Hayır, o tarz şeylerin kullanılması normal filan DEĞİL. Ama siz buna inanmak istiyorsanız sizin bileceğiniz iş. İnsanların gençlik idollerine eleştirel bakması zor iş; bana da birisi Blackmore'un tekniği zayıf dese 19 yaşındayken, herhalde itiraz ederdim. 🙂
Ama gerçekçi olamazsanız hatalarınızı göremezsiniz. Bence bana vya başkasına Gates'
Köşe başında her sweep çalana virtüöz denmez. Ünlü hocalardan ders alana, okullara gidene filan da denmez; parayı bastıran ders alır, okula gider... Virtüözlük, ne yapabildiği ile ilgili kişinin. Hafife alınacak bir şey değil.
Gerçek anlamda virtüöz tekniği de aşağıdaki gibi bir şey; havluya, saç bandına filan ihtiyaç bırakmaz, ne kayıtta, ne başka yerde.
Synyster Gates şu kadar iyi bu kadar iyi tekniği herkesden iyi demiyorum. Sadece dünya çapı da dahil olmak üzere ülkemizde de bu adamı özellikle yaşından dolayı sürekli bir ezme sürekli bir küçümsemeye giriyorlar. Hakkını vermiyorlar. Grubunun da öyleydi eskiden. Kayıtta bez kullanmanın normal olmadığını iddia ediyoruz normal olduğunu da ben iddia ediyorum. Biz zaten herşeyini kuralını koyuyoruz müzik işinde. Ona şu parmakla basılmaz bu şöyle çalınmaz. Şu şu ekipmanla kullanılmaz. Bu pedal bunla gitmez. Bu bez bu gitara takılmaz. Adamın tekniğini kayıtta bir an için bile yanlış bir ses çıkmaması adına taktığı bez parçasına bağlıyoruz. Ben açayım bu aynı 2007deki albüm kaydını solonun bir yerine ekstra bir harmonikli vibrato notasını kaydederken de o bez var 3. perde takılı. Adam tek notaya vibrato yaparken de mi tekniği bozuk. 10 şarkılık albümün 4ününün kaydında net olarak görüyorum kalan 6sında yok. Öbür 6sında solo mu yok. Hayır var. kayıtta ediyor ama bez yok hadi.. E nolcak şimdi. Ama adamın tekniği bozuk abi neden bez var öbür şarkılarda.
Bizle de ilgili bu yani hani yurtdışında da avenged sevenfoldu gatesi ezikliyorlar ama hani çalınmayan tellerden bir ihtimal ses gelmesin diye takılan beze takmıyorlar ondan bi de yargıya varmıyorlar başka gitaristler kayıtta kullanmıyormuş bu adam kullanıyormuş shredderların stüdyosuna mı girdin hocam sen amerikada oturup bunu mu tartıştınız her fırsatta ustalarla
😀 (
@barrios @Rat_Dog size değil hocam yani ben genel olarak söylüyorum bu bizim takıntılarımıza itafen yanlış anlamayın.) Çok garibiz ya
😀 Ben kaç saatlik live footagelarını izledim. Bir kez hatalı nota bastığını temiz çalmadığını tekniği bozuk olduğu için tellerden aykırı sesler çıktığını görmedim. İlla kendisini savunacaksak.
Banyo havlusu işini bir daha düşün derim. Marty Friedman'ı var, paul gilbert'i var malmsteen falan fişman.. o havlu hayra alamet değil 🙂
Tekrar diyeyim bu adam şu kadar iyi gitarist top ten falan yok geleceğin vai'si satrianisi petrucciyle kapışır şöyledir böyledir demiyorum.
marty friedmanla gilbertla malmsteenle karşılaştırmak ne kadar saçma bir olaydır yahu.
Adamlar müzikte çığır açmış insanlar onlara tapanlar var modern dönemi bir zahmet karşılaştırmayalım.
Gatesgiller 50sine gelsin bakarız
😛 😀
Evet katılıyorum. Köşe başında sweep çalana virtüöz denmediğine. Bu forumda kendini virtüöz adlandıran değerli büyüklerim var. (1-2 tane) İsimlerini söylemeyeyim harbi tartışma çıkar yaşımda küçük beni ezmeye kalkarlar burada. Gülüyorum ama sadece
🙂 Synsyter Gates'in (acıtasyon show
😀) babasıyla bir dönem inşaatlarda çalıştığını biliyor muydunuz bilmiyordunuz. Ben uydurmuyorum. Hani öyle şaşalı hocalardan dersleri yok bi vai satriani ilişkisi tarzı bir hocası yok ve çocukluğundan itibaren biz onun yaşında toptan dönüp valideden su isterken kapıda, o babasıyla doğaçlama çalışıyordu. Bknz: Brian Haner. (Sağlam müzisyendir ama hayatla dalga geçer) Bebenin virtüözlüğü harbi yana çöpten değil VAİdir demedik elbett. Ben bizim forumda virtüözüm diyenler var diyorum anlayın virtüözlük nerelere geldi.
😀
Modern gitaristler bazında karşılaştırırsam 2000 sonrasında gelenlerde bu çocuğun eline su dökecek az insan var. Ve grubunu da geleceğin iron maidenı gibi görenler çok şöyle bir dünya çapı dergilere göz edelim.
Konuyu uzattım vesselam şu adamı ezmeyin artı kendisi çok sağlam gitaristtir.
Beğenmeyelim abi sevmeyelim çok normal orasına benim boynum kıldan ince.
Ama adamın hakkını verin bari.
Onun hakkı tekniği çok kötü çünkü kayıtta havlu varrrrr olmamalı adamın hakkı verilmeli aga
🙂