Büyük İskender (Alexander)

neden hep yunan veya ingiliz tarihi işleniyor bu tür filmlerde?? tarih sadece onların başarıları üstünemi kurulmuş???
özellikle şu kral arthurdan iyice nefret ediyorum artık. bku çıktı işin iyice
 
tarih filmlerinden bi truvayı izledim ama filme sinir oldum çünkü adamlar truvada ama güneş hep denizden doğuo.. sanki orası türkiyede değilmiş gibiydi ve sinir oldum o nedenle iskendere de gitmedim. zaten giden arkadaşlarım herkes gay çok sıkıcı ve abartı dedii için pek de merak etmedim
 
tretorian demiş ki:
neden hep yunan veya ingiliz tarihi işleniyor bu tür filmlerde?? tarih sadece onların başarıları üstünemi kurulmuş???
özellikle şu kral arthurdan iyice nefret ediyorum artık. bku çıktı işin iyice

Evet yanlış söylemiyorsun. Bunun birinci nedeni, piyasa onların piyasası. İkinci nedeni ie oyuncular ve filmdeki figüranlar. Attila filmi 2001 çekimi rezalet bi filmdir. Şimdi Hunlar yada moğollar konu yapılacaksa, moğola, asyalıya benzemesi gerekir. Brad Pitt'i yada Collin Farell oynayacaksa, moğol akınlarını konu yapmaları anlamsız olur, Attila'!daki gibi. Eğer oyuncular Hollywood kökenli olmazsa, gişelerde izleyici sayısı düşebilir.
...
Yoksa, düğer kültürlerle ilgili şeylerde yapsalar fena olmaz. Ama İskender deyip geçme, çünkü, Hintliler veya Persler çok güzel yansıtılmış...
 
erkandalf demiş ki:
CedriX demiş ki:
Bu arada su escinsel sahneler hakkinda ise Colin Farrell i kutlamak istiyorum cunku adam cogu Hollywood aktöru erkek erkege öpusme sahnelerini bile yapmaya cekinirken bu adam seks sahnesi yapiyor ya kesinlikle takdirimi ve sevgimi kazandi bunun sayesinde.

Oha abi ya nerde seks sahnesi yapıyor,başka filmler mi izledik biz?Ben bir öpüşme hatırlıyorum ki o da ufacık bişeydi...??
Bende daha bugun izledim ve ve cidden bende soka girdim. Yani millet seks sahnesi falan var derken sadece Colin Farrell bir yerde bir tane köleyi 2 saniye falan öpuyor ve baska bir halt yok. Bu kadar escinsellik olayini neden abartmislar anlayamadim gitti. Jared Leto nun karakterinede acidim sahsen. Onun o aski ve sadik kalisi falan.

Filmi degerlendirmeye gelirsek bence biraz uzun olmasi haric hic bir kötu yani yoktu ve ben cok sevdim. En azindan cogu Hollywood piyasasinda olan filmlerden binlerce kat daha iyi. Colin Farrell super zaten bayildim oyunculuguna kendisini pek sevmememe ragmen. Angelina Jolie nin aksani beni biraz uyuz etti. Sanki o degil de bir tane rus hayat kadini konusuyormus gibi hissettim. Hadi aksanin olmak zorunda ama duzgun bir sey yap bari. Oyuncularin performansi cok iyiydi.

Bu filmin bu kadar kisi tarafindan dunyada sevilmesinin nedeni ise filmde Buyuk Iskender degil de sadece Iskender in yapisi tartisiliyor. Yani Iskender in yaptigi savaslardan cok daha cok Iskender in kisiligi hakkinda yapilmis ve biraz homoseksuel tarafi cok gösterilmis filmde. Herkes surekli savas sahneleri falan beklerken daha cok sevdigi insanlar arasinda gidip gelen Iskender i görunce tabi bir sok yasiyorlar ama bence böyle cok daha guzel olmus. Savas sahneleri bana zaten cogu zamanda gereksiz gelmistir....
 
Indepence Day'den sonra gittiğim ilk sinema oldu bu. İskender'i çocukluğumdan beri çok severim, 9 yaşında bir kitabını okuduğumdan beri hayranım kendisine 🙂

Film aslında beklediğim kadar iyi değildi. Daha lirik ve hareketli bir şeyler bekliyordum. Mesela Diyojen'le aralarında geçen diyalog ve biraz daha aksiyon. Ama özetlersem mükemmel bir film diyebilirim.

