Hem Squier hem Amerikan Fender sahibi biri olarak söyleyeyim, bazı parçaları Squier ile çalınca "Waaawww, ya Fender'e ne gerek var, Squier'deki muhteşem bir ton işte, acaba Fender'i satıp parayı cebe mi indirsem?" diyordum.
Sonra elime Fender'i alıp aynı parçayı çalınca "Wowwww" diyordum, müzik çağ atlıyordu çünkü. Satmaktan vazgeçiyordum.
Cort neden küçük görülüyor anlamış değilim, çok kaliteli gitarlar üretiyor. Ama şu var ki, bu eleman aynı parçayı bir Amerikan Fender ile çalsa onu da dinlemek isterdim.
Hatta bir gruptayken aynı parçayı Squier ile Cort ile, Sx ile veya Amerikan Fender ile çalması çok fark eder.
İyi veya kötü olarak ayırt etmem, herkesin zevki farklıdır.
Ama unutmayın, neredeyse tüm markalar, butik luthierler kendi gitarlarını Fender ile kıyaslamaya kalkıyor. Burada bile hatta bu konuda bile hangi marka gitar olursa olsun, arkadaşlar kendi gitarlarını Fender ile kıyaslıyor. Ki haklılar da.
Takdir edilip edilmemesi sorun değil ama dünyanın gelmiş geçmiş en çok taklit edilen firmasıdır Fender.
(Fender ve üst kalite Ibanez tonlarına hayran biri olarak, belki tarafsız yorum yazmış olabilirim. O yüzden yazdıklarım doğrulanmaya ve eleştiriye açıktır.)