"şu tuşeme güveniyorum" mevzusu comp ile alakalı olan birşey değil.
tuşeyi toparladığını yazıldığı için öyle demiştim... Peki biraz daha açıklayabilir misin ne demek istediğini?"şu tuşeme güveniyorum" mevzusu comp ile alakalı olan birşey değil.
tuşeyi toparladığını yazıldığı için öyle demiştim... Peki biraz daha açıklayabilir misin ne demek istediğini?
Teşekkürler.
Tuseyi toparlamak degil olayi olabildigince sabit bir tuseyle calim saglamasi.Ama attack release olaylari isin icine girince daha farkli olabiliyor.Once de soyledigim gibi comp kullanmayi ogrenmek lazim ilk olarak.Misal soyle dusun hicbirimiz herhangi bir arpeji calarken her telden ayni miktarda ses alamayiz birebir olarak.Hani comp mesela bunu saglamaniza yariyor.Alt tellerde daha zayif kalan sesi yukseltip esit bir seviyeye getiriyor veya ust telde cok patlak bir vurus yaptigimizda bunu indirgiyor ve daha smooth bir hale getiriyor caldiginiz arpeji.Ama kimi insan(ben de dahil) bu arpeji yukselip alcalarak kendi nuansimizla calmayi tercih edebilir.Veya janjanli bir funk ritminde de ayni sey gecerli.Compressor isinize yaramayabilir de elzem degil ama buyuk ihtimal belli getirileri her insana olacaktir.Alip deneyin yani cok ucuz olmayan ve satabileceginiz bir comp cok kafa yormak yanlis cunku herkes zevkine gore oneride bulunup ona gore bilgiler sunacaktir...
Burada ve bu başlıktaki bazı cevaplarda ciddi bir hata var, onu belirtmek istiyorum.Merhabalar arkadaşlar bu başlığı açmamdaki sebep hem tecrübelerinizi dinlemek hemde bilgi paylaşımını sağlamak.
Compressor nedir ne değildir zaten çoğu arkadaş biliyor. Düşük freakansları yükseltip Fazla frekansları düşürerek, sesdeki sıkıştırma (compression) 'ı sağlayan pedallardır çok kabaca... Ancak düşük frekansdaki sesleri yükseltirken dip gürültüsünü de belli bir miktar arttırması sıkıntılı durumlarından biri...
Benim merak ettiğim özellikle sahne alan arkadaşların bu pedalı nasıl kullanmayı sevdiği, etkin bir şekilde nerelerde kullandığını ekipmanlarıyla belirterek paylaşmaları. Gerçekten herkesin ihtiyacı olan bir pedal mı? değil mi? bir tartışalım öğrenelim öğretelim istedim... Hatta cover yapan arkadaşlar nasıl bir tonda şarkıların neresinde hangi ekipmanlarla kullandığını belirtirlerse, bilmeyen ya da benim gibi kullanışlılığını merak eden arkadaşlara da çok yardımcı olacağını düşünüyorum.
Teşekkürler.
Ne oluyor tam olarak merak ettim 🙂Clean seste Switchiniz single manyetikteyken yada middle pozisyondayken humbuckera compressor pedalınız olmadan bi geçin bakalım,, bide compressor kullanarak geçin. ozaman anlarsınız gereklimi gereksizmi...
Clean seste Switchiniz single manyetikteyken yada middle pozisyondayken humbuckera compressor pedalınız olmadan bi geçin bakalım,, bide compressor kullanarak geçin. ozaman anlarsınız gereklimi gereksizmi...