Bu ton nasıl yakalanır?

• Konuyu açan Konuyu açan Buffy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selamlar. Uzun zamandır quad cortex kullanıyorum ve ağırlıklı olarak piyasa rock çalıyordum. Şimdilerde tabiri caizse city pop tarzına evrildim biraz ve stratocaster kullanmaya başladım. Aşağıdaki video instagramda karşıma çıktı ve çocuğun tonuna resmen bayıldım(açıkçası çok yaygın bir strat lead tonu desem yalan olmaz). Açıklamada fractal fm9 kullandığından bahsetmiş ama modellemeler konusunda bir şey söylememiş. Bu çocuğun tonunu quad cortexte yaratmak istiyorum. Sizce ne kullanıyor olabilir, bu lead tonunu nasıl yakalayabiliriz?

Çök özel bir ton değil bana göre. Neck manyetiği en önemli unsur.
Her hangi bir crunchy amfiyi boostlayıp, Modulated / analog delay, biraz chorus.

Çök özel bir ton değil bana göre. Neck manyetiği en önemli unsur.
Her hangi bir crunchy amfiyi boostlayıp, Modulated / analog delay, biraz chorus.
mark knopfler'in az treble'lısı gibi geldi ton bana. farklı ne var duyamadığım (cahilim merakımdan soruyorum)
Yanlış anlaşılmasın, ton çok yaygın çok da özel olmayan bir ton bunda sorun yok. Ben strat dünyasına yeni olduğum için karakterini, hangi amfilerle güzel çalıştığını falan yeni yeni öğreniyorum. Bu nedenle danışıyorum.

Yav koca reis bu tonla mark knopfler ağayı aynı cümlede kullanmak 41 gün tövbe ister.

Güzel, extra crunchlı neck strat tonu bu.
sultans of swing gibi twangy görece kuru bi ton kastetmedim ki abi. bak şu preseti bi aç bak setup nasıl kurulmuş ben bunu knopfler niyetine kullanıyom 😀

bu arada ben 41 tövbe ederim yine o ayrı.

edit piaf: ayrıca extra crunchlı yorumuna da ben anlam veremedim ben çok anlamam aslında amfidir analog setuptır ama fender clean amfiyi 0.5 oversscream ile veya booster ile dürtsen bu çıkar zaten ortaya. extra crunch demek için az daha sanki bişeyler lazım gibi 😀

Dosyalar

Son düzenleme:

Geri