DrB demiş ki:
Bunun yanında tuşeyi yeme mevzuna da kesinlikle katılmıyorum. Ayarlarken kompressör mü açık veya gereğinden fazla drive olunca bilemiyorum noisegate mi açık kullanılıyor... Ondandır belki. Ama SLO100 modelinde bile gerekli ayarlarla tuşe bal gibi misler gibi ortada. Hatta Bassman ayarında nerdeyse her şey orjinalinde olduğu gibi tuşe.
Belirteyim dedim.
B
Grup kayıtlarında XT Live'da mesa dual rectifier modellemesini kullanıyoruz, treadplate dual diye geçen nane. Diğer bütün modelleri uzun uzun inceledim, belki kişisel tercihim farklı olabilirdi ama grup için en uygunu bu gibi geldi. Kabin için yine mesa'yla başka birisi arasında kalmıştım,hangisi olduğunu şimdi hatırlayamıyorum, mesa kabin kullandık. Gain ise yarıdan biraz yüksek sanırım. Çok yüksek bir gain kullanmıyorum hiçbir zaman. Yani sizin bahsettiğiniz over-saturation'dan tonun çamurlaşıp atağın kaybolmasıysa, benim kastettiğim o değildi.
Kendi kayıtlarımla grubun kaydını ucuca ekleyerek şöyle bir mp3 oluşturdum. Bass gitarlar yok.
http://rapidshare.de/files/49024756/gt6pod.mp3.html
İlk kısım bitmiş bir parçamdan, diğer ikisi ise taslak halinde duran materyallerimden ufak kesitler. Umarım bir gün büyüyüp adam olacaklar
😛 1:36'ya kadar olan kısım gt-6'dan laptop mikrofon girişine girilerek kaydedildi.
Sonraki kısım ise grubun pilot gitar kaydından. XT Live'dan Edirol fa-66'ya girdik.
Ekipmanlar grubun evinde, leadleri daha net karşılaştırmak için podla başka kayıtlar alamıyorum şu an, ama ordayken vaktim olduğu bir zaman yapabilirim sanıyorum.Yine de bu kayıt en azından anlatmak istediğim şey hakkında biraz fikir verir.
Gt-6 ile çalarken gitarın nefes aldığını hissediyorum yani, pod'da bu durum söz konusu değil. Legatolarda falan özellikle çok belli ediyor kendini bu, penalama şiddetine hassasiyetleri, hatta gitarın volume potuna tepkileri bile çok farklı. Ama gel gelelim, gt-6 böyle hassas olduğu için amfi önünde problem yaşıyorum, dizginlenemiyor alet. Sürekli aşırı yoğun bir kompresör açıkmış havası var.
Pod'un güzel yanı da burda ortaya çıkıyor işte. Güvenilir alet ve karakter yelpazesi geniş. Heryere iyi uyum sağlıyor ve en önemlisi sessiz, sakin. Dinamiklere bir noktaya kadar iyi cevap veriyor ama uçlara gidince olmuyor.
Gt-6'dayken ferrariye binip direksiyona yapışmış gibi hissediyorum kendimi, (çok bindik ya
😛 )POD'da ise bentley'deyim ve sanki özel şöförüm kullanıyor. "Oraya gidecen" diyorum gidiyor. Benim bu iki aletle ilgili deneyimim bu yönde.
Ne olursa olsun, mg serisi 50w+ bir komboyu bile ikisine de tercih ederim düşünmeden. Yemişim prosesörü. En iyisi iyi bir amfi öncelikle gerçekten, gerisi halloluyor bir şekilde.