Bu boya çatlağı sorun olur mu ?

1739150702883.webp
1739150716084.webp
1739150748968.webp

Merhabalar elimde gerçek anlamda temiz s520ex kore var sabit köprü olmadıgı için takasa girmek istiyorum konuda ki görseller Schecter hellrise solo 6 ya ait bu tarz çatlakları var sorun olur mu bu çatlaklar sizce ?

İlanı gördüm sanki klavye ayrılacak gibi duruyor, üst eşik bağımsızlığını ilan etmeye hazırlanıyor. 🙂 O yüzden 18.000' e düşürmüş ki o fiyata bile satması zor.

Ben olsam kendi gitarımı öldürür öyle yeni bir gitar alırdım.

Alma kardeşim gereği yok neden alıyorsun biraz mantıklı düşün 2-3K daha fazla para ver ama tertemiz daha iyi bir gitar bul. Satarken diğer satıcıların midesini bulandırırsın dertsiz başına dert alma. Takasta gitarın değerlenecek diye tertemiz gitarından olma.

Temel fizik bilgisine sahip olsan fretboard ile sapı birbirinden ayırmaya zorlayacak bir kuvvet olmadığı bilirdin. Sapın alt tarafındaki çatlak da eli yaralayacakmış hey maşallah. (Üstteki çatlak temas alanında olmadığı için onun zaten bi önemi yok). Kenarda param olsa şu gitarı alıp 5 yıl sonraki durumunu gösterirdim. Ama ona da "tellerini çıkarıp bekletmişsindir, çalmamışsındır" derdin heralde.

Temel fizik bilgisine sahip olsan fretboard ile sapı birbirinden ayırmaya zorlayacak bir kuvvet olmadığı bilirdin. Sapın alt tarafındaki çatlak da eli yaralayacakmış hey maşallah. (Üstteki çatlak temas alanında olmadığı için onun zaten bi önemi yok). Kenarda param olsa şu gitarı alıp 5 yıl sonraki durumunu gösterirdim. Ama ona da "tellerini çıkarıp bekletmişsindir, çalmamışsındır" derdin heralde.
LP sap-klavye problemleri (kırık, catlak, klavyenin ayrılması vb) konusunda epey bilgi ve tamir tecrübem var. O boya çatlakları kesinlikle klavyenin ayrilmakta oldugunu gösteriyor. Bilmediğin konularda pek yorum yapmazsan insanları hatalı yönlendirmez ve gereksiz polemiklere de girmemiş olursun. Oturup klavye hangi fiziksel kuvvetler altında saptan ayrılıyor onu da anlatırdım ama uzatmaya gerek yok.

Asla satmayacagimdan emin olacagim hayalimdeki gitarlardan biri olmadigi surece asla bu sekilde kozmetik kusuru olan gitari almam. Takas olmadan kelepir fiyata bile aliyor olsa yine satamayacak ve fiyati hayvan gibi kirmasi gerekecek. Hic bir sekilde karda olmuyorsun.

Peki Bu gitar şçin ne düşünüyorsunuz atölye gitarı pek emin olamadım sabit köprye geçmek istediğimden değiştiriyorum gitarımı zaten yoksa çok memnunum

IMG_2370.webp IMG_2371.webp IMG_2372.webp IMG_2373.webp

Satan kisiye muthis bir iyilik yapmis olursun. Muhtemelen gitarin son sahibi olarak kalacagini dusunup uzuluyordu. Bende de var boyle bir gitar istersen uygun fiyata verebilirim 😀

LP sap-klavye problemleri (kırık, catlak, klavyenin ayrılması vb) konusunda epey bilgi ve tamir tecrübem var. O boya çatlakları kesinlikle klavyenin ayrilmakta oldugunu gösteriyor. Bilmediğin konularda pek yorum yapmazsan insanları hatalı yönlendirmez ve gereksiz polemiklere de girmemiş olursun. Oturup klavye hangi fiziksel kuvvetler altında saptan ayrılıyor onu da anlatırdım ama uzatmaya gerek yok.
Kesinlikle vaktinizi harcamamanızı öneririm,üstte temel fizik bilgisine sahip olduğunu iddia eden şahıs gitar tellerinin sıfır sürtünme kuvvetiyle eşikte durduğunu düşünecek kadar engin fizik bilgisine sahiptir.Belli zamanlarda bu forumda özellikle yeterince tecrübe,bilgiye vakıf olmasa da her konuya yazıp oldukça tehlikeli yönlendirme yapan hisli arkadaşlar çıkıyorlar.O tuşe saptan ayrılırsa ne kadar uğraştırıcı ve maliyetli olacağını,kozmetik olarak tamiratının zorluğunu ve tüm uğraşlara rağmen yarın öbür gün satılmaya kalktığında ölü eşek fiyatına bile gitmeyeceğini düşünmekten yoksun olduklarından maalesef değerlendiremiyorlar.

üstte temel fizik bilgisine sahip olduğunu iddia eden şahıs gitar tellerinin sıfır sürtünme kuvvetiyle eşikte durduğunu düşünecek kadar engin fizik bilgisine sahiptir.
Bu kişi, sonrasında kilitli eşik gerektirmeyecek kadar az sürtünmeli eşikler bulunduğunu söylemişti. Epey çelişkili bir durum.

Dışarıda kafası eşik ile ilk burgu arasından kırılmış gitarları bile hayata döndürüyorlar, bizim forum dehaları fretboardu saptan 1 cm ayrılmış gitarın büyük bir olay olduğunu söylüyor. (İlandaki gitarda henüz bir ayrılma yok).

Bu kişi, sonrasında kilitli eşik gerektirmeyecek kadar az sürtünmeli eşikler bulunduğunu söylemişti. Epey çelişkili bir durum.

Dışarıda kafası eşik ile ilk burgu arasından kırılmış gitarları bile hayata döndürüyorlar, bizim forum dehaları fretboardu saptan 1 cm ayrılmış gitarın büyük bir olay olduğunu söylüyor. (İlandaki gitarda henüz bir ayrılma yok).
iyi bari en azından klavyenin saptan ayrıldığını anladın, bu da bir gelişme. Sirada bunun küçük mü yoksa büyük mü bir olay olduğunu idrak var. Bunun için dahi olmaya gerek yok gerçi ama yine de teşekkürler iltifatın için, gitari alan senin gibi bilgi ve tecrübe sahibi kişi eğer klavyeyi yapıştırıp, sapa yeniden boya ve cila atmak için yeterli donanim ve tecrübeye sahip degilse luthiere götürecek, 5K - 10K arasi parayı ödeyecek bu eşsiz gitar için. 3 hf - 1 ay sonra gitari teslim aldığında bunlarin sorunsuzunun zaten 25K'ya satilamadigini neden daha önce farketmedigini önemsemeden, barınaktan köpek sahiplenmek kadar ulvi bir misyonun insanı olduğu için gururla çalacak gitarini.

Geri