Bu boya çatlağı sorun olur mu ?

Bu durum illa ilerleyecek diye bir şey yok. Kalın tele geçmezse böyle kalabilir. Hadi en kötü senaryoyu düşünelim, luthier'in yapacağı fretboard'u komple ayırıp eski yapıştırıcı kalıntısını temizleyip tekrar tutkallayıp işkencelerle sıkmak. Polyester çatlaklarını alıp orayı macunla dolduracak. En fazla 60 dakikasını alır. 60 dakikalık emeğine 5K isteyen biri benim gözümde esnaf değil, yamyamdır. Ben saatte 5K kazanmıyorum.

Ayrıca, şu kısma bir ekleme yapmadan geçemeyeceğim. Herhangi bir ürünü, sadece çalgı değil, hayata döndürmek barınaktan köpek sahiplenmek gibi ulvi bişey benim için. Şahsen benim için böyle. Doğaya saygım var, ne kadar az tüketim, o kadar az üretim, ve o kadar az kaynak harcanması demek.

Gitarin sahibi 18K fiyati ile gözyaşları içinde okuyordur bunlari ve heyecanla gelecek mesajı bekliyordur ama maalesef sen dahil kimse 18K verip o gitari almayacak. O yüzden boş yapıyorsun dostum.

Resmin ne olduğunu idrak edebildim. Bilmiyorum böyle komik çekilip kesilerek paylaşılan resimleri anlayabilmek için bu zahmete neden girdim?....
Neyse, o beyaz gitar sapı üstüne düşürülmüş ve headstock klavyeden ayrılmış.
Ve düşen gitarda sadece sap bölgesi değil; başka yerlerde de sorun olacaktır, en başta truss rod.

Gitarı alırsın, son sahibi olursun... Neden elindeki sağlam malı verip kusurlu mal ediniyorsun ? Sabit köprü istiyorsan, gidersin güvenilir bir lüthiyere , gitarinin koprusunu sabitletirsin cüzi bir miktara... Anliyorsan, elin azcik iş goruyorsa, Youtube uzerinden alakali videolari izleyip, kendinde yapabilirsin bunu... O hasarli gitar tamir edilmez mi ? Edilir... Ama gerek var mi ugrasmaya ve extra para harcamaya ? Durduk yerde dertsiz basina dert alirsin ve muhtemelen sazindan ve muzikten de sogursun...

Geri