Yaş olayı nedir sürekli yaş mevzusu dönüyor, yaş ile ilgisi yok 🙂 kırıcı olmamak adına daha da yazmıyorum. Şurada aylardır müzisyen arıyorum, sorunların yaş ile ilgili olmadığını anladım ben 🙂 sorunlar çok başka... saygılar
Yaşı konusunda bile dürüst davranmayan insanları muhatap almak istemiyorum; kişisel tercih. Bu forum özelinde bir mesele biraz da.
Aylardır müzisyen arıyorum demişsiniz.
Ben en az 15 yıldır müzisyen arıyorum. Kaç tane amatör grup ve proje ile çaldığımı hatırlamam mümkün değil. Ama adam yerine koyabileceklerimin sayısı bir elin parmağını geçmez.
Oradaki mevzu yaş değil; toplumsal kültür ve ekonomik şartlar. Türkiye'nin hobici müzisyeninin seviyesi düşük genel olarak, çok sesli müzik kültürümüz zayıf neticede.
Yüksek seviyede olan ise doğal olarak bununla para kazanmak istiyor (rock gitaristleri bu konuda istisnadır biraz; klavyeci-davulcu gibi her tarza çalabilenler genellikle piyasada tutunmak ister).
Biz orta sınıfı oturmuş bir toplum olmadığımız için, belli idealler doğrultusunda iş yapamıyoruz, hayat ve geçinmenin şartları her şeyi bozuyor. Bugün rock albümü çıkaran ertesi gün popçu olmuş filan. Çünkü direnebileceği zemin yok insanların. Öyle olunca da sağ kalım modunda yaşayan, bugün verdiği sözü yarın "unutan", amatörce müzik yapmanın bile büyük bir nimet olduğunu anlamayan, bunun yerine kişisel saçmalıklara başka şeyleri kurban eden insanlar etrafta dolanıyor amatör müzisyen olarak. Seviye desen çoğunda hak getire.
Ama üzülerek söylüyorum, bu daha çok rock-metal camiasına has bir durum. Genç kuşaktan caz müzisyenleri seviye olarak da, tavır olarak da çok daha üst düzeydeler. Kişilik sorunları var elbette, ama çok daha iyi müzisyenler genel olarak. Benim çaldıklarım böyle idi en azından.