Oliver Stone'a rağmen, Colin Farrell, Angelina Jolie, Val Kilmer, Anthony Hopkins gibi isimlere rağmen sevemedim ben filmi. Colin Farrell'i özellikle sevmedim bu filmde, sürekli ağlayacak gibi bakması sinir bozucu. Saçları konusunda çok özensiz davranmışlar, komik görünüyordu. Angelina Jolie'nin dili çok zorlamaydı zaten fazlaca boy göstermedi.
Eşcinsellik konusu illaki konuşulacaktı ama aslında göze sokulan aşırı bir durum yoktu ortada. Hiç değinilmemesinden daha iyidir. Savaş filminden çok İskender'in kişiliğini anlatan bir film gibiydi. Genelde eleştirilen kısmın kaynağı da burada yatıyor olabilir. Tarihin en güçlü isimlerinden birinin filminde çokça içsel yönü anlatıldığı için izleyenler daha çok savaş görüntüsü görmek istedi, daha katı bir tad almak istedi sanırım. Bir kısım izleyen İskender böyle mi anlatılır diye kızıyor, hani hep kahramanları maskülen görmeye alıştığımız için 😉 Yunanistan’da ayrı bir yankı yapmış zaten eşcinsellik konusu.
Duygusal bir İskender anlatacağım diye Oliver Stone'un biraz aşırıya kaçtığını da düşünmüyor değilim açıkçası. Film boyunca Küçük Emrah ezikliği ile gördük İskender'i. Beceriksiz bir kral izlenimi verdi çok defa. İskender'in kemikleri sızlar mı sızlamaz mı bilinmez ama Büyük İskender'i bu film ile tanıyıp öğrenmek biraz riskli olabilir 😉