Boss Katana Kullandığınız Patchler

Selamlar. Boss Katana 50 MKII amfimde ola englund tarzı, petrucci tarzı tight, hacimli, gürleyen ve güçlü bir ritim tonu nasıl alabilirim? Daha sertleştirmek için eq ayarları, penalama şiddeti vesaire ne önerirsiniz? Gitarım Ibanez RG652AHMFX bridge olarak The Tone Zone kullanıyor. Manyetiği Dreamcatcher veya CrunchLab ile değiştirmeyi düşünüyorum fakat daha önce açtığım farklı bir başlıkta gitarım genel olarak parlak karakterli bir gitar olduğu için crunchlab gibi "kesici" "net" bir manyetik değişimi sonucunda çok parlak bir kombinasyon olacağı söylendiği için tereddüt ettim. Örnek olarak videosunu, A Nightmare To Remember tonunu, Luna Park Live'daki Pull Me Under ritim tonunu, The Alien'daki chugging kısmını vesaire verebilirim. Biraz kabaca olacak ama palm mute agresif çalımlardaki "vab vab vab" sesini,gürlemesini seviyorum. Ek olarak siz de katana kullanıyorsanız patchlerinizi denemek çok isterim hatta şimdi aklıma geldi başlığı "BOSS KATANA Patchleriniz" yapsam olurmuş.

Son düzenleme:
Çok patch denedim, .... kim ne yazarsa yazsın sonuçta senin bulunduğun oda ve kulakların belirleyecek işi. O yüzden istediğin kadar patch paylaş, beğenmeyeceksin ve kendin yazacaksın.
Ayrıca Ola video'ları mikrofonlanmış 4x12 Mesa olur genelde, onu da evde "vab vab vab" duymak için patch değil 4x12 Mesa alman gerekir.
Patch bir başlama tahtasıdır doğru ama ne yapman gerektiğini anlamak için bir yandan da şu iki youtube kanalını karıştır, Katana'dan nefis tonlar elde ettikleri epey video ve öğreti video'ları var:

Juca Nery
The Studio Rats

Bence tone zone hem mid ağırlıklı olarak hem de genel anlamda nefis bir manyetik ve değişimi acikcasi hic düşünmezdim. Bende MK1 100 var. Oda içinde çalarken genelde bahsettigine benzer tonlarda EQ kısmında lo-mid'i -3 -4 yapıyorum. Seninki MK2 olduğundan farklı olacaktır ancak EQ ayarlarıyla oynayarak istediğin total özellikleri kolayca yaklayabilecegini düşünüyorum.

Katana mk1 100 için Juca Nery patchlerini denemiştim. Gitara göre çok farklılık gösteriyor. Adam amfiyi akustik düzenlemeli odasında mikrofonluyor zaten. Youtube vb platformlarında gayet güzel o yüzden. Ev kullanıcısı için aslında kötü değil patchleri ama optimize bir akustik ortam yoksa en güzeli kendi patchlerinizi yapmak. Çok da zor değil.

Petrucci'nin tonu compressed Mesa/Boogie tonları. Katana'dan alamazsın onu. Katana'nın power amp girişine ses kartından ReAxis bağlayarak ancak Dream Theater ve Metallica tonlarını alıyorum ben.

Ucuza halletmek istiyorsan Mooer'ın ya da Joyo'nun Mesa/Boogie pedallarını alabilirsin. Katana'dan benzer tonlar istiyorsan lead kanalından compressor ve overdrive pedallarıyla git. Gain'i daha çok pedallarla almaya çalış.

Üstte de yazdım ... Studio Rats bir sürü video var. Gerçekten Katana kullanmayı öğrenirsin başkasının patch'ine ihtiyacın kalmaz. Amfinin EQ'su ile pre veya post eq yapmanın farkını, graphic ve parametric eq ile tonu nasıl şekillendireceğini filan çok güzel anlatıyor adam.

Geri