Bunların ismi bir süre önce Dot On Shaft idi ve ebay üzerinde bayağı bir gitar sattılar, sonra eleman isim değiştirdi; iyi sattığı için mi yoksa başka bir sebepten mi bilmiyorum. DOS gitarların fiyatları 400-700 $ arası idi, case dahil. İkinci eline asla 200$'dan fazlasını vermedim. Case olsa bile 2000 TL bayağı bir fazla kaçmış bence. DOS'ların da çoğu Kore'de yapılıyordu ve kaliteleri fena değildi. Ancak dikkatli olmak lazım, Çin ve Endonezya modelleri de mutlaka olur bunların, üstelik gitarların görünüşleri birebir aynıdır; en azından DOS gitarlarda durum bu idi. Yurt dışında bulunduğum dönemde elimden 6-7 tane DOS geçti, genelde iyi gitarlar ama bileşenler ucuz ve ağaçlar sorgulanabilir şekilde. En son 2 sene önce maple gövde diye satılan bir modeli refinish yaparkene üsttekinin foto-finish olduğunu ve altından resoncast benzeri bir malzeme çıktığını görüp bayağı bir şaşırmıştım (zaten aldığım sattığım son DOS gitar olmuştur kendisi). Ama manyetikler Kore Tesla idi, vs.
İMÇ karşısısındaki dükkanlardan birinde bahsettiğin Carparelli gitarlardan birini de tesadüfen görüp inceleme fırsatım oldu; Kore yapımı olanlardan. Set neck, 22 perde, tobacco sunburst finish, 4 knob, vs. Gitarın genel işçiliği ve kullanılan malzemelere bakılırsa üreticisi büyük ihtimal Agile gitarları üretenler (Marlique), ama tam emin değilim yanıltıcı olmayayım (headstock şekilleri aynı gibi, yanlızca logo/marka değişiyor sanırsam). Cort'a bile geçmiş olabilirler. Bende bıraktığı genel izlenim bu oldu. Donanım çok kaliteli değil ama genelde etkileyici görünüşe sahip bir gitar. Yanlız benim denediğimin fiyatı case hariç 900 TL idi, aklında olsun. Dediğim gibi 2000 TL bence aşırı bir fiyat. Ayrıca uzun vadede gitarın üstündeki donanımın pek verimli çalışacağını tahmin etmem, ama belli de olmaz tabi.
Bir de nacizane not olarak belirteyim bu tip import gitarlarda gövdede + sapta olup, headstockta binding yoksa iyicene incelemek gerekiyor. Gitarın arkasında Kore yazmıyorsa ve headstock üzerinde binding yoksa büyük ihtimalle daha düşük kalite Çin/Endonezya yapımıdır. En azından benim tecrübem hep böyle oldu.