Bazı firmalar sebebini tam kavrayamadığım şekilde fr sistemlerinin bu şekilde yapıyorlar. Belki sebebi daha fazla geri çekmek için fr yi yüksekte tutmaya çalışmak yada sap cebini derin açmadıkları için sapın biraz gövdeden yüksekte durması onunlada eşitlemek için sistemi ayarlamış olabilirler. Herneyse işte herhangi bir farklılığı yok diğer fr ler ile fakat bazı sistemleri takamıyorsun. Takacağın fr sistemin baseplate kısmı flat olmalı yoksa ya kötü durur yada oturmaz. Önceden tartışmıştık fr sistemleri ile ilgili dökümdür saçtır o iyidir bu iyidir gibilerinden bir konuda. Orada tartışılanları eğer okuduysan yada makine bilgin varsa sactan üretilmiş floyd roselar bu tarz (gövde üstü diyorum ben) bağlantıya uygundur. Eskiden bir gitarımında böyleydi (markası takeuchi). Jackson ve charvel dan çıkma fr ler, ibanezlerden çıkma trs model fr ler (hiç önermiyorum bence kötü) cort un birçok modelinden çıkanlar gibi birçok çeşit bulacağın floyd rose sistemi, bu gitara uyacaktır eğer ekstra bir durum yoksa. Orj. Floyd rose da olur schaller de olur ama çok pahalılar. İbanezlerin edge pro, edge pro 2 ve 3, low edge gibi çeşitleri ya olmaz yada olsada kıçı kalkacağı için sırıtır.