Kozmos markasını şimdiye kadar pek ciddiye almamıştım. Zuhal'in Çin'de fason ürettirdiği şeyler, başlangıç gitarı vs filan diye düşündüm hep. 2 tane natürel cilalı, (biri Strat öbürü Tele kasa), daha iyi işçilik ve malzeme içeren model dışında dikkatimi çeken bir şey olmamıştı.
Bugün aşağıdaki modele rastladım.
Şaka gibi, çünkü bir sürü gitarda gördüğüm ama hiç birini tek başına hesaplı bir gitarda bulamadığım özellikler var:
Sorun şu ki... Şu anda aynı fiyat aralığında olan Sire S3 üzerinde bile bu özelliklerin bir kısmı yok; bunların tümüne erişmek için S7 almanız lazım ki, onda yine de sap-gövde bağlantısında o takoz gibi neck heel var, konturlu değil yani. Ve S7'lerin fiyatı yaklaşık 27 bin TL.
Gitarın kafasında ne yazdığını kafaya takacak yaşı çoktan geçtim; eğer çaldıktan sonra kafama yatıyorsa neden olmasın?
Bugün aşağıdaki modele rastladım.
Şaka gibi, çünkü bir sürü gitarda gördüğüm ama hiç birini tek başına hesaplı bir gitarda bulamadığım özellikler var:
- Konturlu sap-gövde bağlantısı (Deluxe Fender - Ernie Ball Musicman gibi)
- Fırınlanmış akçağaç sap-rosewood tuşe-kızıl ağaç gövde
- Wilkinson benzeri (kolun gevşekliği ayarlanabilen) oynar köprü
- Kilitli burgular
- HSS dizilim
- 9.5 inç radyus
- Modern D sap
- Paslanmaz çelik jumbo perdeler, 22 perde
- Sap ayarı yuvasına gövdeden erişim
Sorun şu ki... Şu anda aynı fiyat aralığında olan Sire S3 üzerinde bile bu özelliklerin bir kısmı yok; bunların tümüne erişmek için S7 almanız lazım ki, onda yine de sap-gövde bağlantısında o takoz gibi neck heel var, konturlu değil yani. Ve S7'lerin fiyatı yaklaşık 27 bin TL.
Gitarın kafasında ne yazdığını kafaya takacak yaşı çoktan geçtim; eğer çaldıktan sonra kafama yatıyorsa neden olmasın?
Kozmos KST-S1CL-MBL S1 Classic Metalik Mavi Renk Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024
Kozmos KST-S1CL-MBL S1 Classic Metalik Mavi Renk Elektro Gitar, KOZMOS ürünleri en uygun fiyatlarla Zuhal Müzik'te.
www.zuhalmuzik.com