Açık açık yazayım, siyasi 'boklar' olmasa Kuzey Afrika ve Ortadoğu'nun batısından gerçekten iyi müzik yapan gruplar çıkacak. Ama maalesef her zaman siyaset, sanat ve sanatçıdan çok konuşuluyor bu cografyalarda. Bizde bile böyle... Youtube'da böyle 3-4 gruba daha denk gelmiştim, önerilerde. Hatta bir tanesi İran kökenli bir gruptu. İran'da Death Metal...
Myrath grubu kendilerine has müziği, metal müzikle harmanlayarak güzel bir hareket yapmış. Herkesin de duymuş olduğu "tales of the sands" ile duydum ben de ilk olarak.
Artık ülkemizde de Pentagram dışında, en az Pentagram kadar bilinen bir kaç grup daha çıksa fena olmaz sanırım. Elbet vardır underground olarak kalan bir sürü grup, ama tanınır bilinir grupların çıkması lazım. Özellikle, kendimize has müzik ile metal müziği harmanlayarak güzel şeyler ortaya çıkabilir.
Not: Forumda sürekli olarak açılan "xxx liraya amfi tavsiyesi, yyy liraya gitar tavsiyesi" gibi başlıklardan sonra, bu grubu tekrar hatırlatan ve "oh be, sonunda yine böyle başlıklar açılıyor" dedirten @cato nickli arkadaşımıza da teşekkür ederim 😀