Çelik perdeli ve ince klavyeli gitar önerisi

Bir süredir zuhal'deki indirimlere bakıyorum ama fiyatlar hiç indirimli gibi gelmiyor. Marka modelden de emin değilim, acelesi de yok açıkçası yani güzel indirim ve güzel bir marka model olması daha önemli.

Tekrardan çelik perde çaktırmakla uğraşmamak için çelik perdeli arıyorum. Elime Jackson KV3'ün klavyesi daha rahat geliyor, Schecter Omen klavyesi mesela hiç rahat değil. En ince klavyeler Ibanezler'deydi galiba.

Sonuç olarak çelik perdeli Ibanez en iyi seçim gibi duruyor ama olaya çok uzak olunca hangisi daha iyi hiç fikrim yok.

Mesela şu gitar:

Tipi ve rengi pek bana hitap etmiyor ama %20 indirimli olması, 24 çelik perde olması gayet iyi duruyor. İndirim oranına göre 70-80 bin civarına çıkabilirim. Yıl sonu indirimlerini muhtemelen yakalayamam ama bence yeni yılda da fiyatlar çok değişmeyecek, en azından zuhal'in sonraki indiriminde de benzer fiyatları çekecekler diye düşünmekteyim. Bir önceki zuhal indiriminde aldığım mikrofonun bu indirimde arasında pek bir fark olmayınca böyle bir çıkartım yaptım. Tabii ülkede her an her şey olabilir.

Online ile mağaza fiyatı farklı oluyor deniyordu ama yine de mağazaya gidip deneyip o şekilde alacağım. Kargosuna yüreğim dayanmaz.

Cort G300 Raw Natural Satin Elektro Gitar Fiyatı | MyDukkan

ben bu gitara bitiyorum çelik perde deyince aklıma ilk fiyat performans olarak bu geldi.

Güzel gitar gerçekten ama sap biraz kalın duruyor. Tam boyut karşılaştırması yapamadım ama gitar sap tipi şeklinde bir araştırmama vesile oldu diyebilirim. Bu gitarda Ergo V Profil şeklindeymiş. Yukarda verdiğim ibanez'in de sap şekli istediğim değilmiş. Ibanezler için wizard yazan şekil ya da D ya da ince D şeklinde sap şekli muhtemelen en rahat sap.

Bir süredir zuhal'deki indirimlere bakıyorum ama fiyatlar hiç indirimli gibi gelmiyor. Marka modelden de emin değilim, acelesi de yok açıkçası yani güzel indirim ve güzel bir marka model olması daha önemli.

Tekrardan çelik perde çaktırmakla uğraşmamak için çelik perdeli arıyorum. Elime Jackson KV3'ün klavyesi daha rahat geliyor, Schecter Omen klavyesi mesela hiç rahat değil. En ince klavyeler Ibanezler'deydi galiba.

Sonuç olarak çelik perdeli Ibanez en iyi seçim gibi duruyor ama olaya çok uzak olunca hangisi daha iyi hiç fikrim yok.

Mesela şu gitar:

Tipi ve rengi pek bana hitap etmiyor ama %20 indirimli olması, 24 çelik perde olması gayet iyi duruyor. İndirim oranına göre 70-80 bin civarına çıkabilirim. Yıl sonu indirimlerini muhtemelen yakalayamam ama bence yeni yılda da fiyatlar çok değişmeyecek, en azından zuhal'in sonraki indiriminde de benzer fiyatları çekecekler diye düşünmekteyim. Bir önceki zuhal indiriminde aldığım mikrofonun bu indirimde arasında pek bir fark olmayınca böyle bir çıkartım yaptım. Tabii ülkede her an her şey olabilir.

Online ile mağaza fiyatı farklı oluyor deniyordu ama yine de mağazaya gidip deneyip o şekilde alacağım. Kargosuna yüreğim dayanmaz.

Uğraşmak istemediğinizi yazmışsınız ama çelik perdeli gitar arayarak olasılıkları daraltmak yerine, sesini, elinize uyumunu, kalitesini, işçiliğini beğendiğiniz gitarı almak en doğrusu. Üzerine de kaliteli bir çelik fret çaktırın. Doğru ve olması gereken yol bu.
Bu yol, çelik telli ve ince saplı, ama sizi tatmin etmeyecek bir gitarınız olmasından daha uğraştırıcı değil.
Sağlıcakla kalın 🖐

Son düzenleme:
Ibanez RG15xx/25xx modellerin çalımları rahat, 45-50k bandına bulunur.

80k bandında da sarı sitede piezosuz JP6 vardı, o da çalım rahatlığı ve ergonomi olarak çok güzel gitar.

Her iki modeli de değerlendirip sonradan çelik fret modifikasyonu yapmak en mantıklısı.

Daha önce fret çaktırmadım nasıl sonuçlar cıkıyor bilgi sahibi degilim ama elime gecen SS fretli gitarlardan örnek verebilirim

Ibanez Rgr5221 var bende sap olarak genessislerden az daha kalın gene pro jacksonlara göre biraz daha ince bu aralar en rahat ettigim gitar rg5xxx serisi üzmez bence.

