Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Maksimum 5000tlye kadar çıkabilirim, mikrofonlar hakkında çok bilgim yok o yuzden buraya danışmayı uygun gördüm. Audio Technica AT2020 veya Sm58 düşünüyorum fakat tam emin olamadım yardım edebilirseniz sevinirim.
Bunun direk mikrofonla ilgilisi olduğunu çok düşünmüyorum. Ama sesin yine yatkınsa vokal prosesörü ile destekleyebilirsin vokallerini. Örneğin Phil Anselmo ya da Corey Taylor gibi vokalistler genelde Shure SM 58 kullanıyor. Buna bakabilirsin iyi bir mikrofon olarak.
Hakan abiden farklı bir görüş olarak, yapılan vokal ile tercih edilen mikrofonun arasında ciddi anlamda bağ var. Yüksek şiddetteki vokallerin kaydında SM7B yaygın şekilde kullanılmakta. Bunun en büyük sebeplerinden biri -57 dB gibi düşük bir çıkışa sahip olması. Ancak bunun arkasındaki fiziği çok kapsamlı şekilde açıklayacak bilgiye sahip değilim.
Diğer yandan SM58 yine vokal için endüstri standartı mikrofonlardandır ancak daha çok canlı performanslarda kullanılmakta. Anselmo, Corey gibi insanların da kayıt esnasında SM58 kullandığını düşünmüyorum.
Mesela Corey'nin bir kaydı, Telefunken gibi duran bir mikrofon var.
Bence biraz YouTube'da vakit geçirip dinamik mikrofon nedir, condenser nedir, bunlar nasıl ortamlarda, hangi bileşenlerle, neleri kaydetmek için kullanılır diye mesai yapılmalı. Zira seçenek olarak sunulan AT2020 ve SM58 yapısal anlamda çok farklı aletler.