Eşcinsellik konusuna gelirsek: Filmde İskender'in eşcinselliği fazla abartılmış diyenlere utanın demek istiyorum. Filmde Hephaistion'a iki kere sarılmasının ve bir köleyi öpmesinin dışında hiçbir eşcinsel sahne filan yok. Ama Roxanne'yle resmen sevişiyorlar. Bu da yanlış, İskender hiçbir kadına aşık olmadı, çocuk doğurmak için evlendi. Filmde kıza sanki aşıkmış gibi gösteriliyor. Üstelik diğer tarihi kahramanların filmlerinde kahraman bayan sevgilisiyle her sahnede öpüşüyor sevişiyor, o zaman niye kahramanın heteroseksülliği çok ön plana çıkarılmış demiyorsunuz? Yine homofobiye geliyoruz. Ben filmin yönetmeni olsam Hephaistion ve İskender'i 13 yaşındaki sahnelerinden itibaren seviştiririm (Gerçek bu değil mi?)

Sarhos, aslında Cengiz Han'ın veya Alpaslan'ın da hayatını anlatan bir iki film yapılsa da millet bu gaylerin ne delikanlılıklar yapabildiğini görse :=)

Bu arada Aristo'dan biraz daha ders görsek daha iyi olurdu.
 
Sarhos, aslında Cengiz Han'ın veya Alpaslan'ın da hayatını anlatan bir iki film yapılsa da millet bu gaylerin ne delikanlılıklar yapabildiğini görse :=)

Cengiz Han ve ya Alparslan'nın gay olduğu nerden çıktı bildiğim tek gay Türk padişah 4. Murat'tı . ¿¿¿??? 🙁
Cengiz Han Türk değil zaten de Alparslan ne alaka ya

Alexander güzel bir filmdi. Ama çok eksiği gediği vardı arşivlik değil ama güzel [/quote]
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği anlaşılmayı güçleştirecek ölçüde yazım ve anlatım hatalarına sahip olduğundan yönetim tarafından silinmiştir. Kasıtlı olarak Türkçe'yi yanlış kullanmaya devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz.
 
bu filmi izlerken çok sıkıldım öyle böyle değil ama filmi sonuna kadar izlememi sağlayan tek şey angelina ydı hatun olmasa filmi ilk 30 dakikada değiştirmiştim
 
ilk sayfalarda yazdığınız gibi hiçde güzel olduğunu düğşünmediğim bir film birkere oyuncular çok kötüydü angelina falan hah tamam meme var koyun onu anne rolüne başroldeki eleman daha çok macera yada gençlik komedilerine gidiyor oyunculuğu bu filmde hiç beğenmedim daha sonra gelelim gerçeklere savaşçı kişiliğiyle tanına alexander ın filminde sadece 2 kısa savaş sahnesinin olması ,eşcinsel yaklaşımı(ki bunun gerçekliğide kesin değildir ve baya eleştirilmiştir-eşcinsel olduğunu söylediklerinde gerçekten eşcinsel sandım ama bence sadece kişiyi ince ruhlu birisi olarak incelemişler hoş olmamış)karşısındaki elemanda requiem for a dream deki elemandır öyle birini koy aşık olur tabi eheuhe film gereksiz ve saçma sapan nedenlerden dolayı çok uzatılmış filmin sadece son sahnesi güzeldi hoşuma gitti ama alıp izleyin diyorum özelliklede tarihe merakı olanlar bu tarihi gerçekten yansıtan kaliteli bir film yapılmıycakmı yua
 
Oliver Stone'a rağmen, Colin Farrell, Angelina Jolie, Val Kilmer, Anthony Hopkins gibi isimlere rağmen sevemedim ben filmi. Colin Farrell'i özellikle sevmedim bu filmde, sürekli ağlayacak gibi bakması sinir bozucu. Saçları konusunda çok özensiz davranmışlar, komik görünüyordu. Angelina Jolie'nin dili çok zorlamaydı zaten fazlaca boy göstermedi.

Eşcinsellik konusu illaki konuşulacaktı ama aslında göze sokulan aşırı bir durum yoktu ortada. Hiç değinilmemesinden daha iyidir. Savaş filminden çok İskender'in kişiliğini anlatan bir film gibiydi. Genelde eleştirilen kısmın kaynağı da burada yatıyor olabilir. Tarihin en güçlü isimlerinden birinin filminde çokça içsel yönü anlatıldığı için izleyenler daha çok savaş görüntüsü görmek istedi, daha katı bir tad almak istedi sanırım. Bir kısım izleyen İskender böyle mi anlatılır diye kızıyor, hani hep kahramanları maskülen görmeye alıştığımız için 😉 Yunanistan’da ayrı bir yankı yapmış zaten eşcinsellik konusu.

Duygusal bir İskender anlatacağım diye Oliver Stone'un biraz aşırıya kaçtığını da düşünmüyor değilim açıkçası. Film boyunca Küçük Emrah ezikliği ile gördük İskender'i. Beceriksiz bir kral izlenimi verdi çok defa. İskender'in kemikleri sızlar mı sızlamaz mı bilinmez ama Büyük İskender'i bu film ile tanıyıp öğrenmek biraz riskli olabilir 😉
 

Geri
Üst