Schecterların bansheelerinin ve keith merrow gitarların sapları jacksona yakın c1 gibi daha etli degil.

Yurtdışı fiyatlarıyla karşılaştırınca fender grubu (jackson, charvel) daha pahalı şuan pro plus jacksonlar yerine schecter, ibanez prestige, ltd 1000 bana elde daha iyi güzel hissetiriyorlar. Genel olarak schecter ve ltd'de kabaca kendi içlerinde 2 neck profili var daha geleneksel ve biraz daha modern, model bazında bakmak daha önemli. SS perde guzel ama birden fazla gitarı olan ve çok uzun kullanım süreleri olmayan biri için kalite nikel perde baya uzun süreler gider bence.

O fiyat bandına bence birkaç ltd ve farklı model schecter denenebilir.
Ayrıca yurtdışında fiyatlar şuan biraz daha indirimli spesifik bir model varsa imkan varsa en iyisi o olacaktır yada ambar guitars'a sorulabilir.

Herkese teşekkürler, şöyle topluca yanıt vereyim. 26 senelik jackson kv3'ümün zaten perdeler iptal oldu. 8000 lira çelik perde çaktırma fiyatı da aldım. Onu bir şekilde halledeceğim ama bu olay bana hep gerginlik veriyor, bir sorun çıkabilir, işçilik sıkıntılı olabilir ya da köşeleri çarpabilir falan filan yani gerilmeye gerek yok üzerinde çelik perde olsun kafasındayım.

Seçenekler şu halde bile bana çok, yani öyle ne üst düzey ne de ince eleyip sık dokunacak bir gitar aramıyorum. Fiyattaki indirim beni daha mutlu ediyor, gitarların maddi vücuduna, yeni alet almanın coşkusuna çok takılmıyorum yani çıkardığı sesler belli seviyenin üstü olduğunda zaten ben tamamım.

O yüzden çelik perdeli seçeneklerden gitmek daha mantıklı gibi. Başka türlü çalmaya kıyamam (vücuduna takılmıyorum derken buna niye takılıyorum, onu da açıklayayım: çünkü sesi bozuluyor 🙂, perdelerin eridiğini çok seneler sonra öğrendim 🙂

Ibanez Rgr5221 cidden harika görünüyor mesela, tüm özellikler harika ama zuhalde yok ve 107 bin fiyatı varmış. O kadar çıkmam sanırım ama örneğin bir indirimde bu gitar %20 indirime girerse hemen alınabilir. Ya da aynı bunun gibi bir alet denk gelirse işte aradığım gitar odur, yoksa marka modele de takılmıyorum yani, zaten gitar bir yere kadar.

Yurtdışından getirtmek beni fersah fersah aşar.

Evet ESP hiç aklımda yoktu. Cangöz Müzik'te %5 indirimli görünüyor. Gerçek indirim gibi, yani online diğer çıkan fiyatlara göre bir miktar indirim var. Yarın bir mağazaya ulaşıp indirim olayını (yılbaşından sonra sürecek mi yoksa bitecek mi diye) sorayım, çok teşekkürler.
Bu gitar benim uzun süredir takibimde çok kişiye de tavsiye ettim şöyle soyliyim şu an 61k olmuş geçen ay 57 idi. Yine de fiyat bandı olarak bu gitar için çok iyi fiyat o ayrı. Finished yüzünden ucuz bu gitar emsallerinden.

Cangöz Müzikle iletişime geçtim. ESP LTD SN-1000 FR olan gitar İzmir mağazada yokmuş maalesef. Kargo olayına hiç girmek istemiyorum. Garanti veririz de diyemiyorlar yani korunaklı şekilde yollarız diyorlar ama bilemiyorum işte gerek yok. Zaten deneyerek almak gerekir.

İstanbul mağazasından gitarı gönderebileceklerini söylediler. Havale ile fiyatı 58 bin'e indi. Yani kabaca %5 daha nakit indirimleri var.

Web mağaza, online whatsapp destek de süpermiş, anında cevapladı. Fiyat ve bilgi verdi, insan daha ne ister?

Listelere bakarken şu gitarı gördüm:

Stokta yok ama "Extra Thin U" olması harika, arada ne kadar kalınlık farkı var bilmiyorum ama maksimum ince olmalı. Rengi de fena değil yani metalik gümüş hoş ama renk çok mühim değil.

"Çelik perdeli" derken? Başka hangi metalden yapılacak ki perdeler?

Nasıl yani? "Eriyebilen" ve yaygın olan kullanılan nikel alaşımı bir metal değil mi? Madem değil neden diğerlerini özellikle "çelik perdeli" diye belirtiyorlar.

Hatta çelik perde için görüştüğüm başka bir luthier de "çelik perdelerin" aletlerini körelttiği ve pek uygulamak istemediğini söylemişti.

Çok yaygın olarak kullanılan malzeme nikel ve bakır alaşımıdır.
Özür diliyorum, benim hatam. Yanlış biliyormuşum yani. Hepsinin temel malzemesi çelik, içindeki krom ve nikel katkısının miktarına göre sertliği değişiyor diye biliyordum. En yaygın kullanılan, "nikel katkılı gümüş" imiş.

