Boss GX-100: Kullanmış olan var mı?

Arkadaşlar, ben kullandım, cihaz genel olarak çok başarılı, ancak bir sorunu var, banklarda sesleri değiştirirken, cihaz kitleniyor sahnede hiç bir işlem yapamıyor insan. Tek çare elektrik fişini çekip yeniden takmak, bu sorunu alan bütün arkadaşlar yaşıyor. Güncelliyorum sürekli değişen bişey yok, ne olabilir bilgisi olan var mı acaba.?
Böyle bir sorunu olan cihazın başarılı olarak nitelenmemesi gerekir🙂
Bir donma sorunu yaşanıyormuş evet, ama çözümü ne göremedim.
Geri verebiliyorsanız verin derim, bu ciddi bir sorun.

Aşağıda cihazı önce alıp satmış (sürekli donuyormuş...) ve firmware update sonrası yeniden almış birisinin deneyimi var mesela.
Anladığım kadarıyla güncelleme ile düzelmiş sorun. Ama sizde düzelmiyorsa bence cihazda sorun var demektir.

Ben geçtiğimiz yıl Thomann’dan almıştım, FM3 ile değiştirmeden önce de 4-5 ay kadar kullandım. Bu süre zarfında da 2 veya 3 defa firmware güncellemesi yaptım.

Düşünceme göre, çok kısıtlı sayıda sunulan kullanıcı bank’larına IR yüklemek ve audition yapmak gereğinden zahmetli; ayrıca bluetooth ve editör üzerinden preset kaydetme/presetler arası geçiş yapma süreleri rahatsızlık verecek kadar uzundu. Ancak Sezar’ın hakkı Sezar’a; ne evde ne de stüdyo provalarımda bir donma problemi yaşadığımı hatırlıyorum.

Eski nesil COSM modellemesine göre bence AIRD çok başarılı, sinyal zinciri oluşturmak çok zahmetsiz, ve A/D/A çevrim süresi piyasadaki tüm cihazlar arasında en düşük değere sahip. Ayrıca sinyal zincirine, modulation efektlerini DSP limitine ulaşana kadar istediğiniz adette ekleyebilmek de ambient tonlar için ciddi kapılar açıyor.

Mikste ve canlı çalımda asla kulak tırmalamayacak kalitede tonlar oluşturmak mümkün diye düşünüyorum. Dolayısıyla, ben şahsen GX-100’ü taşınabilirlik, işlemci hızı, efekt kalitesi ve amfi modellemesi bakımından aynı fiyat aralığındaki benzer cihazların (mooer, nux, headrush vb) biraz daha üzerinde bir yerlere koyarım.

Maksadım diğer markaların kullanıcılarını tartışmaya sürüklemek değil elbette. Naçizane fikirlerimi paylaşmak istedim.

Sevgiler.

Geri