Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yaklaşık bi 4-5 aydır elektro gitar çalıyorum fakat hiçbir ilerleme kaydedemedim hiçbir soloyu atamıyorum ne yapabilirim oturduğum yerde kurs yok evde çalışmam gerek antreman falan varmı
Eksik gedik şekilde de olsa Jason becker ve malmsteen'in falan bikac pasajini çalmaya calis bikac ay boyunca, sonra sad but true'yi falan kolayca çalarsın 😀
Yaklaşık bi 4-5 aydır elektro gitar çalıyorum fakat hiçbir ilerleme kaydedemedim hiçbir soloyu atamıyorum ne yapabilirim oturduğum yerde kurs yok evde çalışmam gerek antreman falan varmı
Çünkü yürümeyi bilmeden koşmaya çalışıyorsun. Evet şarkı çalarak da gitar öğrenilir. Ama burada atlanan en büyük etken göz. Yeni başlayanlar kesinlikle gitar nasıl çalınıyor izlemesi gerekiyor. Pena tutuşu, vuruş yönü, sağ bileğin konumu, sol bileğin konumu, gitarın nasıl tutulduğu, parmakların nasıl durduğu vs vs bunlar çok önemli. Aşağı rastgele bir video atıyorum. Çalışmalarınızı bu tarz videolar izleyerek yapabilirsiniz. Ayrıca kesinlikle yavaş başlanmalı. Dikkatlice izleyip yapılmalı.
Şarkı değil de parmak egzersizleri var youtube vs mecralarda. Çok sıkıcı tabi ama sürekli yapınca birkaç ay içinde ciddi gelişme gözlemlersin.
Bir süre parmak egzersizi yap hergün ama mutlaka. Baktın sıkıcı geliyor yada çok sıkılıp tekrar şarkılara dönüyorsun sat gitarı gitsin kaybettiğin vakte değmez. O da eksik oluversin.
o kadar çok kaynak var ki , yani ordan oraya atlamamak mümkün değil , iyi bir disiplinle çalışmak gerekiyor , egzersizler sıkıcı gelebilir ama bu işin olmazsa olmazı bu egzersizler , ciddi bi çalışma planlaması ile olmayacak bir şey yok pes etme