Merhaba dostlar, uzun süredir orta seviye bir gitar arayışı içindeyim. MyDukkan'da gezinirken Cort KX Custom Bright Blue'ya (https://www.mydukkan.com/cort-kx-custom-bright-blue-case-dahil-degil-elektro-gitar-u-13966) denk geldim. Gitarda gördüğünüz üzere SD pickuplar var (JB SH-4 ve '59). Ancak Cort'un kendi YouTube sayfasında yayınlanmış gitarın tanıtım videosunda söylendiğine göre pickupların yerleri yanlış. JB neck, '59 ise bridge'de kullanılmış. Biraz araştırdım soruşturdum, bazı forumlarda ve yapılan incelemelerde ise videoda söylenilenin aksine JB'nin bridge'de kullanıldığı yazıyor.
İnanılmaz arada kalmış durumdayım. Eğer bridge pickup JB ise kesinlikle bu gitarı almayı düşünüyorum, ancak değilse almamın pek bir mantığı yok gibi duruyor. Hayatımda daha önce hiç SD pickuplı gitar kullanmadım. SD'lerden anlayanlar linke bakıp gitarın fotoğraflarından hangi pickup'ın nerede kullanıldığını söyleyebilirse çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkürler.
İnanılmaz arada kalmış durumdayım. Eğer bridge pickup JB ise kesinlikle bu gitarı almayı düşünüyorum, ancak değilse almamın pek bir mantığı yok gibi duruyor. Hayatımda daha önce hiç SD pickuplı gitar kullanmadım. SD'lerden anlayanlar linke bakıp gitarın fotoğraflarından hangi pickup'ın nerede kullanıldığını söyleyebilirse çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkürler.