Merhaba sevgili rock müzik sever kardeşlerim; Günümüzde gerçekten rock müzik gerçekten büyük bir tırmanışa geçti.Türk rock gurupları çoğaldı.Bu bizim gibi rock müzik dinleyenler için gerçekten çok sevindirici bir olay.Yeni yeni rock grupları çıkmaya devam ediyor.
Bunlardan biri de Boşluk gurubu.Bu gurup kendi tarzlarında özgün bir gurup.Senfonik rock yapıyorlar.Bilmeyen arkadaşlarım için anlatayım ; Senfonik rock demek çeşitli gitar enstrümanlarıyla birlikte bateri,flüt,keman gibi benzeri enstrümanların uyumlu bir ahenk oluşturacak şekilde harmanlanmasıdır.Boşluk gurubu türk rock müziğinde senfonik rock türünün temellerini atan ilk gruptur.Albümün adı Boş Duvarlar.
Senfonik rock albümleri çoğunlukla tematik,öyküsel bütütünlüğü olan albümlerdir.Bu albüm de böyle.Albümde hayatın gerçekleri,birey yalnızlığı,bu yalnızlığın,inişli çıkışlı hayatın getirdiği çığlıklar,çaresizlik,bireyin hayatta bir şeyler yapmak için geç kaldığı,çaresizliğe düştüğü durumda,bitmeyen sonu gelmeyen bekleyişleri,insanların farkında olmadan yok ettikleri şiddet dolu ve maneviyatın azaldığı bir dünya,bu çaresizlikler içinde uzun süren sessizlikler,adaletsizlik,eşitsizlik,hayatın zorlukları,yalnız başına sorunlu öğrenci ve biten dostluklar anlatılmaktadır...
Albümde gerçekten şarkılar birbiriyle bağlantılı olarak bir öykü oluşturacak şekilde sıralanmış.Albümün teması insan olduğu için herkesin kendini içinde bulabileceği bir albüm.İnsanı bir yerlerden bir yere götürüyor.Ben bu albümü Feridun Düzağaç ın albümlerine çok benzetiyorum.Çok rahat dinlenen ve huzur verici bir albüm.Albüm de her şarkı büyük bir keyifle dinlenebiliyor.Bu albüm bana göre her şarkı bir toplama albüm niteliğinde olmuş.
Elektro ve bas gitarların,bateri ve klavyelerle başarılı bir şekilde uyumu,
ayrıca sözlerin hayatın içinden olması göze göze çarpıyor.Özellikle
“Sessizlik” şarkısının sonuna doğru çalan gitar soloya, “Bekleyiş” teki çift gitar sololarına,“Bu dünya bizimdi” deki sert gitar sololarına dikkatinizi çekerim.Gerçekten muhteşem olmuş.Biraz önce bahsettiğim gibi ;albümdeki tüm şarkılar hit olma özelliği taşıyor.Herkese bu albümü şiddetle tavsiye ediyorum.
Senfonik rock albümleri üzerinde çok titizlikle çalışılan,stüdyoda saatler harcanılan uzun emekler sonucunda ortaya çıkan albümlerdir.Bu albümde
de her bir şarkı titizlik ve özenle çalışılmış.Her bir şarkı klasikleşek nitelikte.Benim bu albümde en favori şarkım “Sessizlik”.
Gurup Boşluk; sizlerin fan dinleyicisi olarak sizi yürekten tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum.Arkadaşlar Boşluk biz dinleyicilerin
desteği sayesinde devam edip ayakta kalacak.Boşluk ta kalmaya devam edelim.16-24 Aralık 2006 tarihinde Caddebostan Kültür
Merkezinde konserleri olacak.Ben orda herkesi görmek isterim.Konser hakkında ayrıntılı bilgiyi Ticketturk de bulabilirsiniz.Ayrıca Gurup için
www.bosluk.org. adersinden ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz....
SEVGİLERİMLE......