"ses kalitesi" ne demek? ... bunlar dijital aletler sonuçta, arka planda işlenen ses neyse onu verir ama dediğim gibi hopalör boyutu kulağının duyacağı, böğrünün hissedeceği "ses kalitesi" için önemli bir değişken.
Birebir aynı cihazı karşılaştırıyorum... yani tek değişken inch olarak çap. Dolayısıyla ID:Core için ideal çözüm BENCE 20. Ama ses seviyesi derdim yok açarım volume düğmesini diyorsan 40 tabi daha da iyi.Yani ses kalitesinden kastım sesin "güzel" gelmesi. Sesin çıkış seviyesinden bağımsız bu söylediğim. Anlaşılmak için absürt bir örnek vereyim; Harman Kardon'un 15 lik hoparlörü ile Bim de satılan 15'lik hoparlörün ses çıkış düzeyi aynıdır ama çıkan sesin kalitesi çok farklıdır. Elbette ki buradaki gibi bir fark olmayacaktır ama çok minikte olsa bir ses kalitesi farkından mı bahsettiğinizi anlayamamıştım ama yukarıdaki mesajınızla öyle bir fark olmadığını anlamış oldum.
bende id core 10 v2 kullanıyorum151397 eklentisini görüntüle
Tavsiyeleriniz üzerine stok problemleriyle biraz boğuştuktan sonra sonunda kavuştum amfiye. Öncelikle bu amfiyi öneren herkese teşekkür ederim. Gerçekten başlangıç için alınabilecek en iyi amfiyi aldım diye düşünüyorum. @solitude71 seninde önerini dinleyip bütçeyi biraz zorlayarak 10'luktan vazgeçip 20'lik aldım. Farkını tabii ki bilemiyorum lakin yazdıkların etkiledi fikrimi teşekkürler.
İlk deneyimimden müthiş keyif aldım. Bendeki amfi gerçekten çok kötüymüş bunu anladım. Gitarımın "gerçek" sesini yeni duymaya başladım diyebilirim. Amfinin dijital olmasıda benim için büyük avantaj. Yeni yeni öğrenen ve meraklı biri olarak kurcalayıp öğrenme şansımın olması beni heyeceanlandırdı.
Özetle çok memnunum şuan amfiden. Öneren herkese tekrar teşekkür ederim.
20w ev için fazla geliyor mu? ben de 10w'lık bir roland amfi var, %20'den fazla açamıyorum sesini.151397 eklentisini görüntüle
Tavsiyeleriniz üzerine stok problemleriyle biraz boğuştuktan sonra sonunda kavuştum amfiye. Öncelikle bu amfiyi öneren herkese teşekkür ederim. Gerçekten başlangıç için alınabilecek en iyi amfiyi aldım diye düşünüyorum. @solitude71 seninde önerini dinleyip bütçeyi biraz zorlayarak 10'luktan vazgeçip 20'lik aldım. Farkını tabii ki bilemiyorum lakin yazdıkların etkiledi fikrimi teşekkürler.
İlk deneyimimden müthiş keyif aldım. Bendeki amfi gerçekten çok kötüymüş bunu anladım. Gitarımın "gerçek" sesini yeni duymaya başladım diyebilirim. Amfinin dijital olmasıda benim için büyük avantaj. Yeni yeni öğrenen ve meraklı biri olarak kurcalayıp öğrenme şansımın olması beni heyeceanlandırdı.
Özetle çok memnunum şuan amfiden. Öneren herkese tekrar teşekkür ederim.
20w ev için fazla geliyor mu? ben de 10w'lık bir roland amfi var, %20'den fazla açamıyorum sesini.
sesi patlatmıyor derken bazı amfilerde sesi açarken %25-30 arasında bir yerde ses birden 3-5 katına çıkıyor o durumu mu söylüyorsun?Benimde kafamdaki en büyük soru işareti oydu. Bende çünkü apartmanda yaşıyorum ve genelde iş çıkışı akşamları gitar çalışıyorum.
Şöyle söyleyeyim; amfiyi orta ses seviyesinde bile kullanmak bana fazla geliyor ev için ama yukarıda da belirtildiği gibi amfiyi kısık seste kullanmak mümkün. Sesi düşük ayarlarda kullandığında bir anda patlatmıyor sesi düzgün ayarlayabiliyorsun. En önemlisi ise zaten kulaklık ile çalabiliyor olman. Eğer gece çok geç çalışacaksan takıyorsun kulaklığı sesi tamamen kesip kulaklığa aktarıyorsun.
evet benim de başıma gelmişti çok kötü birşey. kulaklık çıkışına başka hoparlör bağlayıp sesi o hoparlörden lineer olarak kontrol edebiliyordum. bu problemin olduğu önceki amfi modeli hangisiydi?Aynen onu söylüyorum. Benim önceki amfide o problem vardı. Sesi bir türlü istediğim seviyede çıkartamıyordum. Ya çok kısık çıkıyordu ya da düğmeyi biraz bile çevirmeyle fazla çıkıyordu. Bu amfide öyle bir problem ile karşılaşmadım.
evet benim de başıma gelmişti çok kötü birşey. kulaklık çıkışına başka hoparlör bağlayıp sesi o hoparlörden lineer olarak kontrol edebiliyordum. bu problemin olduğu önceki amfi modeli hangisiydi?
bu bilgilendirme çok iyi oldu, teşekkürler. fender amfilerde de sesin birden arttığını bizzat gördüm.ilk ikisinde ses artsa ne olur artmasa ne olur .... Oyuncak onlar
Cube'larda aniden patlamıyor ses ama yine de epey güçlü ses verdikleri için ses düğmesi başlarda dar bir alanda kullanışlı, fazla açınca yüksek gelebilir.
ID:Core ... hiçbir modelinde sorun yok.
Katana... hiçbir modelinde sorun yok.
Bu sesin ani artması yani lineer vs logaritmik pot hikayesi yeni nesil amfilerde pek yok... Marshall MG'lerde ve Fender'in çoğu modelinde var. Bir de Orange Crush vs modellerinde var. Ha bir de geçenlerde bu forumdan bir Vypyr 30 aldım onda var, ses ya sıfır ya 1 başka yerde kullanmak zor.
Yapılmaz…Blackstar ID Core V3, Boss Katana Mini, Roland Microcube GX arasında nasıl bir tercih yapılabilir?
pilli olduklarından boss katana mini ve roland microcube gx'e yöneliyorum gibi oluyor. fakat blackstar ID core V3 de çok güzel sesleri var. V2'yi doremüzik'te denemiştim. o zamanlar da roland, boss ve blackstar arasında kalmıştım. başlangıç amfileri olarak orange, marshall vs elemiştim.Yapılmaz…