_trivium_ demiş ki:abi kalmdı öyle şeyler artık...herkes mp3 olaylarında.aslında biryerde haklılar ki bende bu kafiledeyim.her sanatçının albümünü alsak.müzik dinleyemyiz biz.
zapcho demiş ki:_trivium_ demiş ki:abi kalmdı öyle şeyler artık...herkes mp3 olaylarında.aslında biryerde haklılar ki bende bu kafiledeyim.her sanatçının albümünü alsak.müzik dinleyemyiz biz.
tamam ya siz bildiginiz gibi devam ediniz...!
sen bilirmisin bir album yapmak kac para tutar?
ve bu yuzden bizim albumlerimiz dunya standartina gore bok gibidir..!
evet ses kalitemiz BOK....!
neden acaba???
Yillardir korsan yuzunden, simdi de mp3'den...
bati da bir albumun CD kapagi icin harcanan para bizde tum album
icin harcanir bilirmisin???
ve bir muzisyenin hakki yok mu sanatindan para kazansin?
sizce yoktur, o kadar seviyorsunuz muzigi...!
sen birinin muzigini begeniyorsan satin alman gerekir, cunku o muzisyen
para kazanmassa muzik den profesyonel muzigi birakmasi gerekir,
baska bir is bulmasi gerekir.
$imdi Turkiye deki olay $oyle, kac tane gercek anlamda profesyonel muzisyen var ki sanatidan kazanan, hadi say bana gorelim?
neyse siz devam ediniz ama 5 yil sonra hic bir muzisyen yeni album yapamiyorsa sormayiniz abi neden album yapmiyorsunuz?
ya da yaptiklari albumleri $imdi yapilanlardan bile daha kalitesiz olacak..
o sorunun cevapi sizlersiniz...!
sizler yuzunden...!
hem muzigi seviyorunuz hemde de bu ulkede muzigi oldurenler siz...
Bir ulke dunya da nasil tanitilir?
politakacisi degil tanitan, onlarin kafalari baska yerde,
onlar kapkac'cilik yapiyorlar, ulkeyi dusunmez onlar...!
bir ulke sanatindan taninir, ve bu ulkede yillardir korsan ve $imdi bedava muzik dinleme yuzunden fazla bir yerlere ula$madi,
neyiz ve ne olabilirdik?????
ve son sozum,
diyorsun ki bir yerde haklidirlar,
HAYIR hic de hakli degiller, bunu adi hirsizlik dostum,
megavizyona girip CD'yi odemeden eve goturmenin aynisi bu,
hic bir farki yoktur bunun adi hirsizlik,
bunu unutma hakzis yere hakli dediginde...!
Hakan Tuna
zaten dinleyip beğendikten sonra dediğim gibi paramız yettiğince desteklediğimiz grupların albümlerini almaya çalışıyoruz.ama arkadaş biraz sert ve de hızlı çıkıştı.sanırım yanlışta anladı.neyse zaten burda ne dnilirse denilsin bu insanlar bildiğinden şaşmaz bence...saykodelikzade demiş ki:Olaya şöyle bakmak lazım sen mp3'ü merak için indirir albüm almaya değer mi diye dinlersin ve beğenirsen , yani bilgisayarında tutacak kadar veya tekrar dinlemek isteyeceğin kadar önemliyse gider yasalını edinirsin. Diğer türlü zaten mp3 saklayıp-dinleyen adam ne müzisyen olabilir ne de dinleyici , sadece hırsızdır o.
Bu tabiki yanlış ama kötünün iyisi işte . O cd'lerde her hakkı saklıdır kopyalanamaz , umuma açık yerlerde çalınamaz yazar ve sanatçı kuralını koymuştur onu yazarak işine gelmezse dinleyemezsin o hak kimseye verilmemiştir.
saykodelikzade demiş ki:Benim önerimde aslında yanlış ama dediğim gibi kötünün iyisi bir düşünce işte .
Albüm çıkaran kişi o albüme emek veren birsürü insana para ödüyor yani ben bunları önemsemem beleş albüm indiririm diyorsan senin insanlığında da bir sorun var demektir , haksızlık-hırsızlıktır bu. Ücret konusundaki düşüncem ise bence gayet normal son 7-8 senedir cd fiyatları 10 ytl civarı .
Tartışılan kişide (zapcho www.hakantuna.com) değerli bir sanatçıdır , daha dikkat edelim yazdıklarımıza.
saykodelikzade demiş ki:Sana karşılık olarak yazmadım dumanduman , mesajından bikaç şeyi çekdim tabiki ama sana yazmadım sadece düşüncelerimi belirttim (=