Su an elimdeki Kanada yapimi gitarim. Turkiye'de cok bilinen bir marka degil Carparelli ama guzel, kaliteli gitarlar urettiklerini soyleyebilirim. Kanada'daki satis fiyatini gorunce biraz sasirmadim degil acikcasi, insanlar neden bilinen markalarin guzel gitarlarini alabilecekken bunu alsin demistim ama kullandikca gerek iscilik gerekse tonal acidan gercekten hosuma gitti. Benim elimdeki eski serilerinden, su an bir miktar daha degistirmisler gorselini ve bir takim ozelliklerini. Biraz teknik bilgi:
BODY: Mahogany with choice Maple Top
BINDING: Abalone
HEADSTOCK: Locking Machine Heads, Strap Locks
NECK: Hard Canadian Maple/Bone Nut/Special Set Neck
FINGERBOARD: Rosewood
SCALE: 24.7"
PICKUPS: 2 Carparelli Custom Humbuckers
Upgrade Hand wound Available
CONTROL: 2V 2T 3T/SW 1J
BRIDGE: Tune-O-Matic
Gitarin kalin bir govdesi ve rahat bir sapi var. Ben aldigimda kopru manyetigi degismisti ve bende SH4-SH1 kombinasyonuna takintili oldugum icin sap manyetigini degistirdim ve bence tonlari gayet uyumlu oldu gitar ile. Keske orjinali ile de biraz kullansaymisim, o manyetik ile ilgili de biraz fikrim olsaydi ama obsesiflik iste 🙂 Ama su an da gayet mutluyum gitarim ile. Dedigim gibi Turkiye'de cok yaygin bir urun degil ama biraz daha bilinse, pazarda iyi bir yere gelebilecek bir marka bana gore. Ben de @braveblood dan almistim gitari kismetse bir daha vermek istemem kimseye 🙂