Bütçenin çoğuna Gitar alıp Amfiyi düşük bütçeli almak mı Yoksa tam tersi mi mantıklı

Başlıkta görüldüğü gibi önümde 2 ilan var. Aşağıya linkleri bırakacağım.
Bu yamaha pasifica 012 gitarı alırsam geriye amfi için en fazla 3 bin TL param kalacak.
2. seçeneğim de bu cort marka gitarla birlikte ID core v3 almak.
Yeni başlayacağım gitara kimisi diyor ki başta amfin iyi olsun gitar o kadar iyi olmasa da olur diğerleri de tam tersini diyor. Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Bu hobide yol alırım diyorsan her zaman için amfi seçeneği daha iyi olmalı.
Sonuç olarak gitar isterse en süperi olsun sesi iletecek ekipman kötü ise asla seni tatmin etmeyecek.

Beni eleştirenler mutlaka olacaktır ama cort için her zaman dediğim bir şey var.

Alma kort olursun cort. Paylaştığın linkteki Yamaha daha doğru bir tercih olacak bence yeni başlayan için.

Önce amfi kesinlikle...iyi gitarla kötü amfiden ton alamazsın ama kötü gitarla iyi amfiden sonuç alırsın...evh lbx stealth amfime sıfırı 11k olan aria pro2 gitarımı giriyorum tatmin edici ton geliyor baya mesela...

amfi ağır bassa da gitarı da çok ihmal etme... yani gidip Midex, Madison filan gibi çöpleri alma... Pacifica veya Cort minimum olsun... Cort o kadar da kötü değil, en azından Midex filan gibi değil

Önce amfi kesinlikle...iyi gitarla kötü amfiden ton alamazsın ama kötü gitarla iyi amfiden sonuç alırsın...evh lbx stealth amfime sıfırı 11k olan aria pro2 gitarımı giriyorum tatmin edici ton geliyor baya mesela...
Hocam bu ornekte size katilmiyorum. Evet haklisiniz iyi bir amfiye kotu bir gitar dahi baglansa iyi sonuclar alinacak. Ama arkadasimizin alabilecegi amfi zaten id core v3. Bence calinabilecek adam gibi gitar zaten en dusuk yamahalar. Onun alti gitar degil. 50.000 tl gibi bir butce olsa haklisiniz. O sebeple calinabilecek bir gitar alir biraz daha para biriktirirdim.

Bu bütçe içerisinde gitar,ekipman alınırken asıl amaç iyi ton alma çabasından,çeşitlilikten ziyade çalınabilirliği yüksek(fret işçiliği düzgün,tel yüksekliği makul seviyede olan) ve stabilizasyonu olabilecek en iyi durumda olan(fazla akort kaçırmayan,tercihen sabit ya da tremolo tipi köprülü) elinizin rahat edebileceği,ergonominize nispeten uygun bulduğunuz bir enstrüman bakmanızı öneriyorum.Çünkü akort tutmayan bir gitarla sürekli çalarak kulağınızı çok yanlış alıştırabilirsiniz,perde işçiliği sıkıntılı olan bir gitarda ise fret kenarları ele batabilir,tesviye gerektirir.Asgari şartları sağlayan bir enstrüman aldıktan sonra kişisel tercihe bağlı olarak biraz bütçeyi arttırıp giriş seviyesi bir ses kartı,uygun ikinci elde referans monitörler bulup sizi uzun süre idare edecek bir sistem kurabilirsiniz.Ya da cızırtılı bağlama sesi çıkarmayacak bilindik markaların (laney,marshall,blackstar,orange,roland)giriş seviyesi solidstate amfilerine bakabilirsiniz.

Bu bütçe içerisinde gitar,ekipman alınırken asıl amaç iyi ton alma çabasından,çeşitlilikten ziyade çalınabilirliği yüksek(fret işçiliği düzgün,tel yüksekliği makul seviyede olan) ve stabilizasyonu olabilecek en iyi durumda olan(fazla akort kaçırmayan,tercihen sabit ya da tremolo tipi köprülü) elinizin rahat edebileceği,ergonominize nispeten uygun bulduğunuz bir enstrüman bakmanızı öneriyorum.Çünkü akort tutmayan bir gitarla sürekli çalarak kulağınızı çok yanlış alıştırabilirsiniz,perde işçiliği sıkıntılı olan bir gitarda ise fret kenarları ele batabilir,tesviye gerektirir.
Bu kısma çok katılıyorum düşük bütçede bunlar kesinlikle atlanmamalı...

Geri