Bu tabı anlamadım yardımcı olur musunuz lütfen

Arkadaşlar merhaba legato çalışıcam ama şu tabı anlamadım 3 den 7 hammer on ardından 3 den 5 e hammer on mu aklım çok karışıyor şöyle ardışık olunca nasıl yapmam gerekiyor bunu pull of da olması lazim sanli

IMG_1380.webp

Hocam teşekkürler birde bu sweep picking de 2/5 slide var ben orada slide mi yapıcam yoksa hammer on mu yani önce hammer on ardından slide mi yoksa çünkü üzerinde bi yay simgesi var yoksa o başka bir anlamda mı o yay simgesi ne anlama geliyor

IMG_1385.webp

Hocam teşekkürler birde bu sweep picking de 2/5 slide var ben orada slide mi yapıcam yoksa hammer on mu yani önce hammer on ardından slide mi yoksa çünkü üzerinde bi yay simgesi var yoksa o başka bir anlamda mı o yay simgesi ne anlama geliyor

176586 eklentisini görüntüle
Önce işaret parmağı 2. Perdede penayla 3.tele vurup slayt yapacaksın. Sonra işaret parmağın 5.perdeye gittiğinde işaret parmağını tele basıp hammer on yapacaksın. 2.perdeden 5.perdeye gittiğinde hammer on yapacaksın. 5.perdeden 2.perdeye gitiğinde pull off yapacaksın.Pull off artı slayt yaparken 2.perdede işaret parmağı basılı serçe parmağın 5.perdede basılı 3.tele penayla vurup serçe parmağını kaldırıyorsun pull off yapıyorsun aynı parmakla 2.perdeye slayt yapıyorsun. Serçe parmağınla zor oluyorsa pull off slaytı yüzük parmağınla yap.

Son düzenleme:
Hocam saolun bu yay simgesi ne anlama geliyor söylebilir misiniz 2 den 5 e slide yapınca parmağımı kaldırıp tekrar mı vurucam yoksa sadece 3. Teli penalıyıp devam mı edilen yukarıda arkadaş sadece slide yapman lazim dedi

Hocam çok teşekkür ederim emeğinize sağlık son kez acaba şunu açıklar mısınız sondaki 3 kafamı karıştırıyor 5 den 3 pull of mu yapıcam 1. Tel için soruyorum sırayla ne yapmam gerekli

IMG_1388.webp

"A curved line connecting two different notes means that you only pick the first note. If the second note is higher, it's a hammer on, if the second note is lower it's a pull off. If there is a straight line connecting them it is a slide. A straight line connecting two notes without the curved line means you pick both notes but slide in between."

güzel açıklamış bir reddit kullanıcısı.

Hocam benim anlamadığım mesela 5/6 üzerinde yay var ben burda hammer on mı yapcam yoksa sadece slide mi sadece slide yapcaksam neden yay var üzerinde onu anlamadım bu yayın uzunu kısası ne ifade eriyor

Geri