Merhabalar,bugün bir arkadaşımla gitar çalmak için buluştuk ama arkadaşımın amfisinde bir cızırtı sorunu vardı. (arkadaşımın amfisi Fender champion 20)sizce bunun nedeni nedir?
Örneğin gain'i açınca arkadan "cız" Diye ses geliyor rahatça çalınmıyorNasıl bi cızırtı birçok nedeni olabilir.
Daha önce olmuyormuş.Eve gittiğinde de tekrar amfiyi kullandığında cızırtıyı duymuş.daha önce oluyormuymuş. ? eve gittiğinde tekrar duymuş mu ?
Ben de ilk önce düşündüm de her tonda yapıyorchampion yapar öyle şeyler... gitar single manyetik ve gain aşırı açmış olabilir mi? ... her tonda ve ayarda yapıyor mu cızırtı?
Peki sizce yüksek nemden dolayı olabilir mi cızırtı?Arkadaş çünkü Mersin'de Denizin dibinde çalıyorbazen amfi elektrik kablosunu başka fişlerin takılı olduğu üçlü priz vs takınca sesi bozuyor. o aklıma geldi... hep oluyorsa servisin görmesinde fayda var..
Tamamdır sağolun kendisine söyleyeceğimhayır çok olası değil. hoparlör diyaframı sağlam mı ? hoparlör sağlamsa amp devresinde sorun vardır. Söküp kat kat devre elemanlarını kontrol etmek lazım. onun rutin yapabileceği bir şey değil.
Yani kendisi evde prizde tek fiş varken de denemiş yine cızrtı varmışprizde birden fazla takılı fiş varsa fazla elektrik akımı dolayısıyla oluyor diye biliyorum