Videodaki line 6 amfi,elinizdeki gitardan alabileceğiniz güzle tonları da mahvetmeye yetebilecek bir amfidir.Mümkünse amfinizi değiştirin.Daha sonra amaca hizmet eden bir set-up'la yola devam eden.
Gilmour'dan bahsetmişsiniz.Bazı strat fanları gilmour'un tonunun majör etkisini gitarına (albüm kayıtlarının ve sahne performanslarının çoğunda 0001 seri numaralı 1954 stratını,ya da the black strat diye bilinen stratını kullanır ki üzerinde yoğun modifikasyon mevcuttur) bağlı olduğunu düşünür ancak ben bunu pek doğru bulmuyorum.Elimden sanırım 13-15 arası fender strat geçti,bunların arasında vintage olanlar (78 strat) da vardı artist series olanlar da vb..Şunu diyebilirim ki Amfi/Pedal/Gitar 3'lemesinde tona en az etki eden kısım gitar'dır.Tondan ziyade çalım rahatlığı ve belki sustain'i gitara bağlamak daha mantıklı.Bence asıl tonal etken pedal set-up'ında be amfi seçiminde yatıyor.Bu nedenle amfinizi değiştirin dedim ilk olarak.Bu arada gilmour'un stratlarını muhtemelen biliyorsunuzdur bir gilmour fanıysanız ama yine de bakabilirsiniz ;
The Black Strat - Wikipedia, the free encyclopedia
The 0001 Strat - Wikipedia, the free encyclopedia
Emg manyetik sss set kullanıyor bildiğim kadarıyla gilmour,bir de vazgeçemediği pedalı (piyasada bulabilirseniz çok şanslısınız,pek 2.ele düşen pedallar değil) BK Buttler Turbe Driver kullanıyor.Gilmour'un o mükemmel drive tonunu borçlu olduğu en büyük etken bu pedaldır bence.
tube drive - Google'da Ara
Amfi olarak da hi-watt,mesa boogie,fender super champ gibi amfiler kullanıyor.Fender bassman de kullanıyordu galiba.Gİlmour ekipmanlarıyla ilgili ayrıntı bilgiyi de şuradan bulabilirsiniz :
David Gilmour's Equipboard
Bence emek edip güzel bir strat oluşturmuşsunuz.Kullandığınız gövde bana sorarsanız standart meksika strattan çıkan gövdeden daha kaliteli olması muhtemel bir gövde,gitarınıza bakmıştım sanırım merak edip ve blade gövde kullanıyordunuz galiba.Kanada ya da USA üretim olsa gerek blade texas'lar.
Seymour duncan'ın kullandığınız SSL5'i ben de 5 yıl önce ilk ve tek toplama strat denememde kullanmıştım.Sanırım gilmour referans alınarak üretilmiş bir model o ancak ben zayıf bulmuştum köprüde.Köprü için hot rails ya da fast track türevi şeyler de düşünülebilir.Gerçi köprü için yüksek output beklentiniz var mı onu bilmiyorum.
Uzun yazdık ama bence gitarı o amfiyle harcıyorsunuz tek cümleyle özetlemek istersem.
Ucuz yollu bir lambalı da bakabilirsiniz,ki bence burada amfinin üzerinde modelleme olmayan bir lambalı olması da mantıklı bir seçim olur (2.el piyasasında volume,ton ve standart ekolayzır potlarıyla iş gören 600-700 liraya lambalı bulunabilir + 600-700 liraya da yerli üretim pedallardan bir set-up oluşturulabilir).ya da şuan blues junior piyasası ne bilmiyorum ama 1500-1600 dolaylarında olsa gerek bir blues junior edinebilirsinizki reverb efekti gilmour tonlarının olmazsa olmazıdır.
Videodan duyduğum drive tonu oldukça kötü ve bunun gitarla alakalı değil amfiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.Gitara yazık etmeyin.
Kalın sağlıcakla