Coil split, kapasitör, push pull volume, treble bleed, devresi hakkında yardım !

Ekran Resmi 2025-02-08 00.45.45.webp

Coil split, volume ile beraber olacak şekilde S. Duncan sitesinden aradığım şemayı bulabildim. Manyetiklerim DiMarzio olduğu için polaritelerini farklı bağlayacağım.
Gitarın üzerinden çıkardığım volume potansında kapasitör var. Üstte yeni yapacağım bağlantı şemasında volume potasına kapasitör eklenmemiş.
Push pull potansın, volume ile 2 yollu switch birleşimi olduğunu biliyorum.

1)Eski kapasitörü, push pull switch yokmuş gibi görüp sadece volume potansına mı bağlamalıyım?
a)Eğer öyleyse eski bağlantı yerine aynen mi lehimlemeliyim? Çünkü eski devredeki bir çok kablonun yeri değişti..
b)Değilse nereye

2)Treble bleed olarak adlandırılan, volume kıstıkça tizleri daha önde tutan bu sistem sizce yararlı mı. Tizleri ön plana çıkarıyor fakat basları da kısıyor. Duncan adı verilen bir sistemde fazladan bir direnç bağlanıp bunun da önüne geçiliyormuş. Peki bu sistemde tiz ve basları açık tutuyorsa, hiç kapasitör takmamak ile aralarında ne fark kalıyor? İki türlü de kullanan kimselerden bu konuda fikirlerini ve deneyimlerini bekliyorum.

3)İlginç şekilde; Satriani ve Vai, Timmons, gitarlarında volume potasında kapasitör kullanırken; Petrucci, EVH, Kotzen, Randy Rhoads gibi adamlar ise kullanmıyor. Neden olabilir.

4) Üstteki devrede bölünme aktif olduğunda iç manyetikler çalışıyor sanırım. Kırmızı-beyaz ve yeşil-siyah ikililerini olduğu gibi yer değiştirirsem, manyetiğin bölünmüş vaziyetteki coilinin yerini değiştirmiş olur muyum? Yani dış teklileri çalıştırmış olur muyum?
Ekran Resmi 2025-02-15 01.23.40.webp

Geri