmalarda müzisyene yüklenen "eğlendirici" kimliğini kabullenmek istemeyen Bora Uslusoy 1999 yılının başlarında sadece kendi müziğini çalacağı bir grup kurmaya karar vererek çaldığı tüm cover gruplarından ayrıldı.

1998-2002 döneminde zamanının büyük çoğunluğu beste çalışmalarına ayıran Bora USLUSOY, özgün ve içten şarkı sözleri, modern ve sıra dışı armoniler ile al'a turca ezgileri harmanlayarak tamamen kendine özgü bir sound ortaya koymayı başardı. Bu anlayışla yazdığı şarkılarda gitaristliğinin yanı sıra solist ve şarkı yazarı kimliği ile öne çıkıyordu. "İster Misin?" adlı demo albümü müzik çevrelerinde beğeni topladı. 2003 yılında Bora Uslusoy Band adını verdiği grubuyla pek çok konser verdi. Bu konserlerde kendi parçalarının yanı sıra MFÖ, Fikret Kızılok, Bülent Ortaçgil gibi usta müzisyenlerin parçalarına getirdiği değişik yorumlarla dikkat çekti.

Beste çalışmalarının yanı sıra Guitar Club'ta gitar öğrencileri ile yaptığı derslerin bir sonucu olarak Şubat 2003'te ilk kitabı Progressive SOLO GİTAR METODU yayınlandı. Alıştırmalara ait kayıtların yer aldığı cd ile birlikte satılan bu ilk kitap gitar dünyasında büyük ilgi uyandırdı.

Bora Uslusoy Band, 2003'ün Haziran ayında başlayan albüm stüdyo çalışmaları nedeniyle canlı performanslarına ara verdi. Serdar Öztop'un prodüktörlüğünde yaklaşık altı ay süren kayıtlarda tüm enstrumanlar canlı çalındı ve grubun sahnede yakaladığı canlı sound aynen kayda aktarıldı. "Umutsuz Aşk" adlı ilk albüm Haziran 2004'te ÖZTOP Müzik etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı. Albümdeki on parçanın tümünde söz, müzik ve düzenlemeler Bora Uslusoy ait.

Bora USLUSOY'un gitar eğitimi alanında yayınlanmış diğer kitapları şunlardır: 'Yeni Başlayanlar İçin Gitar Metodu', 'Solo Gitar İçin Diziler ve Arpejler', 'Bas Gitar Metodu' (Bas gitarist Savas YATMAZ ile birlikte). 2006'da faaliyete geçen Modern Müzik Akademisi'nin kurucularindandir.
 
Bora Uslusoy'un yaptığı çalışmalarla ilgili ayrıntılar aşağıdadır:

Stüdyo Müzisyenliği Atölyesi
Bu atölyenin amacı katılımcılara müzik prodüksiyon ve kayıt süreciyle ilgili bilgi aktarmak ve profesyonel stüdyo ortamında kayıt tecrübesi kazandırmaktır. Önceden belirlenmiş parçaların kanal ve/veya hücum kayıtları eğitmenler gözetiminde katılımcılar tarafından gerçekleştirilecektir. Bu atölye bireysel katılımcılara açıktır, isteyenler grup olarak da katılabilirler.
Başlangıç Tarihi: 24 Mayıs 2007
Eğitmenler: Bora USLUSOY, Berke ÖZGÜMÜŞ
Süre: 12 hafta, her perşembe saat 18:00-20:00 arası
Kimler Katılabilir: Vokal, gitar, bas, tuşlu çalgılar, davul, perküsyon çalanlar. Katılımcıların enstrumanları üzerinde temel bilgi ve becerilere sahip olmaları gerekmektedir.
İçerik: Stüdyo ve kayıt süreci ile genel teorik bilgiler, chart yazma, stüdyo uygulama, enstrumanlara yönelik kayıt yöntemleri...

Şarkı Yazma Teknikleri
Enstruman ayrımı gözetmeksizin, profesyonel şarkı yazma teknikleri ve yöntemleri hakkında derinlemesine bilgi almak isteyenlere yönelik bir atölyedir.
Başlangıç Tarihi: 26 Mayıs 2007
Eğitmen: Bora USLUSOY
Süre: Toplam 8 hafta, her cumartesi 2 saat (18:00-20:00)
Kimler Katılabilir: Katılımcıların önceden müzik bilgisine sahip olmaları gerekmez. Ancak herhangi bir enstruman üzerinde en azından başlangıç seviyesinde bilgi ve tecrübeye sahip olmaları tavsiye edilir.
İçerik: Form bilgisi, armoni ve akor yürüşlerinin temel ilkeleri, ritm, lirik ve melodik çalışmalar, örnek şarkıların analiz edilmesi

iletişim için www.mma.gen.tr
 
trigonworkshophb8.jpg


Bora Uslusoy'la 18 Haziran Çarşamba saat 17.00'de İzmir Trigon Müzik'te bir workshop paılacaktır. Katılım ücretsizdir.
 

Geri
Üst