Bunun üstüne mıknatısla elimdeki gitarların perdelerine baktım. Ibanezleri çekiyor (rg321mh ve pgm mikro), ltd'yi çekmiyor, çakma Les Paul'ü çekmiyor. Ibanez'lerinki nikel katkılı gümüş muhtemelen. O yüzden çabucak ezildi ince tellerin bastığı noktaları.

@Rock Tribe floyd mu istiyorsun illa anlamadım ama sabit köprüye ok isen benim ilanlara baksana, hepsi çelik fret ve canavar gibi gitarlar ....

15 yıldır filan çelik fret ve kilitli burgu dışında gitar elime değmedi... çelik fret de öyle gitarı wolverine filan yapmıyor, sadece tellerin zamanla fretleri aşındırmasını engelliyor ve adı üstünde paslanmıyor... hem görsel hem hissiyat olarak hep ilk gün gibi kalıyor perdeler... korkacak bir durum yok

@Rock Tribe floyd mu istiyorsun illa anlamadım ama sabit köprüye ok isen benim ilanlara baksana, hepsi çelik fret ve canavar gibi gitarlar ....

15 yıldır filan çelik fret ve kilitli burgu dışında gitar elime değmedi... çelik fret de öyle gitarı wolverine filan yapmıyor, sadece tellerin zamanla fretleri aşındırmasını engelliyor ve adı üstünde paslanmıyor... hem görsel hem hissiyat olarak hep ilk gün gibi kalıyor perdeler... korkacak bir durum yok

Şimdi baktım, gitarlar süper fiyatlar da gayet iyi duruyor. Floyd rose aslında pek kullanmıyorum ama hani almışken bir boy büyüğünü alıp seneyede giyersin kafası, kullanacağım tutarsa elimin altında dursun istiyorum. Bendeki gitarlar hep fr.

Zaten tam olarak istediğim fretlerin aşınmasının engellenmesi, o yüzden ben de artık çelik perde ferahlığına geçmek istiyorum. Yoksa sesi soluğu konusunda mevcut gitarlarım da yeterli bana.

İlan sayfalarında da söylemişsin yani zaten kargo yapmıyormuşsun, ben de kargo düşünmüyorum. İstanbul'a gelmem de pek mümkün olmayınca zaten bu iş yaş yani.

Zaten birinci el alayım kafasındayım hep ama cidden ilanların ikinci ellerde böyle varsa diye biraz aklımı çeldi, gitarların durumu çok iyi ve nerdeyse yarı fiyatına... Ama yine de paraya kıyıp birinci elden gideyim, öneri için teşekkürler.

Şimdi baktım, gitarlar süper fiyatlar da gayet iyi duruyor. Floyd rose aslında pek kullanmıyorum ama hani almışken bir boy büyüğünü alıp seneyede giyersin kafası, kullanacağım tutarsa elimin altında dursun istiyorum. Bendeki gitarlar hep fr.

Zaten tam olarak istediğim fretlerin aşınmasının engellenmesi, o yüzden ben de artık çelik perde ferahlığına geçmek istiyorum. Yoksa sesi soluğu konusunda mevcut gitarlarım da yeterli bana.

İlan sayfalarında da söylemişsin yani zaten kargo yapmıyormuşsun, ben de kargo düşünmüyorum. İstanbul'a gelmem de pek mümkün olmayınca zaten bu iş yaş yani.

Zaten birinci el alayım kafasındayım hep ama cidden ilanların ikinci ellerde böyle varsa diye biraz aklımı çeldi, gitarların durumu çok iyi ve nerdeyse yarı fiyatına... Ama yine de paraya kıyıp birinci elden gideyim, öneri için teşekkürler.
Floyd rose ve 24 perdenin öyle alırsam bir boy büyüğü ya da işin zirvesi gibi bir olayı yok. Ihtiyaçlarla alakalı. Ihtiyacın yoksa V8 motor arabaya neden fazladan para yatırasın? (Ki Floyd V8 motor performansı vermez).

Bu esnada signature gitardaki eleman kim diye bir baktım. Match rock diye bir genre.
Gitar bence pek de güzel değil (zevkler ve renkler tartışılmaz tabii ki) ama genel olarak fiyatını haneden bir gjtar hiç değil. Bunun yarı fiyatına çok daha güzel ve temiz bir ikinci el almak en mantıklısı.
Solitude ilanlarindaki gitarlar mağazadan bile daha temizdir, gözün kapalı alabilirsin. Fiyat olarak da çok hesaplı olur.
Çelik fretli gitar iyidir evet, uzun ömürlü olur.
Floyd Rose- hareketli köprüye ihtiyacın yoksa hiç bulaşma. Sabit köprü çok daha konforlu ve kolay kullanım sağlar. Manyetik olarak da köprü pozisyonunda mutlaka humbucker olsun, gerisi H-H ya da H-S-S veya HH de olabilir.
Böyle bir gitarla çoğu tarzı rahatlıkla çalabilirsin.
Aradaki fiyat farkını da güzel bir amfi /prosesör ya da ses sistemine yatırmak daha mantıklı

Geri