Backing track üstüne çalmaya çalışıyorum, hocam da göstermişti ama ona soramadan dersleri bitirme kararı aldık.
Mesela burda siz bakınca ne anlıyorsunuz ? Nasıl bir anlam ifade ediyor ? Nasıl okunur bunlar ? Tab okumak gibi bir şey değil herhalde.
175239 eklentisini görüntüle
Üstteki akor şeması, A minör tonundaki 12 mezurluk blues yürüyüşünün akorlarını gösteriyor. % işareti, kendisinden önceki akorun aynı şekilde devam ettiğini anlatır. Bölme içerisindeki her bir akor 4 vuruş sürer.
Alttaki klavye şeklinde ise A minör blues dizisinin notalarının yerleri ve dereceleri gösteriliyor.
Klavye şeklinde uzaktan bakınca headstock solda kalır, en pes tel en alttaki teldir.
A minör pentatonik bu akorların tümünün üzerine çalınabilir. Blues dizisi ise minör pentatoniğe b5 derecesinin (A minör için Eb sesi) eklenmiş halidir. O dereceyi tadında ve kontrollü kullanmak lazım. İki nota arasındaki bağlantı sesi gibi de düşünülebilir.
Buradan bu kadar anlatabilirim ancak.
Bu arada, forumda yıllardır üyesiniz. Ne kadardır gitar çalıyorsunuz bilmiyorum ama, bu başlığı görünce gerçekten keşke şu ekipman geyiğine bu kadar dalmasak da bazı şeyleri daha fazla konuşabilsek dedim.
Not: Tabii ben Berklee filan okumadım, ideal bir dünyada blues emprovizesi üzerine konuşmak ve böyle şeyleri anlatmak benim gibi haddini bilmez bir ukalaya düşmemeli. Ama işte ne yaparsın... Bana haddimi bildirenler eminim çok daha fazlasını anlatacaktır size.